13.08.15
12:28
Здравейте банда! Занимавам се с фитнес в момента и имам няколко въпроса към по запознатите. Първо да кажа, че съм с диабет тип1 на инсулин съм с нормална кръвна захар съм. Приемам креатин, суроватъчен протеин и л-глутамин могат ли да окажат някакво влияние на диабета. Суроватката е с <0,7 захари, но тя не ме притеснява повече ме притеснява дали креатина и л-глутамина могат да окажат някакво влияние. И другия ми въпрос е за Азотния бустер дали да мога да взимам и от него без да има последствия за диабета.
13.08.15
13:52
Привет,
Суроватъчният протеин може да се приема от диабетици и дори има съществени ползи, най-вече заради високото съдържание на аминокиселината Л-Цистеин. Има резултати, че суроватъчният протеин регулира нивата на кръвна захар и понижава триглицеридите след хранене. Препоръчвам да се насочиш към неовкусен вариант.
Глутаминът може и да не е най-удачната опция, защото при орален прием се конвертира бързо в глюкоза.
За креатинът има премного данни, че помага при диабет тип 2, както и че регулира нивата на кръвна захар и въздейства върху инсулиновата чувствителност, но все пак бъди внимателен и не превишавай доза от 5 грама дневно.
С буустърите също трябва да внимаваш, от една страна заради многообразието от съставки, а от друга заради кофеина, който освен, че може да влоши инсулиновата чувствителност, също така забавя и изчистването на кръвната захар.
Благодаря много! А за HAYA LABS Tribulus Terrestris 1000 mg или на някоя друга марка все едно, знаеш ли нещо? Че се чудя какво да си взема, а съм чувал добри работи за Tribulus.