Операция на китката.

havanalocaa

16.09.15
21:33

Здравейте,

Знам, че не сте лекари, ортопеди или специалисти, но бих се радвал да споделите вашото мнение.

Предстои ми операция на дясната китка, поради скъсвне на връзки на китката.
Искам да Ви попитам, след като се възстановя, ще мога ли да тренирам отново или общо взето да забравя за фитнеса :D.

Питам Ви ако сте попадали в такава ситуация или някои ваш приятел или познат.
Благодаря на всички, които отделят време и споделят мнение.

Поздрави!

Ха Ха ха :)
Всъщност точно си пишех с един потребител от форума, който по една случайност е лекар.

Малко по темата ти:
Операцията и около-операционния период е под ръководството на ортопеда. Ако забрани с тази ръка да си разкопчаваш копчетата в продължение на 10 дена, ще трябва да го слушаш. Те като цяло са строги и ги е грижа за това ръката ти да зарастне добре. В обозримо бъдеще (няколко седмици), ще е нужно да започнеш рехабилитация, която се ръководи от лекар специалист по физикална медицина и се изпълнява от физиотерапевт. Има разпространена практика да се прескача лекаря, особено в частната практика, но това не е много редно. Рехабилитацията има за цел да си върнеш нормалните движения и да можеш да си служиш с ръката. Постепенно това ще изисква да я натоварваш и вероятно няма да има проблем да се върнеш към тренировките, но отнема време, постоянство и постепенност. Предполага се, че рехабилитацията ще те подготви за и постепенно ще премине в тренировъчен процес.

Краткият отговор е:
Вероятно, ако операцията и рехабилитацията минат добре, ще можеш да се върнеш към тренировките. Трябва да си отговорен към процеса, който не е сложен, но е продължителен и ще изисква активност (включително да се спираш) от твоя страна.

Успех.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1