Ксеноандрогени - информация и мнения

Прескочи до:

18.09.15
22:11

Здравейте,до колкото разбирам тези ксеноандрогени не са забранени,затова и отварям тема във форума?Някой с познания в тази област може ли да обясни как точно действат на тялото,имат ли странични ефекти и всякаква полезна информация за този нов вид добавки?Навсякъде само ги хвалят,нямало странични ефекти и тн.,но както всички знаем няма безвредни неща.
ПС:Дано да не заключите темата,защото в момента са доста рекламирани и колкото повече реална информация има за тях  по-добре за хората.

18.09.15
22:18

Каква информация очакваш да има, след като тези продукти не са изследвани. Всичката информация е рекламна.

18.09.15
22:20

казано от Маргарита Манева на 18.09.15, 22:18:

Каква информация очакваш да има, след като тези продукти не са изследвани. Всичката информация е рекламна.

Ми във форума има хора,които имат познания по химия,биология и кое ,как влияе на организма.И се надявам,някой да сподели знания по темата.

18.09.15
22:24

Техните мнения също ще са базирани на догадки, а не на факти.

Мнението беше редактирано от Margi на 18.09.15 22:24.

18.09.15
22:30

казано от Маргарита Манева на 18.09.15, 22:24:

Техните мнения също ще са базирани на догадки, а не на факти.

По-добре догадки на хора с познания ,от колкото да няма нищо,защото познай малките като видят -”с ефекта на забранени субстанции,но без странични ефекти” как ще ги налазят...

19.09.15
00:20

Сериозни изследвания за ксеноандрогените от групата базирана на модификации на токофероли и никотинамид няма. Поне аз не намерих, при все че търсих упорито и на много места. Ясни са няколко неща със сигурност :
1. Не са токсични.
2. Работят, макар и не чак толкова силно, колкото стероидите, на които са кръстени.
3. Работят бавно, ефекта е видим след поне 12 седмичен курс.
4. Не работят при всеки, при повечето хора да, но има и такива, които нищо не усещат по една или друга причина.
5. Имат, макар и малки, странични ефекти като на някои стероиди.
6. Никъде не се казва ТОЧНИЯ механизъм на действие. Вероятно не е и изучен добре. Ясно е, че са активатори/модулатори на андрогенните рецептори, но колко силно ги активират, колко е трайно, кои рецептори(тези в клетката или тези на повърхността или и двата вида), какво се случва след това на клетъчно ниво - такава информация аз не намерих никъде.
7. В употреба са от 2009 - 2010 година, масово от 2012, така че практически опит с тях в глобален мащаб има и засега никой не се е оплакал от нещо сериозно. Това е хем успокоително за тези, които ги ползват, хем е повод за притеснения за в бъдеще поради липсата на изследване на действието им.
8. Имат интересен генезис, но той няма връзка с темата :)

Нещо като стероид, ама не точно :D :D :D :D

19.09.15
14:44

Нещо като СМАР, не като стероиди ;)

Написах го шеговито :)))

22.09.15
14:23

казано от James Hinks на 19.09.15, 00:20:

Сериозни изследвания за ксеноандрогените от групата базирана на модификации на токофероли и никотинамид няма. Поне аз не намерих, при все че търсих упорито и на много места. ....

И аз съм търсил, от чисто любопитство. Има някои странни, даже леко обезпокотелни неща.
В нета излизат много съвпадения ако търсим за “токсични ксеноандрогени” - в този клас има над 100 различни съединения, и някои са токсични. Единствената публикация, свързана с класификация на този род вещества е някаква странна статия в нещо, наречено “The European Journal of Endocrinology”. Странното е, че ISSN номера на списанието съвпада с номера на канадско медицинско издание със сходно име и много сходен външен вид ; странното е, че след тази публикация онлайн изданието не е ъпдейтвано и няма книжна версия, а съдържанието е от други източници, отпратките към опити с “не-токсични ксеноандрогени” водят към неактивни сайтове и невалидни doi номера. Търсенето връща или към уикипедия или към сайтове на фирми.

Може и да е просто рано и да трябва време за клинични изследвания, вкл. на измененията на липидния профил след ползване, но в тази сфера е добре човек да е леко скептичен. Явно има хора, които получават добри резултати; други споделят съмнения, че резултата много зависи от индивидуални фактори като чувствителността на определени рецептори.

При положение, че и у нас и представители на фирми, които търгуват с този клас съединения, вероятно скоро можем да се надяваме на по-пълна и достоверна информация. Кой знае?

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 22.09.15 14:25.

Четох по чуждестранните форуми има доста доволни.Доста хора се оплакват, че стават по агресивни, така че може би действат и на хормоните.

