Дневникът на Никол

Темата е заключена.
Прескочи до:

Здравейте на всички. Казвам се Никол. На 22 години съм, тази година края ставам на 23. Висока съм 170. Ето и малко от моята история накратко. Бях пълничка като малка, в 8ми клас започнах да свалям без диети, просто навлезнах в пубертата и се случи. До 12 клас имах периоди на качване и сваляне, никога не съм следила килограми итн. И така започнах университета, влюбих се и естествено реших, че съм дебела и започнах зверски диети, фитнес неправилно хранене...знаете как е.. и така на ръст 170 станах 39 кг. естествено нямах сили за нищо както се досещате. Беше кратък период за мое щастие, бързо се осъзнах и си качих килограми стигнах 51-2 и горе долу мисля че все още съм там. Не тренирам! Намразих фитнеса. Като малка играх 4 години волейбол, зумба, народни танци... Сега нищо. Започвам работа септември, завърших университета успешно. Моите цели са да се храня здравословно, за тренировки не мисля още, искам да съм в хармония със себе си. Мисля че нямам някакъв определен режим на хранене, но май съм нещо като НВД. Мисля, че още нямам реална представа за грамажите за яденетата, или така си мисля, не знам. Надявам се вие да ми помогнете, да се нареди всичко.  Основно ям- риба, месо, извара, много зеленцхуци, яйца,ориз тук там, супи...
Пия мулти витамини всяка сутрин от А-Я и също така пробаиотик и алое вера на гладно
Ето и храната ми за последните 3 дни за да добиете представа
петък
Закуска- 200 грама извара с 3 с.л овесени трици накиснати във вода(мразя кисело мляко от бебе!!! и сирене също!); кафе с мляко
Обяд: 2 големи пилешки пържоли от бут със салата домати, крастевици и лук
Вечеря: 3 малки пъстърви на скара със зелева салата и домати и крастевици
Вода- около 3.5 литра

Събота:
Закуската всеки път ми е една и съща! - 200 грама извара с 3 с.л овесени трици накиснати във вода
Обяд: Миш маш - 5 малки яица, извара чушки домати + салата зеле
Вечеря: 3 малки пъстърви на скара със зелева салата и домати и крастевици
Вода- около 3.5 литра
Неделя:
з: 200 грама извара с 3 с.л овесени трици накиснати във вода
О: Огромна пилешка плескавица със зелева салата
В: Сиомгова пастърва на фурна - големичка си беше + салата зелена и крастевици (салатите винаги са овкусени)
Вода- около 3.5 литра
За днес:
З: същата
О: би трябвало да е спаначена крем супа със някаква салата
В: пиле със зеле или 2 пилешки пържоли на грил тиган със зеленчуци на грил...

Здравей и добре дошла!

Браво, че си преминала бързо през онзи период!

Успех! :)

Благодаря много, следя Ви от доооста време и много се чудих дали да си направя днивник тъй като всички тренирате а аз ...  :)
Приемам всякакви критики, препоръки ...всичко общо взето. Искам да добява, че имах проблем и с МЦ както може да се досетите, но и там всичко мина...сега всичко е наред, всички хормони са ми в норма! Много се радвам, че се реших в крайна сметка :)

Смятам, че движението е здраве и то трябва да присъства в живота на човек.
Ако не ти харесва фитнес - не ходи на фитнес. Намери тази активност, която би извършвала с удоволствие. :)

Абсолютно съм съгласна!!! Няма да лъжа, че съм си станала доста мързелива откакто спрях фитнеса, тренировките и всичко. Искам да споделя също така, че преди 3 години бях и модел, което също повлия доста за моя тъмен период така да го кажа. Доста се подлъгах, броях всичко, което хапвам, пиивам... за което страшно много съжалявам (всичко това беше в рамките на 3 месеца- бързо се осъзнах). Споделям всичко това тук, тъй като искам да предпазя ако може така да се каже всички момичета дори и момчета, които и за миг си мислят да свалят без надзора на диетолог, фитнес инструктор итн. :)) Ще дописвам до после пак :)

Добавям снимка на обяда...ще снимам и вечерята :) (обяда е + 2 филенца, които вече бях изяла, късно се сетих да снимам :Д)
Всичко овкусено ...

