Гейнър или креатин.

HU

31.07.15
14:39

Здравейте,от 1 година се храня по режим шест пъти в деня и съм на 15.
От 46кг отидох към 55кг,но усещам че в тия жеги ми се губи апетита и кантара си показва.
Та въпроса ми е,коя добавка ще е по удачна за да трупам кг.
Креатина на biogame или гейнера  Supermass 2100 (biogame)
Моля не ми предлагайте други марки.
Знам че не са кой знае какво,но за начален старт ще е добре (според мен).

Двата продукта не могат да бъдат сравнявани, защото:
- са различни по своята същност и принцип на действие
- се разглеждат без яснота за условията, при които ще се приемат

Докато търсиш добавка, която да ти компенсира недостатъчното хранене, резултатите ще бъдат слаби.

HU

31.07.15
18:43

Не разбрах само второто тире.
Режимът ми е добър защото съм си платил на човек който си разбира от работата за да ми го направи.
Просто в жегите само на вода наблягам и не се храня толкова добре за да покачвам тегло и реших че ако пия гейнър /креатин ще ми компенсират 1/2хранения които губя заради това че не ми се яде.
Ами ако си взема чист протеин ?

31.07.15
23:33

Двете добавки нямат нищо общо... като искаш пий Креатин със декстроза за мене гейнера са пари на вятъра.

31.07.15
23:35

казано от Marian Romanov на 31.07.15, 18:43:

Не разбрах само второто тире.
Режимът ми е добър защото съм си платил на човек който си разбира от работата за да ми го направи.
Просто в жегите само на вода наблягам и не се храня толкова добре за да покачвам тегло и реших че ако пия гейнър /креатин ще ми компенсират 1/2хранения които губя заради това че не ми се яде.
Ами ако си взема чист протеин ?

Как искаш  креатина да ти компенсира хранения стига глупости чети малко във форума какво представлява...

01.08.15
02:38

Значи ,преди около два месеца се бях побъркал на тема Гейнър-и ,Протейн-и ,Креатин и всякакви добавки ,но един умен човек ми каза ,че трябва да си оправя храненето ,а не да търся да компенсирам храна с добавки. От начало си мислех ,че той не е прав и мислех да продължа да търся това което ми трябваше ,а точно това което ми беше нужно бе да спра и да се замисля какво искам да постигна. Оправих си храненето (въпреки ,че мислех ,че се храня правилно) и започнах да ям както трябва. За 2-3 месеца качих 8 кг и останах дори с добър релеф и почти нищожно количество мазнини. Оправи си храненето ,което мислиш ,че е правилно и не търси да го компенсираш с  добавки ,защото най - важното в бодибилдинг- а са :
—тренировка
- почивка
- правилно хранене!
Опитай се да спазиш тези три неща и ще видиш.
По твоят въпрос според мен гейнъра е по - удачен избор ,защото той се използва за бързо покачване на маса ( в която има и значително количество мазнини ). Креатина се използва ,за покачване на мускулна маса ,но той не храни мускулите ти ,а просто им дава енергия с която да тренират. Вземи и прочети за какво се използват и двете добавки ,защото са коренно различни по начин на действие. Ако имаш пари ги комбинирай и ще имаш по - добър ефект ,но винаги най - важното нещо което ще ти трябва е хранта! Надявам се да не съм написал някоя простия ,но ако съм моля ,този който забележи да ми пише ЛС и за това което съм сбъркал ,за да си поправя коментара.

01.08.15
10:17

Приказки от 1001 нощи... качил 8кг за 2месеца не казвам че не е възможно ,но това със сиг не е чисто.. хората правят цикли за по 2-3 месеца и качват 10кг и от тези запазват само полувината даже, а ти си тръгнал да ми говориш глупости тука.

казано от Krasen Georgiev на 01.08.15, 10:17:

Приказки от 1001 нощи... качил 8кг за 2месеца не казвам че не е възможно ,но това със сиг не е чисто.. хората правят цикли за по 2-3 месеца и качват 10кг и от тези запазват само полувината даже, а ти си тръгнал да ми говориш глупости тука.

Дай да те видим какво ще качиш с гейнър или креатин...
Няма особено значение кое от тях ще избереш, предвид на компромисното ти хранене.

Постарай се да пишеш грамотно (за сега културно ти го предлагам).

01.08.15
13:04

Къде видя да пиша ,че със креатин и гейнер ще качи за 2 ммесеца? Айде чети малко по внимателно преди да пишеш.

“Айде” да успокоиш топката малко... ОК?
Претендирам, че с четенето се представям на много високо ниво. Не съм поставял въпрос за време изобщо. Поставих под съмнение суплементацията с креатин или гейнър в твоя случай. Първо - сравняваш пирони с праскови (вече споменах защо). Второ - искаш от нас да те посъветваме, но ние можем да го направим само наизуст, защото не ни се занимава да уточняваме нужните детайли за режима ти. Трето - осигури си енергия от храна. Гейнърът е продукт, съдържащ преди всичко прости въглехидрати, които ти ще купиш на височка цена. Има достатъчно лесни начини, които са по-евтини и по-здравословни от гейнър, а ако трябва да бъде с малко количество храна - качествените мазнини са твоето решение. Не съм много уверен, че тренировъчният ти режим е на достатъчно високо ниво, за да е оправдан прием на креатин. Креатинът категорично няма как да компенсира слабото хранене.

01.08.15
14:20

Аз къде съм писал ,че ще взимам тези два продукта да не съм тъп запознат съм добре със добавките и знам какво целя. Просто казах на момчето ,че може да пие креатин със декстроза вместо да дава пари на вятъра за гейнер.

Мнението беше редактирано от Krasen Georgiev на 01.08.15 14:23.

Ето - случи се да не съм съвсем точен - обърнах се към теб, но мислех за автора на темата и отговорът ми не е съвсем правилно адресиран. Извини ме за това, в момента правя много неща едновременно... както и да е. Значи избистряме позициите - ти предлагаш креатин със захар, а аз твърдя, че решението в случая е далеч от добавките, включително тези две. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1