Проблемът е, че на този етап четем за ксеноандрогените основно по форуми и то се срещат не малко мнения от хора, които са обвързани с фирмата. Или пък от съмнителни сайтове, които пак по един или друг начин са свързани с дадена марка.
Сериозни изследвания не се откриват все още, а аз лично не мога да се доверя на субективното мнение на някой доволен, който не се знае дали не е нанесъл и други промени в режима си, които да имат отношение за положителните резултати.
А и често има неща, които остават скрити, въпреки че се чувстваме добре.

Аз лично определено чакам по-сериозни изследвания, темата ми е интересна, но съм доста подозрителна на този етап. :)

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 28.09.15 11:27.

28.09.15
11:47

Определено работят различно при всеки.

И зависи до голям степен от самия човек.

Едно е сигурно - запазват масата, дори и при двуразови аеробни натоварвания.
Което лично мен не ме изкефи особено, защото пак свалях 3-4кг, за да си вляза в категория.

Е, вярно - бях яка и то доста, обаче не мога да твърдя, че на 100% съм яка от ксеноандрогени, при положение, че няма човек, който да ме познава и да не знае, че имам основно психически, не физически проблем с вдиагнето на щанги.. има голяма вероятност да съм го преодолял именно сега на Републиканското, за което се моля.

Другото странно е, че аз въпреки диетата не успях да се зачистя кой знае колко, докато Тодорка Иванова стана на ренде с по-малко строга диета от моята?!
Сега.. дали това е метаболизъм или ксеноандроген не мога също да твърдя.
Имам един приятел, който ги пи и остана довелен, защото си запази масата, която беше качил по друг начин ( сещате се). Основния му проблем е бил, че винаги след подобна суплементация сваля по 7-8кг сега, пиейки ксено ги задържа, но не качи повече и не вдигна сила кой знае колко.

Възстановяват добре, това мога да го твърдя, защото въпреки двуразовите тренировки с кардио сутрин и тежки щанги вечер, успях кажи -речи да направя резултат, който правех, когато бах 78кг, а не 71.

28.09.15
12:26

казано от Вероника Налбатска на 28.09.15, 11:25:

....
Сериозни изследвания не се откриват все още, а аз лично не мога да се доверя на субективното мнение на някой доволен, който не се знае дали не е нанесъл и други промени в режима си, които да имат отношение за положителните резултати.
....Аз лично определено чакам по-сериозни изследвания, темата ми е интересна, но съм доста подозрителна на този етап. :)

Съгласен съм с теб. Проблемът с класификацията им например е доста сериозен, защото самото название “ксено-андрогени” е прекалено общо и не носи никаква информация. Ксеноандрогени букв. означава “външни, чужди андрогени”. Анаболните стероиди също могат да се опишат по този начин - и те са външни за тялото андрогени. А модифифициран токоферол и сложна дума за витамин Е, от който слагат различни разновидности в козметични продукти. В броя на съединенията на витамин Е влизат и такива загадъчно звучащи неща като алфа-, бета-, делта- и гама- токофероли, а също и алфа-, бета-, делта- и гама- токотриеноли. Допускам, че може и след толкова време най-после да има работещ препарат на основата на  растителни феноли, но пък знаем как се говореше за екдистерона и подобните му ...

28.09.15
13:46

Всяка молекула, която се заключва  в андрогенните  рецептори, е структурно  подобна на тестостерона .  Без значение от номенклатурата, ксено , мено ,  (дрън , дрън  та пляс), си остава стероид . Дори и да приемем, че в момента съществуват подобен тип добавки на достъпния за всички пазар (нещо, в което аз силно се съмнявам),  то е въпрос на време да попаднат сред списъка със забранени вещества.

28.09.15
16:37

казано от Valdis на 28.09.15, 13:46:

Всяка молекула, която се заключва  в андрогенните  рецептори, е структурно  подобна на тестостерона

Подобно, подобно, колко да е подобно ? :) Има доста различни СМАР и нито един не е подобен на тестостерона като структура.

казано от Solomon Kane на 22.09.15, 14:23:

Единствената публикация, свързана с класификация на този род вещества е някаква странна статия в нещо, наречено “The European Journal of Endocrinology”.

Това изследване го мятат навсякъде и след него нищо :)
Докато не се види някакво фармакологично изследване за тях, не мисля, че е разумно да се взимат ей така...

28.09.15
18:23

казано от James Hinks на 28.09.15, 16:37:

Подобно, подобно, колко да е подобно ? :) Има доста различни СМАР и нито един не е подобен на тестостерона като структура.

