Сухожилия на..ъмм.. краката?

Kondio

21.08.15
14:24

Не знам точно как да определя мястото с термини, затова ще го обесня по малоумен начин.
Имам проблем със сухожилията на краката, които се намират под колянната става, демек на съвката. ТвЪрди са и усещам болка при тяхното разпъване. От известно време се навеждам да докосвам с ръце пръстите на краката, но проблема е, че немога да ги докосна без да свия коленете а ако не ги свивам - МНОГО боли. Незнам дали трябва лека-полека да ги разтягам или направо да се спусна додоло и да търпя болката (но пък да не се скъса нещо :D).
Другият проблем е, че не съм сигурен дали това е до генетика или разтягания и дали тези разтягания ще дадат резултат.  Причината поради която искам да съм по-гъвкав в краката е, че немога да направя един l-sit правилно, защото немога да си изпъна краката. Дайте съвети.

П.С. Ако темата не е за тук преместете я.

Малко се обърках от обяснението ти.
Имаш проблем с колянната става или визираш задните си бедра?

Защото в началото говориш за място под колянната става, след което тръгваш да обясняваш нещо, което ме кара да асоциирам с прекалено натегнати задни бедра.
Ако е второто - то, да, хубаво е да отделяме внимание не само върху тренировките, но и върху разтягането.

Ако се съмняваш за някаква контузия, консултирай се със специалист.

Kondio

21.08.15
21:09

Не нямам предвид контузия или проблем с колянната става. Самите сухожилия от вътрешната страна на сгъвката на кракът (където се сгъва коляното) се напипват 2 сухожилия, като моите са доста корави и главният проблем е с изпъването на краката. Не мога да си докосна с ръци пръстите на краката, не мога при l-sit да ги изпъна и т.н.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1