МСМ или Рибено масло за ставите

23.08.15
19:55

Здравейте! Понеже съм с малко ограничен бюджет, няма да мога да си позволя глюкозамин + хондроитин, а имам проблем със ставите. Искам да попитам кое би било по-добре да приемам за здравето им. Ако се напъна доста ще мога да закупя и двете, но по-скоро ще имам възможност само за едно от тях. Благодаря!

Привет,

Трудно е да се каже, тъй като и за двете има добри данни и могат да бъдат от помощ. Отделно при теб едното може да се окаже по-добър избор от другото.

Зависи разбира се и от това какъв точно е проблемът със ставите. Всъщност, нека уточним това преди да се раздават препоръки. :)

Имам хондромалация на хрущяла на капачката (пателата). От две години пия глюкозамин + хондроитин + мсм (основно), разбира се с почивки на всеки 2-3 месеца употреба. Изпил съм 6 бутилки Flex Code, 1 Animal Flex, Пиаскледин, Босвелия, Омега-3. През последните 2 месеца пих реновакс (сега довършвам 2-рата опаковка) и колената са ми ПОЧТИ излекувани, почти мога да ги сгъвам на 100%, мога да ги натоварвам, но искам нещо което да поддържа положително състояние, за да могат сами да се дооправят.

Разбирам.

Според това между какви продукти се колебаеш, предполагам че бюджетът е ограничен до около 30-35 лв..

За тази сума за съжаление не може да се предложи кой знае какво, но смятам, че рибеното масло в случая ще е от най-голяма полза.

Pure Nutrition Fish Oil е много добър вариант, с висока концентрация омега-3 и е на много добра цена.

Ако имаш възможност добави и витамин Ц, около 500 мг на ден, тъй като е есенциален за образуването на колаген.

Иначе изброените от теб продукти, които си приемал досега са страхотни. Добре си се насочвал и когато имаш възможност, не се колебай да добавиш комплексни продукти от сорта на глюкозамин, хондроитин и мсм или Animal Flex, който е страхотен продукт и съдържа в себе си всичко най-основно и необходимо.

Моят съвете към теб е да продължиш с Animal Flex по един пакет на ден. Много ми е странно да говорим за бюджет при положение ,че здравето е най-важното ,и ако се налага ще се лишиш от нещо друго. Рибеното масло може да има положителен ефект ,но няма да е това за което си мислиш.
Elastamine на Primaforce също е подходящ като съставки и не е скъп.

Всъщност, Elastamine на Primaforce наистина е много добро предложение. Като за съотношение цена/количество/качество/състав е изключително подходящ в този случай.

25.08.15
17:28

Споделям позитивно мнение и препоръчвам комбинацията МСМ + рибено масло. Увеличаването му на 10гр на ден и добавянето на по 5-7гр от първото на ден драстично ми помогна във възстановяването на контузия с рамото. Анимал флекса също ми помогна, но нямаше такъв осезаем ефект. Тихомир и Страхил са казали останалото.

Поздрави и успешно възстановяване!

По-добро от Animal Flex не е имало и няма и да има... 44 пакета, по пакет на ден.

казано от Ростислав Арнаудов на 07.09.15, 15:14:

По-добро от Animal Flex не е имало и няма и да има...

Най-вероятно си прав... (giggle)
...но аз останах с мъничко по-добри впечатления от Glucosamine & Chondroitin with MSM на Now Foods. ;)

Carbohydrate

07.09.15
17:06

Хондросейф

казано от Кольо Пияндето на 07.09.15, 17:04:

казано от Ростислав Арнаудов на 07.09.15, 15:14:

По-добро от Animal Flex не е имало и няма и да има...

Най-вероятно си прав... (giggle)
...но аз останах с мъничко по-добри впечатления от Glucosamine & Chondroitin with MSM на Now Foods. ;)

Съдя си от моята камбанария. Пробвал съм на NOW, но доста отстъпва на FLEX-a…...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1