Отслабване

16.08.15
20:49

Здравейте , нов съм тук. Искам да отслабна. На 14 години съм , не знам колко тежа , но не си харесвам тялото. Имам цицки и малък корем и като се седна е ужасно , но като съм изправен съм добре. Не искам плочки и оформени гърди , само да отслабна. Бях отслабнал доста , но надебелях. В началото на тази седмица спрях безалкохолното , чипсовете  , снаксовете , сладко и т.н. започнах да правя коремни преси 20 коремни 5 серии през ден и тези упражнения :
https://www.youtube.com/watch?v=jWc8gHlAkoM
Тях ги правя 2 пъти в седмицата. Не искам да ходя на фитнес предпочитам у дома да правя упражнения. Когато започна да ходя на училище ми предстои  да ходя 7км общо отиване и връщане и съм доста активен в физическото. Според вас ако правя това , което съм написал смятате ли , че ще отслабна и за колко време? Благодаря предварително! Извинявам се ако нещо съм сбъркал , но както казах нов съм тук и не съм запознат с упражнения и т.н.

казано от Yordan Yordanov на 16.08.15, 20:49:

Здравейте , нов съм тук. Искам да отслабна. На 14 години съм , не знам колко тежа , но не си харесвам тялото. Имам цицки и малък корем и като се седна е ужасно , но като съм изправен съм добре. Не искам плочки и оформени гърди , само да отслабна. Бях отслабнал доста , но надебелях. В началото на тази седмица спрях безалкохолното , чипсовете  , снаксовете , сладко и т.н. започнах да правя коремни преси 20 коремни 5 серии през ден и тези упражнения :
https://www.youtube.com/watch?v=jWc8gHlAkoM
Тях ги правя 2 пъти в седмицата. Не искам да ходя на фитнес предпочитам у дома да правя упражнения. Когато започна да ходя на училище ми предстои  да ходя 7км общо отиване и връщане и съм доста активен в физическото. Според вас ако правя това , което съм написал смятате ли , че ще отслабна и за колко време? Благодаря предварително! Извинявам се ако нещо съм сбъркал , но както казах нов съм тук и не съм запознат с упражнения и т.н.

Здравей!

Малко трудно е да ти се дават съвети, след като даже не си споменал колко си висок и колко тежиш.
Може и да нямаш толкова излишно тегло, а да имаш нужда да качиш активно тегло - т.е. да се хванеш да спортуваш по-сериозно + преразглеждане на храненето.
А може и да имаш излишно тегло, но и тук важи горното.
Съдейки обаче от това: “Имам цицки и малък корем и като се седна е ужасно , но като съм изправен съм добре.”, то вероятно е първото.

Тренирай цялото тяло - не е ок само да наблягаш на корем и гърди (от видеото). Запиши се на спорт, щом не искаш фитнес. Или ако държиш на домашна обстановка - тренирай цялото тяло.

Важна е и храната. Няма да е зле да опишеш как точно се храниш сега. :)

Виж и тази статия -  в нея има много препратки към статии за хранене, тренировки, рецепти. Нищо, че е насочена за абитуриенти.

16.08.15
21:18

Колко килограма не знам колко съм , но съм висок 175. Няма да мога да спортувам  , защото искам да наблягам на училището може би другото лято. До колкото знам от деца , който учат в това училище се набляга доста на физическото тоест имат доста часове по физическо и ги карат да правят доста обиколки на училището ,  а и има фитнес уреди тъкмо за зимата да потренирам. Обичам да играя футбол и понякга се събираме приятели и играем , а аз доста бягам  , когато играя. Сега като започна училище пак ще играя. Сутрин не закусвам , на обяд хапвам 2 филийки хляб с нещо , а после ям много диня + сирене , защото много обичам тази комбинация , а за вечерта 1 филийка и каквото има за ядене. Пия много вода имам 2 шишета минерална вода по 500мл , когато ям пия вместо безалкохолно пия вода. Ям доста плодове. В момента имам грозде , круши и праскови. Ако съм гладен вечер да хапна плод.

Мнението беше редактирано от Yordan Yordanov на 16.08.15 21:19.

казано от Yordan Yordanov на 16.08.15, 21:18:

Колко килограма не знам колко съм , но съм висок 175. Няма да мога да спортувам  , защото искам да наблягам на училището може би другото лято. До колкото знам от деца , който учат в това училище се набляга доста на физическото тоест имат доста часове по физическо и ги карат да правят доста обиколки на училището ,  а и има фитнес уреди тъкмо за зимата да потренирам. Обичам да играя футбол и понякга се събираме приятели и играем , а аз доста бягам  , когато играя. Сега като започна училище пак ще играя. Сутрин не закусвам , на обяд хапвам 2 филийки хляб с нещо , а после ям много диня + сирене , защото много обичам тази комбинация , а за вечерта 1 филийка и каквото има за ядене. Пия много вода имам 2 шишета минерална вода по 500мл , когато ям пия вместо безалкохолно пия вода. Ям доста плодове. В момента имам грозде , круши и праскови. Ако съм гладен вечер да хапна плод.

Човек иска да ти помогне, но ти изобщо не правиш нещата лесни.

1. Спортуването не пречи на училището; не е казано, че трябва 5 часа да спортуваш - и 30 мин на ден ще са ти добре дошли.
2. 2 филийки с НЕЩО—> какво е това “нещо”, как да гадаем?
3. МНОГО диня + сирене—> динята ли е много, сиренето ли е много или и двете? А колко много е МНОГО?
4. 1 филийка и КАКВОТО има за ядене—> а какво има за ядене? Един, два примера няма да са излишни.
5 ДОСТА плодове—> за един “доста” ще означава 3 плода дневно, а за друг - 2 килограма.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1