Необходимо ли е тренирането с фитнес инструктор?

12.08.15
01:58

Здравейте,от известно време не мога да вляза в добър режим.Главно заради лятото,постояното спиране и почване и забелязавам , че започвам да спадам като килограми.Никога не съм тренирал с инструктор.И обмислям да започна или поне , някой компетентен треньор/диетолог да ми направи програма , която да спазвам.Имам обща култура от фитнес и правя повечето упражнения с правилна форма,но хранителния режим ми е проблем.Искам да качвам мускулна маса.Искам да ви попитам дали е нужно тренирането с инструктор или е достатъчно да ми напише , какво трябва да ям и , какво да правя във фитнеса , и от там на татък аз сам да се оправям.И ако може да ми препоръчате някой добър инструткор/диетолог ,който е компетентен и ще ми обърне внимание.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 12.08.15 11:46.

Kondio

12.08.15
08:37

Не можеш да кажеш, че правиш едно упражнение правилно по твои преценки. Относно тренировките с инструктур мисля, че и сам можеш да постигнеш резултати стига да се стегнеш.
То щом почваш , спираш инструктура няма да те вдигне и да ти слага в устата или да прави упражненията вместо теб.
Всичко опира до това дали го искаш “ефекта“, ако има желание ще четеш , ще се интересуваш и сам ще постигнеш каквото искаш, стига да си постаянен.

Адекватната помощ от треньор може да ти спести много време в лутане. Периодичните тренировки със същия такъв са също добра идея, за сверяване на текущото ниво и гледна точка.

Инструкторът, по смисъла, който влагам в думата, е по-скоро човек, който да наглежда какво правиш по готова програма. Ако вече си обиграл това, надали ще имаш практична полза.

12.08.15
14:50

Като ги знам повечето от инструкторите... по- добре НЕ :D .
Четене из форумите/дневниците, пробва/грешка и самонаблюдение му е майката.
Гледай всеки ден да прочиташ по някоя статия относно храненето и тренировките. По време на всяка тренировка се наблюдавай- правиш ли правилно упражнения, почиваш ли достатъчно и тн. Прави си самоанализ и оценка, така да се каже.
След всяка натрупана информация ще развиваш все повече и повече храненето и тренировките.
В последствие нещата ще се наредят.

12.08.15
19:51

Имам някаква бегла представа от това как се прави хранителна програма , до колкото знам около 2 грама протейн за всеки 1 мой килограм.Мазнини знам , че трябва половин грам за всеки мой килограм и останалите от калориите ми да са въглехидрати.Но на калкулаторите в интернет за колории нямам доверие.Не мога да следя в яденето ми колко протейн има,колко мазнини има и т.н.т.Не съм сигурен кога точно да си приемам въглехидратите дали преди или след тренировка.Нито пък знам какво да си сложа в диетата , за да си набавям нужните витамини.За това искам да си направя консултация с някой , който се занимава с такива неща и да ми направи пълнуцена програма.

Kondio

12.08.15
20:58

Плащай на Лазар като искаш :D :D :D

13.08.15
08:57

Лазар като стана дума за него, ей как се променят хората, като бях студент 1 ви курс в НСА той беше орахан в Плаза, беше 71-2кг слаб и релефен, а какъв стана сега :))))

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1