Тренировачна програма за гръб в домашни условия при проблеми с кръста?

Здравейте, тренирам вкъщи, разполагам с тежести и лежанка. Проблема е там, че имам и проблеми, с долната част на гърба, не са фрапиращи болки, но са неприятни. Когато започна, да извършвам, някаква физическа работа и усещам напрежение в кръста.При някой упражнения също. Имам стойки, но не ги ползвам, поради същата причина, при чукчета, отново дискомфорт. Поразрових се из сайта и си сглобих сам програма, която да не натоварва толкова кръста. А тя е следната:
1.Пуловър
2.Гребане с дъмбел
3.Супермен извивки
Мисля, че обхващам целия гръб. Разбира се, хубав плътен гръб, без тяга е малко трудно, но не ми се рискува. Имам съмнения за дискова херния. Но така и не съм ходил на снимка. Ако може, едно мнение за програмата и благодаря предварително! :)

Най-вероятно точно тяга ти трябва, за да заздрави кръста.

Трябва да се пробва, с по малко килограми, ще натоваря щангата и ще пробвам! :)

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 03.08.15 16:02.

Почваш с не много килограми (но не и прекалено малко), целиш перфектна техника и постепенно увеличаване на тежестта. Повече от 8 повторения на тягата са ти безсмислени.

Ще направя, както каза. Благодаря за отговора. А да те попитам, гребането с дъмбел, да го заменя ли с чукчета или така да си остане?

Добре си е. Включи и набирания.

Не видях причината, поради която нямаш мнение от подходящ специалист (спортен лекар или кинезитерапевт) относно дискомфорта ти в долната част на гърба. Мъчиш се да заобиколиш проблема, не да го решиш.

Добре, пред блока има лост. Не съм много силен, за това, ще започна с раменен подхват, около 4-5, ще мога. Но все от някъде, трябва да почна! Благодаря отново! :)

Коле, ако всеки, който има “дискомфорт” в кръста при физическа работа го пращаме при кинезитерапевт, няма да има време хората да се занимават с тези, които имат нужда наистина. Тук говорим (най-вероятно) за дискомфорт в следствие на слаби мускули на пояса и гърба. И да заздрави гърба, въобще не е заобикаляне на проблема :)

Ходил съм на хирург. Бях вдигнал тежко и от тогава, се появи тази болка. Прегледа ме и каза, че няма нужда от оперативна намеса. Изписа ми дийп рилийф. Мазах се, болката изчезна. Сега пак се появи. Дано тягата,  премахне проблема.

Мнението беше редактирано от Васил Стефанов на 03.08.15 16:29.

казано от Херцог Трън на 03.08.15, 16:24:

Коле, ако всеки, който има “дискомфорт” в кръста при физическа работа го пращаме при кинезитерапевт, няма да има време хората да се занимават с тези, които имат нужда наистина. Тук говорим (най-вероятно) за дискомфорт в следствие на слаби мускули на пояса и гърба. И да заздрави гърба, въобще не е заобикаляне на проблема :)

Колкото си прав, толкова и не си...
Аз не се наемам да преценя каква е ситуацията, особено на фона на това, че е водено лечение и проблемът не е решен. Може би моят поглед върху нещата е прекалено взискателен и близък до професионалния. За мен този подход е фундаментално грешен. Не виждам нищо разумно или героично в толерирането на болката.

казано от Васил Стефанов на 03.08.15, 16:28:

Ходил съм на хирург. Бях вдигнал тежко и от тогава, се появи тази болка. Прегледа ме и каза, че няма нужда от оперативна намеса. Изписа ми дийп рилийф. Мазах се, болката изчезна. Сега пак се появи. Дано тягата,  премахне проблема.

Важно е да знаеш защо те боли и какво трябва да направиш, за да не се повтаря.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 03.08.15 16:58.

Аз периодично имам проблеми с кръста, може би през 2 седмици, за по 2-3-5 дни. Създай си условия за хиперекстензии, прави тяга с малко килограми, дори може и тежест. Порови се из интернет за клипчета, които ти помагат, за да заздравиш кръста. Неприятно е, но няма начин, трябва да се избута.

И аз имах проблем с кръста. По миналата година правих коремни преси и малко прекалих , може би, защото небях тренирал от отдавна и нещо ме заболя кръста, но като започнах сериозно да тренирам с времето се оправи. Сега ме наболява само ако спя на криво и то много рядко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1