Креатин + Бета-аланин =? повече сила и издържливост

Здравейте, многоуважаеми.

Начинаещ велосипедист съм и имам нужда от вашата препоръка за две хранителни добавки.

Преди всичко искам да кажа, че прочетох доста преди да пиша и се надява да не дублирам някоя тема.

Та - взех си креатин монохидрат и го приемам всеки ден сутрин на гладно (или по време на хранене) - една мерителна лъжица, която е около 5 грама.

Та въпросът ми е относно бета-аланина - мога ли да получа съвет от някой, който се занимава с повечко (или основно) с кардио натоварване? При колоезденето имам някои опасения и за това искам да се посъветвам с вас преди да започна евентуален прием.

Освен микронизирания креатин монохидрат взимам и комплекс витамини на Now Foods - Adam mans vitamins.

Това е накратко.

Поздрави и приятен уикенд,
Недко.

Какви по-точно са ти питанките и притесненията за бета аланина?

Принципно креатин и бета аланин са чудесен тандем.

Няма да е лошо да опишеш проблемите ти и какъв ефект искаш да постигнеш. Тези две съставки са за сила и издръжливост като цяло ,но определено бих ти дал съвет да ги комбинираш в комплексен аминокиселинен продукт + магнезиев цитрат ,за да избегнеш крампи и други по-лоши схващания на мускулатурата.

Carbohydrate

04.09.15
16:45

Че за какво ти е креатин, за кордио натоварване? Тук ти трябва въздух. Вода по скоро....пий вода от време на време и нещо сладичко....Аз преди нагорнище винаги пия вода...все едно не съм карал, такава енергия ми дава ;)...За окисляването на мазнини и освобождаването на енергия ти трябва вода...след като се е изчерпал гликогена и креатинфосфата в обратна последователност))

Бета аланина ще ти даде издържливост. Пии по 6 грама на ден разделени на 3 приема. Вземи си и продукт с бцаа и електролити за по-добро възстановяване и предотвратяване на мускулни крампи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1