Мнения за избор и прием на суроватъчен протеин и БЦАА

05.09.15
19:04

Здравейте на всички!

Бих искал да се посъветвам с по-опитните от мен относно избора и най-удачния начин на прием на гореописаните от мен добавки. Мисля, че за да извлека максимална полза от евентуалните ваши мнения, първо трябва да споделя как са разположени в рамките на деня тренировъчния и хранителния ми режим. Според организацията на времето ми през деня тренирам сутрин на гладно по следната програма за ММ  [url=http://http://www.bb-team.org/workout/1290_oshte-poveche-muskuli-sled-polovin-godina-v-zalata], като в два от трите тренировъчни дни започвам с 20 минутно кардио на кростренажор, непосредствено след това идва тренировката с тежести, а 20-25 минути по-късно закусвам. И сега въпросите:

1. Какво е мнението ви за следния начин на прием на протеина и бцаа в моя случай? Моето виждане е:

В Тренировъчни дни:
- веднага след ставане доза протеин + 5 г. бцаа  -> кардио -> тренировка с тежести -> доза протеин + 5г. бцаа  -> закуска -> обяд -> вечеря -> преди лягане доза протеин + 5 г. бцаа.

В Нетренировъчни дни:
- веднага след сън доза протеин + 5 г. бцаа -> 20 минути по-късно закуска -> обяд -> вечеря -> преди лягане доза протеин + 5 г. бцаа.

Знам, че много хора считат за излишно едновременното приемане на протеин и бцаа, но бях посъветван да приемам и аминокиселините, тъй като правя кардио и тренирам сутрин на гладно и в този случай те няма да позволят изгарянето на мускулна маса, а напротив ще стимулират изгарянето на мазнините. Моля за мнението ви и по този въпрос, тъй като, като всеки нормален човек искам максимални резултати от инвестирането на средства си, а не безсмислено пилеене на пари. 

2.Кой от следните видове протеин бихте препоръчали (знам, че има и по-добри от тези,които ще изброя,но тези ми дават най-добро съотношение цена - брой дози): 1) Prolab - Essential Whey; 2)MuscleTech - 100% Premium Whey; 3)BWG - Opti +Whey 90 Protein; 4) Cytosport - Complete Whey; 5) Soul Project Labs - Whey Protein Hard. Относно аминокиселините използвам Everbuild - BCAA 8:1:1 на прах с по-голям дял на левцина.

Предварително благодаря на всички, които ще отделят от времето си, за да споделят мнението и опита си!

Три приема на протеин на прах и 15 грама бцаа. Не можеш ли да си набавяш по два грама протеин на килограм телесно тегло дневно та искаш да пиеш храна на прах?

Иначе ако толкова ти се пие може да приемаш една доза сутрин след ставане, защото има изследвания, които показват по-голямо натрупване на мускулна маса ако човек е консумирал високо протеинова храна преди силова тренировка, отколкото ако е тренирал на гладно.

Кардио + Тренировка с тежести? Относно аминокиселините добре си се ориентирал.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1