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 03.08.15 16:04.

Добавям снимки и от вечерята...Получи се пилешки ден общо взето :)

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 03.08.15 21:20.

Здравейте :) Позамислих се за упражненията и за възстановяване на някъв вид физическа дейност и рещих да започна от днес! Малко, но постепенно ще увеличавам... Направих следното: Разтягане около 10 мин (клекове, разтягане в кръста итн ) и после си избрах едно клипче от youtube 15 min за начинаещи + много ходене пеша :). Смятам да правя като за начало тези клипчета и после да включа и гиричките, които имам 2 кг са :Д ... Какво смятате :)

Храна:
З: на гладно алое вера + пробаиотик, кафе с мляко 3% + извара 200 гр с овесени ядки (3 с.л.) накиснати предварително в гореща вода.
О: Пиле със зеле (сготвено от вчера) -(пилето е от пилешка пържола бут 2 броя) + салата овкусена...
В: не се знае още :) ще дописвам и ще снимам :)

Прикачвам 2 снимки...без лицето са :Д само тялото, за да добиете горе долу представа... С панталонките съм в периода когато тренирах във фитнеса а на другата... когато се стопи вси1ко, защото спрях..сега изглеждам така както на тази с роклята + 3 кг отгоре (най-вече в коремчето се виждат :) )

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 18.08.15 18:00.

04.08.15
15:03

Аз не виждам разлика ......и на двете снимки си кльощава.....(wasntme)

имах няяякакъв мускул на едната снимка :Д сега не е така де, това беше в един мой период... ще потърся снимка от сега или ще се снимам и ще кача обещавам :)

Извинявам се че махам главата...дано не е  мнооого смешно :)

Вечеря: Пъстърва (голяма ) на фурна с картофи соте (хич не обичам картофи, но ги бях направила за малкия ми братовчед и хапнах малко и аз :)) ) + голяяма салата - айсберг, домати, крастевици овкусени...

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 18.08.15 18:00.

Сън - 10 часа :))) най-после разхлади :))
Раздвижване като вчера, днес се очертава пак много ходене :))
З: овесени ядки с 200 грама извара + кафе с мляко 3%
За другото ще дописвам :))
Успешен ден :)

имам ено питане и ще се радвам да споделите мнение :)
Четох някъде, не съм сигурна къде, че не е хубаво да се яде извара на закуска защото бил бавен протеин и че не е хубаво да се смесват овесени ядки/трици с извара ... Може да съм в грешка, нямам идея. А ако е така вие как бихте ми препоръчали да заменя изварата тъй като мразя кисело мляко, а прясното мога да го пия само с кафе или за готвене примерно. И да спомена, че имам гастрит ако има значение :)) Благодаря много!

06.08.15
01:19

Изварата може да си я хапваш когато си поискаш,става дума за пълномаслената .....сухата е някво недоразумение за мен и е гадна и за ядене .....
И на закуска е по добре да се ядат засищащи храни ( бавни протеини и мазнини) като сиренето с което може да заместиш изварата а нея я остави за преди лягане примерно ,но пък ти си решаваш....аз не робувам на стереотипи и си ям когато и каквото искам ....стига да не е джънк...;)

А овесените ядки най си вървят с кисело млекце,но не мога да ти кажа дали е хубаво да се смесват извара или не .....по пътя на логиката не виждам какво може да ти стане от тая комбинация ....освен че няма да е вкусна за ядене май....:D

overkill, Благодаря за отговора :) !
Дописвам менюто от вчера
О: Омлет с гъби + салата домати, крастевици, лук и имаше шунка, не знам каква е (бях на вън, обикновенно НЕ ям шунки! и подобни)
МЗ: Кашу - няколко бяха около 5-6
В: 2 пилешки пържоли от бут + зеленчуци на грил тиган
Течности: около 2.5 л вода + Тоник няколко глътки (и газирано не пия попринцип заради гастрита)

