17.08.15
14:49
Здравейте колеги :) От много време не съм се включвал във форума, но напоследък ме заинтересува дали приемам оптимално ниската и здравословна норма от калории на ден. Като цяло след няколко години стаж в този спорт вече гледам всичко да ми е максимално улеснено, без да си блъскам главата с разни формули и калкулатори.
Та в момента съм на 21 години; 186 см висок;78 кг; 38 мишница; 78 талия и целта ми от 1-2 месеца е да свалям до колкото се може мазното останало по мен. Стартирах от 88 килограма и през този период успешно свалих 10 килограма с режим и тренировки като голяма част от загубената маса смятам, че е била мазнини, вода и по-малко мускулна маса. Хранех се по следния начин- минимум 2 гр. протеин на телесна активна маса, но реших на обща да го смятам т.е грубо ги излизаха около 180-200 гр. дневно; 1 гр. въглехидрат т.е около 80-90 гр. максимум дневно и 80 гр. мазнини; Ето го и менюто:
Сутрин след ставане: изцеждам лимон + щипка сода бикарбонат - страхотна лимонада става :)
Хранене 1: 30 минути след ставане - кафе чисто; грейпфрут; 7 белтъка; 2 жълтъка; 100 гр. гауда (понякога замествам яйцата с 250 гр. котидж сирене)
Силова тренировка + Кардио
Хранене 2: час и 30 минути след нея: 250 гр. бяло месо; 100 грама оризовки (или 50 грама оризовки + 50 гр. мед)
Хранене 3: 100 грама зелени маслини; 250 гр. бяло месо (евентуално добавям 100 грама ементал)
По мои груби сметки това са около 1800-2000 калории, а понякога замествам оризовките и меда със зелева салата ако не трниерам с тежести, а правя само кардио тренировка и калориите стават едва 1500.
Какво губя предимно в този случай? Мазно и вода или и мускулна тъкан, при положение, че си набавям повече от достатъчно количество белтъчини с храната, но калориите ми се въртят около, а понякога и под BMR-а ми?
ПС: на 2 седмици правя зареждане с 240 грама въглехидрат като зареждането ми е задължително в почивен ден.
Темата беше редактирана от Insane M на 17.08.15 15:18.