Аргинин или Бета Аланин

13.08.15
15:10

Здравейте, нов съм в форума, но чета от доста време, така да си дойда на въпроса. Това лято реших да изчистя мазнините в тялото си до колкото мога, преди 3 дена започнах да взимам Fat Burner Lipo6 Black ultra concentrate, и съм на ниско въглехидратен режим. Искам да добавя Аргинин или Бета Аланин към режима си и тренировките, за да не спадна толкова много на мускулна маса (понеже нямам особенно много) и освен това издръжливостта ми и силата ми е доста намаляла, понеже организма ми все още не е свикнал с ниско въглехидратния режим. Искам да попитам какво бихте ми препоръчали вие, Аргинин или Бета Аланин, марки, дозировки, прием. За сега тренировките ми са, сутрин бягане на гладно заедно с корем при изпито хапче lipo6 и следобед, надвечер към 6-7 ходя на лост и успоредка за набирания и кофи, понякога правя и крос-фит упражнения от Freelettics който са MMA-ски. Има приложение в Playstore или Аpple store. Благодаря предварително. :)

Много зависи какво наистина искаш. За запазване на активното тегло по-добър избор от BCAA няма. Ако искаш да държиш на ниво силата си, тогава креатинът е най-добрата опция, като по никакъв начин не ти пречи на отслабването. За издръжливост бета-аланинът е най-добрата опция.

14.08.15
07:55

Няма как добавката било тя аргинин или бета- аланин да попречи на спада на мускулната маса. Ако усещаш, че губиш прекалено бързо килограми, решението е в калориите и правилното разпределение между белтъчините, въглехидратите и мазнините.
Ако си на много голям калориен дефицит и твърде малко въглехидрати, нормално е силата и обема да спадат.
Мисълта ми е да не очакваш някаква специална добавка, която да ти ‘запази” мускулите, защото всичко се определя от начина на хранене, трениране и почивка.
Комбинацията креатин монохидрат и бета- аланин е много добра ако искаш да запазиш колкото се може повече силата и издръжливоста.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1