Магнезий - кога да го пия?

04.08.15
21:36

Здравейте :) Първо да започна с това, че съм на 16 години и се опитвам да се храня здравословно от скоро. Тренирам от 2 години хандбал, но имахме почивка 1 месец. Реших да свалям през този месец и свалих 8кг, но от втората седмица имам проблем. Колкото и каквото да ям постоянно се чувствам отпаднала, вие ми се свят, губя съзнание, и реших да си направя пълни кръвни изследвания. Днес ми казаха резултатите и всичко било добре, но за умората и световъртежа да съм пиела магнезий. Утре мисля да си купя магнезий.
Въпроса ми е, за да съм свежа на тренировка да го пия сутрин нагладно или преди тренировка ?
Също доколкото четох от магнезий не се пълнее или се бъркам, защото има какво да свалям още.. :D

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 05.08.15 09:04.

Здрасти.

Предполагам, че не си имала кой знае колко излишно тегло, след като си активна спортистка, но няма как да съм сигурна.
Все пак 8 кг за 1 месец ми се струват много и вероятно си била в голям калориен дефицит (приемала си прекалено малко храна).

Би ли описала менюто си от последните 2-3 дни?

Не, няма да напълнееш от магнезия. http://www.bb-team.org/articles/4680_magnezii-vidove-i-polzi

При теб обаче ми се струва, че бъркаш нещо в храненето.

Според моя опит разумният момент за прием на магнезий е късно следобед или вечер - заради релаксиращото му въздействие върху нервната система и подобряването на съня.

Спряла си да ядеш - там са основите на проблемите ти...

05.08.15
12:30

Не обясних правилно .. Преди почивката започнах да свалям и първо свалих 4кг и този месец другите :)
Тежах 58кг сега съм 50, но ми се иска да стана поне 49 или 48.. Когато тренирам сама мога да спра по всяко време, но там тренираме колективно и не искам да развалям цялата тренировка за това, и се надявам магнезийя да помогне поне да не умалям много ;)
Храня се най-вече с месо(телешко, пилешко и нетлъсто свинско), 2-3 пъти в седмицата добавям и бавни въглехидрати на обяд, ям най-често плодове за закуска и кисело мляко, имам поне 2 порции зеленчуци дневно. Не се храня с вафли, чипсове, но се случва 100 грама сладолед на 10 дни.

Аз лично го приемам сутрин по 500мг ,за да се възползвам от ефекта му по време на тренировка. Вечер според мен е подходящ преди сън ,но под формата на ЗМА, което е комбинация от Цинк, Магнезий и Б6. В каква форма го взимаш ?

05.08.15
13:43

Взех си под формата на таблетки.Едната таблетка е 250мг, но ми казаха най-много по една на ден за годините ми. Тренировката ми е в 18:00ч. и ако го приемам сутрин както пише на кутийката ще има ли ефект ?

05.08.15
22:58

Пих го днес преди обяда, но от утре ще го пия сутрин на гладно, обаче се чудя има ли значение след това колко време е минало, за да закусвам ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1