06.09.15
16:32
Здравейте! Искам да помоля за малко помощ. Момиче на 16 години съм,тежа 56.8. и съм 1.65 Имам много подкожна мазнина по корема и краката най-вече и не знам как да се отърва от нея. Чета какво ли не, но не ми помага. От много малка съм “топчесто” дете и преди година реших, че е време за промяна. Отслабнах много и се дръпнах на високо, но имам проблем с храненията. Мога да ям веднъж, два пъти на ден, но в много големи количества и го правя. Искам да се откажа от това и мисля, че ми трябва хранителен режим които да ми помогне да стопя подкожната мазнина и да стегна тялото си. От четири месеца ходя на таекуондо и се опитвам аеробика, тичане, бързо ходене и упражнения. Пия по литър и половина вода на ден (и с лимон понякога). Само с храненето не знам какво да правя..Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете и ми дадете мнение. Приятен ден!
Темата беше редактирана от Marina Nikolova на 06.09.15 16:45.
07.09.15
13:04
*Водата ти е малко. Щом имаш нужда да ядеш големи количества, то може да си залъгваш сензорите след като си поела необходимото количество солидна храна(примерно 300гр месо, 200гр сирене и т.п.), а всичко над това да е плодове и зеленчуци. Личното ми мнение, според дадените мерки е, че нямаш нищо за сваляне, а само за стягане, което се постига мн. по-ефективно със силови тренировки, отколкото с кардио. *Качи снимки на тялото си и на това, което искаш да достигнеш.
Мнението беше редактирано от soul search на 07.09.15 13:05.
07.09.15
19:23
Здрасти!
За да сваляш тегло, трябва да си в отрицателен калориен баланс - т.е. приети и усвоени калории да са по-малко от изразходваните. Няма как обаче да кажеш на тялото си да сваля само от корема и краката.
Няма точно определени правила колко пъти на ден да се храни човек - това зависи от много неща. Можеш и с 2 хранения дневно да се чувстваш добре и да постигаш целите си. Въпросът е като цяло, в края на деня, каква ще е равносметката между приети и изразходвани калории.
Няма да е лошо да споделиш как точно се храниш - не само като вид храни, но и като тегло.
Опиши и по-подробно тренировките си, които си описала като “упражнения”.