29.07.15
23:01
Здравейте (wave) Висока съм 165см и тежа 51кг , но преди три месеца тежах 60кг и съм на 16.. Тренирам от близо три години футбол, но не пазех режими. Взех се в ръце все пак и свалих 9 килограма (преди 4години тежах 72кг..да знам че е много за едно 12годинишно момиче).. тези 9 килограма ги свалих с броене на калории и съм много доволна, но преди 2 месеца имах проблеми с гърба и само бягах леко, за да не губя много форма. Вече не ме боли гърба, но след като свалих килограмите ( не знам дали се дължи на това)получавам изравняване на границите на кръвното налягане. Постоянно гледам да не стоя сама дори у дома, защото се случва на три пъти да губя съзнание, но не е само това чувствам и постоянна умора и това много ме задруднява да тренирам, и повече се разхождам или правя съвсем лека тренировка. Поставила съм си крайна цел да тежа 49 килограма до 25 август, но не знам вече как.. Тялото ми свиква с малкото калории, защотото приемам доста по-малко заради липсата на тренировки и не знам какво да направя..
Ако имате препоръки за режим на хранене и трениране ще съм ви много благодарна да споделите.
Забравих да спомена, че започваме тренировки чак на 10 август, но дори тогава съм готова да тренирам допълнително само да съм в състояние :)
29.07.15
23:23
Последните килограми съм ги свалила с балансирана диета, защото от НВД ми е много зле..
Ям много плодове и зеленчуци и наблягам на храни с фибри, защото има проблеми с изхождането :D
30.07.15
16:04
Здрасти!
Да не би да гладуваш?
Опиши 2-3 дни с менюто си, за да добием представа (вид храни и съответно тегло).
След като броиш калории, значи имаш представа колко приемаш сега. Ще споделиш ли?
30.07.15
23:38
Когато започнах да отслабвам бях много депресирана, защото където тренирах бях много обсъждана и започнах с прием на 1200 калории докато не паднах до 800.
Не трябва знам, но нямаше ден в който да не се притеснявам и дори сега да изям нещо забранено вечер ми е много зле и често плача.. Ходих на лекар и бяха казали, че може да развия анорексия, защото твърде много приемам това навътре, но от малка съм тормозена за килограмите си.. Сега взех да се замислям, че съм много малка, за да се разболея и реших да търся съвет. Вече глад не чувствам и това ме притеснява още повече, защото и 900 калории не мога да направя..
Храня се по 5 пъти на ден от скоро, защото четох, че забързва метаболизма.
Закуска: 20грама овесени ядки и три лъжици кисело мляко -2% или някакъв плод (много ги обичам от това не мога да се откажа)
Късната ми закуска: ябълка или праскова.
Обяд: Пилешко-100 грама с домат или половин краставица, но сега ям и варива: леща, бял боб, зелен боб и много рядко картофи. (слагам си малко, защотото са много въглехидратни)
Следобедна закуска: Половин домат.
Вечеря: Салата с 1 яйце или кисело мляко.
Много ме е страх да се храня по-здраво тъй като имам много малко до мечтаните 48-49 килограма, но здравето е най-важно.
КБ - 1643.16
31.07.15
08:15
Ще трябва обаче да се опиташ - бавно, постепенно, но да вървиш в посока увеличение на калориите.
Храните ти като вид не са лоши обаче количествата са много малко.
Зарежи настрана мечтаните килограми - нали се сещаш, че не можеш вечно да намаляваш калорийния прием?
Запозната си вероятно, че тялото ти в един момент ще мине в обратен режим заради ниските калории и не само, че няма да постигаш целта си, а дори ще стане обратното.
И аз съм минала по този път - половин домат, блокче сиренце... Докарах си само здравословни проблеми. Такъв сюжет не ти трябва. Е
Едва на 16 години си и имаш още да се развиваш - давай на тялото си градивен материал, не го мъчи.
Моят съвет е да поддържаш физическа активност, съобразена със състоянието ти и плавно да увеличаваш калориите, идващи отново от хубави храни.
Консултирахте ли се с лекар относно губенето на съзнание?
След като КБ ти е 1600 калории, защо приемаш по-малко от 900?
31.07.15
09:38
Приемам толкова малко,защото не тренирам много.
Може ли да дадеш примерно меню и с по 100калории ли да започна ??
31.07.15
09:53
Ние лесно може да си смятаме по формули обаче в действителност нещата да са други.
Няма как да прогнозираме на 100%.
Ако това число не те стряска и се чувстваш спокойно - да, може да започнеш с по 100 калории повече дневно първата седмица (т.е. 1000 калории).
На втората седмица - с още 100 отгоре - 1100 калории дневно. И така, докато достигнеш 1400 калории например, след което да задържиш повече време на тях и да се наблюдаваш.
Може да споделяш впечатленията си тук.
Родителите ти какво мислят за цялата ситуация и запознати ли са с режима ти?
Това, което лекарите ти са били казали относно възможността да развиеш анорексия - в миналото ли е?
Колкото до менюто: добави повече месо/риба/яйца, зехтин/маслини/сурови ядки, увеличи салатите.
Можеш да ядеш картофи, ориз, овесени ядки, пълнозърнести изделия и тн.
31.07.15
11:10
Плаши ме, защото ме е страх да не кача килограми, но явно трябва да спра и да свалям. Живея само с майка си и тя е добре запозната с това което правя, но от както започнах с приема на малко калории не й харесва. Тя тренира и ме подкрепя за това да се грижа за тялото си, но напоследък постоянно ми се кара за неяденето. Не знам до колко е в миналото анорексията.. Осъзнавам се, че не трябва така, но ако хапна малко повече както казах съжалявам много и рева, и най-често след това си правя ден с 500калории за наказание. Преди ядох много шоколад, но сега може би го намразвам. Спрях да ям много от храните, но така е по добре, защото са боклуци. Притеснявам се да ходя на гости, за да не напълнея ако ям повече..
31.07.15
11:36
Имам проблем и с МЦ, защото не ми е идвал от 2-3 месеца и това ме притеснява..
Тъй като и до тоалетна не ходя редовно корема ми е по-твърд и изглеждам потресаващо (това е една от причините поради която искам да отслабна още, за да смаля корема).
31.07.15
11:43
Това, че цикълът ти е спрял, също е признак за прекалено ниски калории.
Стремежът ти към отслабване с очевидно гладуване няма да направи корема ти по-плосък, а ще задълбочава проблемите ти.
Прочети пак нещата, които си писала. Нима не виждаш, че липсата на храна е в основата на проблемите ти?
Мога да ти дам насоки за примерно меню, храни и рецепти, но не мисля, че това ще ти помогне.
Съдейки по последните ти разкази - за страха от храната и наказването с меню от 500 калории, смятам, че ще е правилно да говориш с майка си и да обмислите нова консултация със специалист за теб.
31.07.15
12:01
Точно това искам да избегна.. Ще пробвам 1000калории дневно на малки порции ..
Днес започнах добре, но се притеснявам каква да е вечерята ми..
01.08.15
19:08
Днес ми е втори ден почти с по 1000калории.
Много ми е зле на корема, защото ми е много подут. Заради кое е така ?
01.08.15
21:56
За съжаление никой не може да ти каже това чрез форум комуникация.