Мъртва тяга и клекове.. при ингвинална херния

Kondio

05.09.15
20:37

Когато съм бил малък на 4-5 огдини са ми правили операция и знам, че мъртва тяга и клекове могат да предизвикат херния та да попитам има ли по-голяма опаснтност след като съм претърпял и нужно ли е да се консултирам със спецеалист и т.н.

Правих малко клекове, но тъй като съм съвсем нов във фитнеса за (3 ден го посещавам) и тва ми бяха първите клекове (според пича във фитнеса правилно изпълнени) и научих, че са опасни реших да се допитам за вас. Не съм усетил напрежение, но нормално кляках с 25кила ,50% от моето тегло се пада. Вторник мислех да правя тяга, но сега се замислям да го махна.

С какво мога да ги заменя клековете и тягата и имали и днруги упражнения които не са безопасни за претърпяли херния

05.09.15
21:16

Виж ... един от треньорите в нашата зала е бил опериран от ингвинална херния и пак си прави тяга и клек но със малки кг за него ... тяга прави със 100кг а за клек не съм точно сигурен но си ги прави тези базови упражнения. Така ,че трупай опит,стаж ,прави ги правилно и лека по-лека увеличавай докато стигнеш прилични кг които те товарят прилично ..общо взето се пази иначе да тези упражнения са си опасни спор няма.Но със нормални кг не мисля ,че ще имаш проблеми.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1