Днес:
З: Кафе с мляко + 200 гр извара + 3 с.л овесени ядки (утре ще променя закуската, схте заменя изварата с друго...)
О: 4 варени яйца (малки бяха) намачкани с около 100 грама извара и сирене около 50 (на око казвам) поръсани с червен пиепр + салата - голям домат с краставици, лук праз овкусени с оцет и зехтин
В: (баща ми е рибар и е отишъл за сиомгова пъстърва и много се надявам това да е вечерята, ще дописвам :) )
Като цяло какво мислит за менюто? Тъй като не броя калории...много съм зле с изчисляването на тези неща, не знам много ли ям, малко ли ям...добре ли е балансирано всичко.. Ако някои може да изкаже мнение ще съм благодарна.
Успешен ден!

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 06.08.15 14:06.

Тренировка:
Сутрешното разтягане с 15 мин тренировка от youtube за начинаещи + ходене много, и пак ще излизам сега, пак много ходене се очертава :))

www.myfitnesspal.com/
Слагаш го на телефона ако искаш и си цъкаш манджите то ти ги смята има даже и Български гозби като шкембе чорба примерно :D. Удобно е доста след време ти писва разбира се да смяташ всичко на мен поне ми писна, но пък аз си ям горе долу едни и същи неща и вече си ги смятам инстинктивно. Като калориен прием не знам колко ти трябва предполагам 1600-1700 трябва да си ги сметнеш калкулатори в интернет и тук мисля че има доста информация то зависи и от активноста поне това което съм чел :)

казано от Георги Стефанов на 06.08.15, 17:54:

www.myfitnesspal.com/
Слагаш го на телефона ако искаш и си цъкаш манджите то ти ги смята има даже и Български гозби като шкембе чорба примерно :D. Удобно е доста след време ти писва разбира се да смяташ всичко на мен поне ми писна, но пък аз си ям горе долу едни и същи неща и вече си ги смятам инстинктивно. Като калориен прием не знам колко ти трябва предполагам 1600-1700 трябва да си ги сметнеш калкулатори в интернет и тук мисля че има доста информация то зависи и от активноста поне това което съм чел :)

Георги, Благодаря! Намерих го. Един “изтъркан и спорен” въпрос...Зеленчуците броят ли се тъй като ям по мнооого от тях, а така като гледам там се отчитат... (под зеленчуци изключвам картофите)

Вечерята от снощи - сьомгова пъстърва - достаа голяма + салата - черита, краставици...
За днес:
Тренировка на гладно - лека
З: На гладно - алое вера + пробаиотик, кафе с мляко + овесени ядки във вода + извара (не мога да се прежаля с киселото мляко, самата миризма ме разбива просто :(( )
Ще дописвам менюто и упражненията, днес смятам да включвам гиричките и ще опиша упражненията

http://www.bb-team.org/articles/4301_10-hrani-s-otricatelen-kalorien-balans Прочети тази статия мисля, че ще ти отговори на въпросът за зеленчуците :)

Мнението беше редактирано от Георги Стефанов на 07.08.15 10:40.

Благодаря много, знам я тази статия, изчела съм сигурно всички статии :Д Но също така срещам из дневници, че въпреки статията хората си броят калориите от зеленчуците, за това питам..както и да е, аз няма да ги броя... :)) Мерси отново за бързият отговор :)

Дописвам..
Обяд: Гръцка салата 400 гр + пилешка пържола от бут на скара с гарнитура боб :Д
В: зеленчуци на грил тиган + 2бр  Пилешки пържоли на грил тиган от бут + салата - домати,краставици, лук и маслини
Течности: повече от 2 л вода + ментов чай
Тренировка- упражнения с гирички :)

Зависи от целите, цялостното меню, вида на зеленчуците и т.н.
Ти определено нямаш нужда да си смяташ калориите от зеленчуците. :)

