Старт от нулата, въпроси и насоки.

Здравейте, от няколко дни разглеждам сайта ви и в крайна сметка събрах кураж да пусна и аз своята тема с въпроси за насоки и съвети, защото в крайна сметка положението е трагично. По същество.
Състояние:
Аз съм младеж на 25г. висок около 180( +2-3 )см., тежа 75кг. със свръх заседнал начин на живот ( компютър-легло-компютър), нередовно хранене (обикновено само вечеря), пушач, любител на кафето, и доста бавен метаболизъм. След като разгледах няколко програми за начинаещи показани и обяснени в сайта, реших да изпробвам някои от упражненията за да установя точно колко зле е положението. Опитах с лицеви опори, планкове, клек без тежести. В първия опит успях да направя около 5-7 лицеви ( вероятно с грешна техника), след което бяха последвани от 3 дни мускулна треска, загуба на сила и скованост в областта на гърдите , подмишниците. Това премина и опитах с планк като се стараех да спазя възможно най-точно изискванията за правилното изпълнение, пробвах 2 пъти с мъки по 1 мин, но получавам известни  болки в кръста които в последствие отминават. Уви оказа се, че не мога да изпълня програмите предназначени за новаци.
Цели:
Главните цели са да се храня правилно и здравословно, да развивам ефективно( но безопасно) и трайно мускулатурата си за да постигна по-добро физическо здраве и по-приличен вид.
Въпроси:
Съвети и предложения за упражнения предвид гореспоменатото състояние.
Как да съставя своята хранителна програма? Какво да включа в нея, какво да изключа от нея?
В зависимост от упражненията, кога и какви хранителни вещества се приемат?
Мога ли и доколко е възможно покачването на мускулна маса като се има в предвид ограничените ми възможности в упражненията? Как да го осъществя?

Темата беше редактирана от Божидар Василев на 06.08.15 18:49.

07.08.15
08:38

Понеделник
Крака

Вторник
Гърди/Трицепс

Четвъртък
Рамо/Трапец

Петък
Гръб/Трицепс

Аз така тренирам и съм доволен доста! тренировките са ми доста кратки Пример:
- Крака 3 серии прасец по 50 повторения  5 серии клек по 5 повторения, това е за краката. след това ми е лошо направо....
- Гърди 3 серии средна и 3 серии горна част  4 серии сгъване за бицепс и 4 серии сгъване с дъмбели
- Рамо 4 серии тежка преса пред гърди и 4 серии повдигане на рамене
- Гръб 5 серии мъртва тяга по 8 повторения много тежки след тези 5 серии почивам минимум 10 минути и започвам с 4 серии тесен хват за трицепс и 4 серии френско
Това ми е програмата кратка много, но аз съм доволен доста, 180см съм висок, бедро 64см, бицепс 44см, предмишница 38см, гръдна обиколка 134см

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1