16.08.15
18:46
Здравейте. Разполагам с тежести - прав лост, крив лост, 12 кг пудовка, и дискове. 15год/54кг 166см. Целите са ми по-големи ръце, прасци, бедра. Имам релеф на гърба, но не съякал, а съм спортувал кик бокс/карате. Мисля, че с подходяща програма ще успея да дигна маса от крака и гръб (и храна ofc).
Ta първи ден:
Заден клек 5X8м тренирал много за него освен набирания. Същото е и с краката не съм кл
Преден клек 3Х10
Тяга с изправени крака 3Х12 (обратна амплитуда ?)
втори ден - рамена
Раменна преса 3 Х ( 1*8,1*6,1*3 с покачане на тежеста)
странична преса (едностранна раменна май) 3Х8 с пудовка
повдигане на дъмбели пред тяло 3Х12
повдигане на пудовка с две ръце над глава 3Х12
трети ден - трицепс бицепс сгъване на крив лост 3Х6
концентрирано сгъване 3*6
Кик-бек
лицеви опори 4 серии до отказ
четвърти ден гърди (гръб?)
дъмбели от лег 3Х8
флайс 3Х12
дъмбели от наклонен лег
мъртва тяга 5Х8
На мен ми се струва небалансирана, но не мога да разбера какво изпускам.. Не правя френски разгъвания заради пукане и напрежение в лактите. И не знам къде да включа гърба и мъртвата тяга..
След 2 от тренировките ще включа и коремни преси от обратен наклон с тежест, 2 серии.
ПС 4 дена от седмицата са тренировъчни през 1 почивка или ще има 2 последователни тренировъчни макс.
Темата беше редактирана от Симеон С. на 16.08.15 18:47.
Това е добре, че още на тия години си се ориентирал към базовите упражнения- браво.
На този етап не ти трябват никакви флайсове, странични преси, кик- бекове и подобни. Няма нужда да ги изпълняваш.
В главата ти трябва да се въртят само упражненията- клек, лежанка, мъртва тяга, военна преса, набирания, кофички и лицеви. Нищо друго не ти трябва на този етап. Първо изгради основата, след това мисли за “козметичните” упражнения.
Тренирай цялото тяло през ден- 3 тренировки седмично. Отново на този етап нямаш нужда от сплитове. Изхожда се от общото към частното.