30.08.15
11:36
Добър ден! Аз съм момиче на 20 години, теглото ми е 57 кг и съм висока 1,75/6. Не бях тичала от година и се започнах отново. Принципно имам доста набити и здрави крака, но целта ми е да изчистя мазнините от тях, съответно и от дупето. Тоест целта ми е и да отслабна с около три килограма(+че е страшен тонус за деня). Тичам по пет километра на ден за 30 минути на равен терен за момента (сутрин на гладно около девет часа), миналата година тичах в гората, но за момента не искам да се пресилвам. Идеята ми е дали е достатъчно, за да постигна съответно някакъв ефект? И имам въпроси относно закуската след тренировка. Ям час след тренировка, но не знам дали е редно, понеже е сутрин и се стремя тогава да ям повече и през деня по-малко, ям в повечето случаи две препечени филии като през деня не ям принципно повече хляб и се старая да се храня с повече зеленцучи и плодове etc. Като хранителен режим това добре ли е? Като също гледам да пия по 2 литра и половина на ден вода. Извинявам се, ако въпросите ми изглеждат малко глупави, но и заради това реших да питам, поне като правя нещо да го правя като хората. В близките дни мисля да увелича километрите малко.
Благодаря за вниманието~
30.08.15
11:49
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi
Погледни кое най-много ти допада и си състави режим. За тичането - какъв е смисълът да тичаш по 5км всеки ден, ако целта ти е единствено да свалиш няколко килограма ?
Мнението беше редактирано от satisfaction на 30.08.15 11:51.
30.08.15
11:50
1: Пий много повече вода, Като основно правило, ако урината ти е жълта си дехидрирана. Колкото по жълта толкова по зле.
2: Яж нещо преди да тичаш, например банан. Когато аз се подготвях за маратон преди тичане сутрин винаги пиух шейк от банани + вода или мляко + мача. Колкото повече енергия имаш на разположение, толкова повече, по дълги и по интензивни интервали може да правиш.
3: 5 км за 30мин на равен терен, са добър старт. Като се чувстваш добре с това темпо започни интервали с по - високо темпо нампример 2 мин 5мин/км и 1мин 4мин/км.
30.08.15
12:25
Харесва ми да тичам, не го правя само за килата, просто доста време се замотах, иначе тренирам джудо от една година, но реших, че и тичане си трябва. Иначе независимо дали ги сваля или не, бих продължила да тичам, не може без спорт, a и страшно ми тонизира деня. Ще разгледам режимите, благодаря.
Да, за урината го знам това. Иначе по-добре постепенно по-бързо да ги тичам за момента, отколкото да увеличавам километрите, така ли?
Благодаря за отговорите :D
31.08.15
05:43
Дa, по-добре е дa увеличиш с мaлко интезивносттa нa интервaлите, отколкото дa тичaш по-дълги рaстояния. И пий колкото можеш повече водa. Aз също тичaх в горaтa преди, и нямa по-добро от товa. Срaвних тичaнето в горaтa с тичaнето нa пътечкa във фитнесa, сякaш нa пътечкaтa можех дa тичaм до без крaй, тaкa се чувствaх. Дори нa стaдион не се нaтовaрвaх толковa добре.