Отчет за днес :))
Бях на басейн, беше много хубаво..Доста поплувах :)) Май като се замисля това беше движението за днес, но пак съм доволна :)
З: Кафе с мляко + овесени ядки във вода с извара 200 гр
О: Комбиниран омлет + шопска салата
МЗ: Кашу малко печено
В: салата + 2 пъстърви на фурна

Течности - мнооого вода може би 3 л. ; добавки: Алое вера + пробаиотик + мултивитамини от А-Я

Имам въпрос относно тези витамини...Какво е вашето мнение за тях?

Тренировка - 3 часа катерене във Витоша без почивка!!! :Д

Храна:
Алое вера + пробаиотик на гладно
Преди З: кафе с мляко
З: Овесени ядки + извара
О: боб чорба + пържола + салата
В: 2 Пържоли от бут на грил тиган + зеленцхуци на грил тиган + шопска салата
Течности - май се събра повече от 3 л.
Лека вечер от мен :))

Здравейте :))

Тренировка: Клипче от youtube за начинаещи 20 мин...знам,че за повечето сигурно това дори не е тренировка, но за мн си е голям прогрес :) + Ходене многоооо....отново..

Храна:
Алое вера + пробаиотик на гладно
З: Овесени ядки във вода + 200 грама извара
З2: Банан
О: 2 купи леща + салата + маслини
В: 2 големи пъстърви на фурна + салата

Въпрос 1: Какво Ви е мнението за извара “Домлян”? По маслена/мазничка ми се струва от тази на Маджаров или Пършевица..
Въпрос 2: Тъй като хапвам риба почти всяка вечер и то не в малки количества .. Вредно ли е? Какво мислите? Обожавам риба, за мен това е нещо като изкушение, както шоколада за някои :Д ... Интересно ми е какво  мислите по въпроса :))

Течности: Вода около 3 л + 1/2 фреш лимон

От днес включих и йога за начинаещи кум моите “тренировки”
Та... Йога - 20 мин + ходене сигурно над 7 км

Храна:
З: Овесени ядки във вода + извара 200 грама, кафе с мляко
О: леща - 1 малка купичка, 2 яйца с 200 грама извара + салата + маслини
В: Сьомгова пъстърва на фурна (огромна срам ме е да кажа колко беше) + салата / по-рядко ще взимам вече, че като седна се забравям :(( /

Добавки: Алое вера + пробаиотик + мултивитамини
Вода: около 3 литра

здравейте :))

Тренировка - ходене, и пак упражнения за начинаещи :Д
Храна:
Обичайните добавки...
З: Овесени ядки с извара
О: телешки кебабчета + салата
В: Пилешки пържоли от бут 2 броя + зеленчуци на скара + салата

Добро утро :))
Искам да ви попитам един въпрос...Не искам да стъпвам във фитнеса, но искам да се занимавам с физическо натоварване. Поразгледах доста упражнения, гледах доста клипчета и се спрях на това - https://www.youtube.com/watch?v=s50vvWgC5yM&list=PLsgQFbYPZxUexZMJr2rjgbXzXyDD3PJRc&index=3

Може ли да ми кажете какво мислите?
Целта ми не е да отслабвам!! целта ми е да се чувствам добре, тонизирана, и да се оформя. Започвам работа след 15 дни и ще съм по цял ден във фирмата..от 9 до 18 ч ..докато се прибера ще е 7… Тъй че тренировката ще ми е към 19.30 примерно... Работата ми е на комп. общо взето... Сутрин и вечер ходя ще пеш по около 30 мин. Та.. Мислите ли, че ако правя тези упражнения 4 пъти седмицата ще е ок? Бихте ли ми дали някакви съвети?

