Търся общи съвети за режима ми

27.08.15
22:11

Здравейте отскоро съм във форума, но виждам че мога тук да намеря съвет. От около няколко месеца започнах редовни тренировки, но първо смъкнах малко килограми, но мазнините по долната част на корема ми останаха. Аз съм на 24 год и не се храня вече със вредни храни, или поне се опитвам. Четох много статии и в много форуми в интернет как да се отърва от увисналото коремче и вече се обърках абсолютно много с това което мога да ям и какво не. Моля ви да ми дадете съвет.  тежа 56 кг. които варират с килограм на горе или долу и съм висока 170. Ако има някой който може да ми помогне ще му бъда много благодарна.

Carbohydrate

27.08.15
23:05

“Имам малко коремче” - това нищо не говори съвсем ;)

28.08.15
11:23

Здравей и от мен :) Наистина не си дала никаква информация за себе си. Опиши поне 2 дни как се храниш и какво пиеш и как тренираш - упражненият, тежест, бройки. Теглото ти е  ниско за този ръст, предполагам имаш малко активно тегло -мускули, кости, други тъкани, и слаба коремна стена, забелязала съм, че това е основна причина за коремче при слабите момичета. Предполагам не работиш с много свободни тежести и базови упражнения, защото те самите заздравяват чудесно коремната стена - клякане, тяга, преси над глава. Колко време примерно може да задържиш планк позиция?

28.08.15
15:04

Здравейте :) закуската ми сутрин е около половин кофичка кисело мляко или една чаша соево мляко с овесени ядки и кафе (кафето е задължително и без захар) обяда ми е салата,  около 3 варения яйца със сирене или извара. Вечерята ми е немазно месо като телешко, но си позволявам и свинско без мазнина, пилешко много рядко, защото не ми допада. По принцип с това се храня всеки ден един път седмично хапвам картофи, ориз или някакви бобови. Не ям пържено, а хляб много малко, но без него не мога. По принцип пия само вода и кафе не използвам никакви други напитки, а и чаша вино вечер, но не всеки ден. Като казвам, че имам малко коремче имам предвид, че долната част на корема ми е доста голяма, като изсипана ( съжалявам, но незнам как точно да се изразя за да добиете представа) Цялото ми тяло е слабо, крака ръце, дупе, но само корема си стои там. Тренирам около 4 пъти седмично в домашни условия с тренировки от нета ( клекове, коремни преси, лицеви опори от колене, дигам гирички по 2кг) Самата ми работа изисква много движение и не мога да тренирам всеки ден поне за сега.  Много благодаря за бързите отговори.:)

28.08.15
15:15

Това описание е доста относително. Колко е месото- 100, 200, 300 гр. сготвено състояние? Овесът колко е 50 или 100 гр?
Защо избягваш мазно месо? Слагаш ли зехтин в салатите?  Колко хляб е “малко хляб” - 1 филийка на ядене, 2-3? Бял или пълнозърнест?
Трите хапвания на ден  ми звучат като кисело мляко с 2 лъжици овес и не повече от 100 гр. месо на хранене. Дано да греша. :)

Може проблемът да е лошо храносмилане (ходиш ли ежедневно до WC?)и подуване на червата, може просто да имаш лошо разпределение на мазнините вследствие хормонален дисбаланс,  или слаба коремна стена. Приемаш ли хормони, лекарства, които влияят на метаболизма?
Няма конкретен съвет, освен добро хранене и интензивни тренировки.
4 тренировки са добре като количество, но са неясни като качество. Виж някой дамски дневник примерно - опитай да попълниш свой за няколко седмици - така хората ще разберат какво точно правиш и защо имаш този ефект. Така повече хора ще се включат и ще ти дадат съвети.
Успех

28.08.15
15:22

Около три лъжици овес на хранене и месото не надвишава 200 гр на ден, хлябът е около 3 филийки бял и то само един път на ден, примерно ако на обяд съм яла хляб вечерта го пропускам. До миналата година приемах хормонални лекарства  и бях 66 кг. вече не приемам никакви лекарства, ходенето до WC е редовно, опитвам да консумирам и плодове, но не съм им голям привърженик така че ми е доста трудно.

28.08.15
15:41

Храната ти е доста скромна.
Възможно е все още да не си в идеален хормонален баланс, така че дай време на организма да се настрои.
Хапвай достатъчно мазнини -и наситени и не наситени - масло, сметана, зехтин или друго студенопресовано олио, сурови ядки  прочети защо мазнините са важни за хормоните.
Опитай се да замениш белия хляб с пълнозърнест такъв или с друг вид въглехидрат - бобови, зърнени, семена. Купичка варена леща/нахут или каша от просо / елда е доста по-засищащо и хранително от филия бял хляб.
Опитай с дневник, ако не ти хареса, не губиш нищо.
Освен това е нужно и тренировките да са интензивни, независимо, че са вкъщи . Поддържаш ли висок пулс, докато тренираш? Чувстваш ли се тонизирана ? Имаш ли мускулна треска след това?

28.08.15
22:49

Наистина адски много ти благодаря за полезните съвети. До като тренирам поддържам висок пулс, след загряването започвам с аеробни упражнение и после се захващам с останалите. Ако правя по - вече упражнения за корем или малко по - вече повторения, имам мускулна треска на корема. Можеш ли да ми препоръчаш някоя добра тренировка за вкъщи и за начинаещи? Аз имам и леко изгърбена стойка забелязвам, че лека по лека се изправя, та искам да попитам има ли някаква тренировка, която може да ми помогне да я подобря? Благодаря!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1