Карта на места за здравословно хранене София

28.07.15
16:28

Здравейте, bb-team и съформници. Рядко влизам тук, но мисля че това е най-активното общество за фитнес в България и реших тук да постна идеята си. Често ми се случва да не съм до вкъщи и да нямам здравословна храна под ръка, което ме кара да изтичам до близката пицария, които ги има на всякъде. Стори ми се добра идея да направим карта с местата на които можем да се храним здравословно в София и всеки да ги намира бързо. Направих картата ето как да сложите местата:

https://www.zeemaps.com/map?group=1560244#

1. Влезте в сайта от горе.
2. Намерете София и приближете картата за да намерите улицата на която се намира мястото.
3. Отидете на “additions” горе в ляво, след това “аdd marker simple” (може и detailed просто е по-подробно)
4. Напишете името и адреса (или натиснете Click on a map location и натиснете на мястото където е)
5. Натиснете Sumbit и е готово.

Надявам се да съм бил полезен на форума и трениращите.

Здравей!

Идеята ти е интересна.
Остава въпросът обаче какви са критериите, по които дадено място се определя като здравословно, защото това си е разтегливо понятие.
Също така до колко имаме представа от обстановката в кухнята и как точно приготвят храните.
Има някои неща, които винаги си остават с въпросителна (поне за мен) и това, както и други лични причини, определят избора ми да ям на 99% домашно приготвена храна.

Но наистина идеята ти е интересна и поне човек може да има представа от местата, където може да хапне възможно по-читава храна.
Ще е яко да се направи и за други населени места, ако има инициатори като теб.

Успех!
Аз не мога да допринеса с информация, както се разбра вече. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.07.15 17:48.

28.07.15
17:48

Идеята е много интересна и може да излезе нещо полезно от нея, но първо трябва да уточним критериите, които класират едно заведение като такова, предлагащо здравословна храна. Две-три позиции в менюто ли ще са, пълно описание на съставки, макронутриенти и калории ли ще искаме или нещо съвсем различно? Може да се помисли за няколко категории заведения, които да влизат в картата.
Има и друго важно условие - трябва да има контрол. Ако наистина всеки може да поства, много скоро ще го обърнем на реклама на тази или онази кръчма. Картата трябва да си има модератор, който да може да маха заведения, да променя “рейтинга” след отзиви от други хора и т. н.
Ако се структурира правилно, може да стане нещо доста интересно за всички наистина.

29.07.15
11:59

Ако някой ми намери ресторант различен от тези за бързо хранене, който да предлага макронутриенти и калории и/или грамаж в сурово състояние на всяка от съставките ще го черпя ако е от София.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1