Благодаря :)

Храна:
З: Овесени ядки с вода и извара; кафе с мляко
О: Комбиниран омлет - 3 яйца, кашкавал, сирене и гъби + домати с краст.
В: 2 пъстърви на фурна + салата
Добавки - обичайните
Вода: около 2.5 л

Може ли да помоля някой да изрази мнение по отношение на храненето ...Дали е ок, липсва ли нещо според вас? Бихте ли променили нещо като цяло в менюто ми? Целта ми е да се храня здравословно като цяло. дали съм на прав път?

13.08.15
21:57

Храната като качество е добре ....като количество ти си преценяваш според целите ти и физическата активност!!!

Но според мен имаш нужда да качиш малко маса съдейки по горните снимки ....което естествено няма да стане само с упражнения със собствено тегло .....ако искаш да се оформиш хубаво ще ти трябват и малко железца ....някоя пудовчица и дъмбелчета  са ок за домашни условия .....ако тръгнеш на зала е още по лесно и удобно ....;)

Храната ти е разнообразна, с хубави (по мое мнение) храни и звучи вкусно.
Дали ти е достатъчно, това вече ти можеш да прецениш, както ти каза вече overkill. :)

Питаш по-нагоре дали е вредна рибата. Какво имаш предвид?
Ако ядеше нон стоп консерви риба - само това и всеки ден, то тогава въпросът ти щеше да ми се струва по-логичен. :)
Не се притеснявай от това, че ядеш салати, виждам на едно място, че си си обещала по-рядко да взимаш, понеже била огромна. Както ти казах - няма нужда да смяташ калории от зеленчуците (стига разбира се салатата да не е щедро полята със зехтин или някакви сосове).

Колкото до тренировките - нямам възможност да изгледам цялото видео сега, но става въпрос само за крака и корем - т.е. искаш да тренираш по този начин всеки път + разходки?

казано от overkill на 13.08.15, 21:57:

Храната като качество е добре ....като количество ти си преценяваш според целите ти и физическата активност!!!

Но според мен имаш нужда да качиш малко маса съдейки по горните снимки ....което естествено няма да стане само с упражнения със собствено тегло .....ако искаш да се оформиш хубаво ще ти трябват и малко железца ....някоя пудовчица и дъмбелчета  са ок за домашни условия .....ако тръгнеш на зала е още по лесно и удобно ....;)

Благодаря за вниманието! Целите ми са да се храня здравословно, НЕ искам да отслабвам, а да кача маса,да съм оформена, което както казваш няма да стане без тренировки.  Трябва да почна фитнес.. :Х Най-тъжното е, че имаме голям фитнес точно под нас, но заради мойта грешка преди години (докато свалях по “най-здравослвния” начин, който може да си предстваиш) го намразих :((

казано от Вероника Налбатска на 13.08.15, 22:09:

Храната ти е разнообразна, с хубави (по мое мнение) храни и звучи вкусно.
Дали ти е достатъчно, това вече ти можеш да прецениш, както ти каза вече overkill. :)

Питаш по-нагоре дали е вредна рибата. Какво имаш предвид?
Ако ядеше нон стоп консерви риба - само това и всеки ден, то тогава въпросът ти щеше да ми се струва по-логичен. :)
Не се притеснявай от това, че ядеш салати, виждам на едно място, че си си обещала по-рядко да взимаш, понеже била огромна. Както ти казах - няма нужда да смяташ калории от зеленчуците (стига разбира се салатата да не е щедро полята със зехтин или някакви сосове).

Колкото до тренировките - нямам възможност да изгледам цялото видео сега, но става въпрос само за крака и корем - т.е. искаш да тренираш по този начин всеки път + разходки?

Благодаря за вниманието, Вероника! За рибата имам в предвид, че я ям почти всеки ден купена от магазина прясна- обикновенно взимам пъстърва или сьомгова пъстърва или ципура/лаврак, сьомга... Консерви НЕ ям..никога не съм дори като се замисля.. На едно място бях писала “огромно количество”, но ставаше дума за рибата беше около 700 грама :( и си я хапнах цялата :Д салатаите не ги броя изобщо :) Тях ги овкусявам според това каква храна ям...Ако основното ми има достатъчно мазнини, си позволявам 1с. л зехтин варху салата, ако е по- сухичко мже да сложа 2 с.л. :) без дресинги и подобни :)

За тренировките - едното клипче  включва примерно крака+ корем, другото - ръце и така редувам + ходене ... :))

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 14.08.15 08:30.

