19.08.15
14:37
От скоро започнах да правя клекове.В началото нямаше проблем , но някъде след третата, четвъртата тренировка при спускане в най - долната точка започнах да усещам една тъпа болка в горния край на големия бедрен мускул , горе долу около залавното му място(и на двата крака симетрично) , като при изправяне , тази болка не се провокира.Не съм забелязал други положения и движения , при което да я усещам там.Просто когато вече седалището ми стигне нивото на коленете започвам да го усещам , естествено е по - силно в най - ниската точка и след това при изправянето противно на всякаква логика вместо да се засили, намалява. Клековете ги правя с подложки под петите , тъй като в противен случай усещам как започвам да залитам назад.Според мен е или поради скъсени бедрени мускули , или някъде грешка в техниката на изпълнение(може би изнасям тежестта прекалено напред с цел да компенсирам , да не залитам назад), но това са си мои теории . Не използвам много килограми , още се опитвам да запомня техниката правилно.Някой да е имал същия проблем или да има идея на какво се дължи ?
Не знам до колко болката има нещо общо, но...
Трябва да махнеш подложките от петите. Това е знак, че не си достатъчно мобилен. Трябва да подобриш мобилноста в глезените и като цяло в краката и цялото тяло. Прави редовен стречинг, постоянно следи за техниката си и можеби проблема ще отмине.
Ако все още изпитваш дискомфорт, болки и тн. винаги можеш да се консултираш с лекар.