13.08.15
02:37
Здравейте,
Аз съм Нина на 26 години. Висока съм 1,62 и в момента съм 57 кг.
Да започнем с малко предистория. 2012 година бях около 63-4 кг и направих първата си успешна откачена диета - Дюкан. За няколко месеца стигнах до 52 кг., жълта кожа и изпито лице. Е да, бях щастлива от успеха си. После заминах за Еразъм... и нали се сещате, бързите успехи, бързо си заминаха. Върнах се 10 кг по-тежка, но започнах да се храня здравословно (вече не си и помислях за Дюкан) и стигнах до 57 кг. Е след това още един Еразъм. Октомври 2014 вече имах нов рекорд - 70 кг. - стройна като табуретка. След това започнах да се храня здравословно и февруари започнах да тренирам. Първото ми измерване във фитнеса - 65 кг и 37% мазнини. Толкова много се мотивирах от въпросното измерване, че до средата на март вече бях с разтежение на колянна връзка, след което куцуках цели 2 месеца. През тези два месеца промених менюто си и стигнах до теглото, което съм сега. Юни се върнах във фитнеса и тренирам 3-4 пъти седмично.
Целите ми във фитнеса са да оформя краката и да намаля процента мазнини. Сега мисля че съм около 25%. За съжаление ме е страх да натоварвам коленете си, за да не се нараня отново.
Не съм спец в упражненията. Правя една и съща програма, която ми дадоха от фитнеса. Приемам всякаква критика :)
13.08.15
03:01
Днес менюто ми беше както обикновенно:
11ч. едно пълнозърнесто хлебче с две тънки резенчета пуешка шунка. Кафе с малко мляко (без захар)
13ч. кафе с малко мляко и две бисквити Digestivas
16ч. Wrap - тортила питка намазана с много малко филаделфия лайт, варено яйце и риба тон
18ч. една ябълка и пакетче интегрални бисквити
19,30ч. Два варени белтъка и консерва риба тон, няколко чери домата и 4 био крекера
Тренировката ми беше в 21ч.
23ч. Две оризови бисквити намазани с едно триъгълниче сирене “смееща крава лайт” и две парчета пуешка шунка, една нектарина
Приготвям си храната без захар и сол. Предимно ям риба и пилешко. Шунка само пуешка. Не ям повече от един жълтък на ден. Лягам си късно за това винаги около час преди лягане. А и когато треирам вечер съм гладна след тренировка.
Тренировката:
10 минути крос тренажор
3x15 chest press
3x15 seated low row
3x15 shoulder press
3x15 pulldown
400 метра крос тренажор (оригинално в програмата ми беше пътека, но заради коляното го промених)
3x20 leg press
3x20 leg extention
3x15 hip abduction
3x15 hip adduction
15 минути крос тренажор
Пътека не правя заради травмата на коляното ми. Leg extention и leg press ги правя с малко тегло.Имах в програмата си Leg curl, но чувствам дискомфорт в коляното и не го правя. Hip abduction и hip adduction си ги добавих сама към програмата. Сториха ми се полезни.
Мнението беше редактирано от Nina Gancheva на 13.08.15 12:55.
13.08.15
08:07
Здравей и добре дошла!
Можеш спокойно да ядеш и друг вид месо (телешко, свинско), както и риба (пъстърва, скумрия, херинга и тн). Можеш да си позволяваш и повече от 1 жълтък дневно, както и да ползваш сол (морска).
В момента в менюто ти преобладават въглехидрати, а белтъчините ми изглеждат доста малко. Мазнини - очевидно умишлено ги избягваш.
Колкото до програмата - по средата на тренировката правиш 40 мин кардио, след което имаш упражнения за крака, а после пак кардио, така ли?
Тази програма спрямо твоето състояние ли е изготвена?
13.08.15
13:16
Благодаря ти за коментара Вероника. 400 метра бързо бягане е, поправих го. Програмата ми я дадоха във фитнеса. Катосе записах имах една индивидуална среща с треньор. Скарах се с него, защото наблегна да ви продава услугите си. Някакси 209 евро за 8 тренировки месечно по 30 минути са ми много. Каза ми че нищо няма да постигна. После говорих с управителя на фитнеса и ми назначи друг треньор. Втория ми даде тази програма. Каза да правя всичко и ще си постигна целите. От престараване се контузих още първия месец. Два месеца по-късно продължих със същата програма. Аз не разбирам от фитнес. Не знам дали е хубава или лоша тази програма.
Относно храната - ям предимно пиле. Риба ям тон, сьомга и лаврак предимно и морски дарове. Червени меса не обичам много. Зеленчуци обичам доста. Плодове понякога ям по 1-2 на ден. Понякога цяла седмица не ям плодове, като цяло не са ми любими. Солта я избягвам от април. Cheat days правя само с повод - котато се храня с приятели и т.н. Забравих да кажа че живея в Португалия. Тука храната е калорична и мазна...
Мнението беше редактирано от Nina Gancheva на 29.09.15 05:51.
29.09.15
05:32
Здравейте,
От един месец имам нов тренировъчен режим и за сега мисля че се отразява добре на болното ми коляно.
Храната ми днес беше:
12ч Палачинки от един банан и три белтъка, поръсени с мед и ядки и кафе с мляко
15ч Кафе
16ч Ориз с морски дарове и един желиран йогурт
18ч Две оризови бисквити с едно топено сиренце лайт и един йогурт за пиене (мисля че е 120г грама)
20.30ч Салата с пиле, скариди, броколи, домат, яйце и кисело мляко, едно кафе
24ч Две оризови бисквити със шунка
Тренировката днес:
10 минути ходене на пътека
15 минути тренировка за корема
3 х 20 (на крак) leg extention
3 х 20 клекове с топка и две гири по 3 кг
3 х 15 (на крак) lounge с две гири по 3 кг
3 х 15 (2/1) adductor
3 х 15 abductor
3 x 15 loadora (не знам как се казва тази машина на български)
3 х 15 elevadora
30 минути крос тренажор
Днес си купих и протеин ZERO SUGAR/ZERO FAT ISOGREAT CFM whey protein isolate. Жената в магазина ми каза да пия 1 доза преди и 1след тренировка, т.е. 2 в дните в които тренирам и една доза в дните, в които не тренирам. Аз и обясних че ми е за първи път и че ме е страх да не стана много “голяма”. И всички приятели, които питах ми казват да пия само по една доза. Сега се чувствам супер объркана. Какво да правя?
Мнението беше редактирано от Nina Gancheva на 29.09.15 05:51.
29.09.15
07:13
Приемането на протеин няма връзка с това да станеш ‘много голяма’.
Докато разчиташ само на твоята собствена хормонална система така или иначе няма да станеш ‘много голяма’.
Така или иначе храната ти е малко, спокойно можеш да приемаш и по 2 дози, ако е необходимо.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 29.09.15 07:13.
29.09.15
08:06
Ти трябва да си прецениш количеството според това как го възприема тялото ти. т.е. пробвай примерно 10ина дни, както са ти препоръчали, ако си доволна продължаваш в същия дух, ако видиш че не ти се отразява както ти се иска, намаляш количеството.