Отчет за събота и неделя...Бях на село...Винаги като съм там си почивам на мах :)

Храната беше ок...въпреки, че като съм там по-малко ям...много странно :Д
Като цяло - пържолки на скара, домашни доматки и краставички от градината :Д Пълнени чушки с ориз...абе знаете как е...като на село :ДД

Тренировки-НИКАКВИ ...срам! НО! От утре почвам фитнес и нов режим на хранене, който ще споделя с вас в следващият пост най-вероятно :)

Днес станах с настроение, наспала се...Закусих, оправих се за фитнес (който се намира до нас) и бях решила да си платя на инструктора да ми изготви тренировъчен план , който да следвам...
И така... Отивам аз на фитнес, надъхана :) иии... фитнеса затворен, в ремонт :Д Човек да не се накани да отиде на фитнес...но ще го пуснат в сряда, за това ....върнах се в къщи и си направих обичайната тренировка от youtube…
После се развъртях в кухнията и направих Пататник ...уникален стана, ще приложа снимки :)
Храна :
З: Овесени ядки с извара
О: Пататник (стана божествен,изглежда, че е изгоряла но отвътре стана перфектно :) не бях яла такова от 100 години, тъй като не съм по картофите много)
В: Ще дописвам :))

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 17.08.15 13:44.

Храна:
З: обичйната...
О: Пилешки шашлик :Д бяхме на заведение и доооста поогладняли + салата айсберг, рукола, черита и още зелени
В: 2 пъстърви на фурна овкусени + салата

Вода: повече от 3 л
Кафе 1 брой + мляко

Днес целият ден ми мина в път .... имах работа извън София и минах над 300 км ...ужасно уморена.. :Х а като се прибрах трябваше и да сготвя за майка ми (обикновенно аз готвя в нас поне докато почна работа)

Лека вечер от мен :)

18.08.15
23:27

казано от Никол Иванова на 17.08.15, 13:43:

О: Пататник (стана божествен,изглежда, че е изгоряла но отвътре стана перфектно :) не бях яла такова от 100 години, тъй като не съм по картофите много)

Може ли рецептата :) ако не те затруднява да я напишеш разбира се. Изглежда вкусно и ще се радвам да го пробвам.

казано от deqn91 на 18.08.15, 23:27:

казано от Никол Иванова на 17.08.15, 13:43:

Може ли рецептата :) ако не те затруднява да я напишеш разбира се. Изглежда вкусно и ще се радвам да го пробвам.

Разбира се :)

Продукти - Няколко картофа (измервате според целите си, аз лично бях сложила 4 средни май), 1 яйце, Сирене, чубрица мнооого, шарена сол или хималайска (аз сложих шарена, но обикновенно ползвам хималайска!), масло (аз ползвам немско)

Начин на приготвяне: Обелваме картофите и ги нарендваме на по едрата страна. Чукваме яйцето и отгоре слагаме сиренето и всички подправки. Започваме да месим с ръце в една купа. Слагаме тефал тигана на котлона и масалце малко, изчакваме да се разтопи и изсипваме сместа отгоре, оформих с лъжица и отгоре погллупих с капак. Държах така около 13-15 мин и после обърнах с помоща на друга чиния да се изпече и от тругата страна.

Ако пробваш рецептата сподели резултатите после :)

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 19.08.15 09:13.

Имам един може би тъп въпрос, но ще питам...

Вредно ли е (или по-скоро подходящо ли е..не знам как да си да задам въпроса дори )да смесим пилешко месо и яйца в едно ядене? Примерно 200 грама пилешка пържола + 1-2 яйца на очи?

Мнението беше редактирано от Никол Иванова на 19.08.15 13:23.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1