28.07.15
20:05
Здравейте! Момиче на 17 години съм и тежа 60 кг и съм висока 162/3 см. Много искам да отслабна, но ми е мн трудно, защото много обичам сладките неща и много ме изкушават. Може ли да ме посъветвате как да ги изключа от менюто си. От една седмица почнах да тичам. Гледам да тичам основно сутрин, защото знам че е по добре, защото по бързо се отслабва, но понякога се успивам и тичам вечер. Проблем ли е ако някои дни тичам и сутрин и вечер? Също така от няколко дни започнах програмата Insanity. Наистина е тежка, но се опитвам да се справя. Дали ще има резултат?
Храня се основно с яйца ( обикновенно с това закусвам), пилешко месо, плодове и зеленчуци.
Ако знаете нещо, което може да ми помогне може да го споделите, благодаря Ви предварително. :)
Темата беше редактирана от Анастейжа на 28.07.15 20:06.
29.07.15
09:49
Здравей!
Това дневник ли ще бъде?
- Може да отслабваш и да включваш нещо сладко в менюто си. Разбира се, редно е тези храни да заемат по-малката част от храната. Още по-хубаво би било, ако консумираш домашно направени десерти. Тук се стараем да пускаме някоя друга рецепта: http://www.bb-team.org/recipes
- Прочети статията за калориен баланс, опиши как се храниш сега (2-3 примерни дни), както и досегашен опит със спортуването
- Очевидно си попаднала на някакви митове относно тичането. Започни с тази статия: http://www.bb-team.org/articles/5024_naskoro-v-naukata-kardio-na-gladno-sreshtu-kardio-sled-hranene
- Силно ти препоръчвам да не наблягаш само и основно на тичане. Едва ли има нужда да се пришпорваш толкова (сутрин и вечер).
- Insanity - от къде гледаш тренировките, ходиш ли някъде на организирани часове или? Какво имаш предвид под “тежка” - успяваш ли да се възстановяваш?
Всъщност, нека първо уточним точните количества на храната, която ядеш. Да не се окаже, че е прекалено малко. :)
29.07.15
18:45
И да добавя още нещо към това, което мис Налбантска е написала:
Insanity е много зарибяваща програма, с очевидно приятни за гледане хора, участващи във видео уроците. Но, СПОРЕД МЕН, е крайно неподходяща за начинаещи, особено ако я правиш самостоятелно - тежка е, агресивна е, ще ти изпива силите, ще се възстановяваш трудно и е много вероятно да се контузиш, защото има доста скачане и упражнения, които изискват добра двигателна култура. Също обърни внимание на техниката на тичането.
Защо не пробваш малко тренировки с тежести? Полезни са (ако те интересува, можеш да прочетеш защо, можем и ние да ти кажем това-онова) и отново според мен, би било добре да включиш активност, която да те натоварва различно и да е по-статична, за да избегнеш ежедневното скачане, тръшкане и мятане.
Казвам го от гледната точка на човек, който 5-6 години по-късно все още сърба попарата на неразумното напъване и тренирането на сляпо, без професионален контрол.
Поздрави и успех!
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 29.07.15 18:47.