Вероятно имаш предвид различните SARMs (Selective Androgen Receptor Modulators). По-голямата част от тях съдържат стероидна структура и  се класифицират като такива. Нестероидните SARMs са друга бира и на хартия изглеждат много добре, но всъщност ефектите са  далеч сравнени дори с най-меките стероиди, а страничните ефекти никак не са малко. Въпреки названието им, аз не познавам нестероиден SARM, който е селективен единствено към изграждане на мускулна маса, примерно. Също така не разбрах, откъде идва сравнението между SARMs и въпросните ксеноандрогени, при положение, че за последните се твърди, че имитират действието на тестостерона и неговите производни, докато първите имат съвсем различен механизъм на действие. Не е възможно молекулата на така наречения ксеноандроген да заеме мястото на тестостерона или DHT, ако няма поне частично структурно съвпадение.

ПП Всъщност, в предния пост се изцепих малко неправилно, мястото на тестостерона меже да бъде заето и от много други вещества, които да блокират свързването на тестостерона, примерно естрадиол и др., без последните да имат анаболна и андрогенна активност.

Мнението беше редактирано от Valdis на 28.09.15 18:43.

29.09.15
00:41

СМАР или SARM - все тая, едно и също означават и двете абревиатури.
Обаче си малко в грешка за няколко неща :
1. Стероидни СМАР няма. Тоест има и това са самите андрогени и анаболни стероиди, които не са точно модулатори, а са си баш активатори/коактиватори на АР или са с минимален афинитет и стабилност към и на свързването.
2. Всички СМАР са със структрура различна от тази на тестостерона. Ама съвсем различна. Те не са и толкова много - 3-4 са във фаза на клинични изпитвания, един, който вече не се произвежда и още 5-6 във фаза на лабораторни изпитвания. Не ми се занимава да слагам структурни и UPAC формули или картинки на молекули, но ако ти се търси - виж ги и си ги сравни с тестостерона сам.
3. Селективни са до един и то основно към две направления - мускули и кости. На хартия са многообещаващи, опитно - само за Остарина мога да споделя отзиви на други хора. Не са кой знае какво.
4. Няма как ксеноандрогените да имитират действието на тестостерона без да се намесват в свързването с АР, което правят и СМАР, заради което и ги сравнявам. Да не говорим, че тестостерона се свързва с АР във всички тъкани на тялото, докато за ксеноандрогените това не се знае дали е така или са малко или повече селективни.
Няма и как да имитират и всички други превръщания на тестостерона и метаболитите му в тялото.
5. Възможно е да заеме мястото на тестостерона, въпроса колко стабилен комплекс ще се получи, какво ще активира той от своя страна и с кои точно рецептори ще се случи това. Зависи от много неща - стереоструктурни съвпадения на определени места, наличие на метилни групи на определени места, брой въглеродни атоми в различни част на молекулата...
6. Естрадиол/естроген/прогестерон(ако тях имаш предвид под много други) няма как да се свържат с АР, те си имат свои рецептори, с които на свои ред не може пък да се свърже тестостерона.

Отделно от тоя спор се сетих, че някъде бях мернал за някакво уж изследване(но нещо не мога да го открия сега) за влиянието на ксеноандрогените върху глюкокортикоидните рецептори, та евентуалните им анаболни ефекти се свързват с намаляването на катаболните процеси в тялото.

29.09.15
22:53

Ксеноадрогените са модифициран токоферол и никотинамид. Върху себе си не съм изпитал никакви странични ефекти, ако не броим повишеното либидо. Правил съм два цикъла с тях, резултатът е плюс 5-6 кг при всеки цикъл и значително повишение на силата; пълният им ефект се усеща към края на втория месец, но би трябвало още след седмица да се почувства разликата. Това са най-силните добавки, които съм приемал (ако не броим един предтренировъчен продукт на SAN).
Не съм много наясно с механизма им на действие, просто споделям опита си с тях. Доста популярни са във Франция, поне за там знам от опит.
Забелязал съм, че ако пия кафе заедно с таблетка модифициран никотинамид, ефекта е много рязък, като мощен предтренировъчен препарат.

30.09.15
08:57

казано от Ultima Ratio на 29.09.15, 22:53:

Ксеноадрогените са модифициран токоферол и никотинамид. ....

Т.е. ксеноандрогени = витамин Е и витамин B3?

30.09.15
09:46

Използват молекулите на витамин Е и Б, като ги модифицират по подобие на други вещества. До колкото знам, има няколко стотин модификации, като определен брой се използва в спорта, понеже имитират различни стероидни препарати. От там и действието им е сходно, макар и не чак толкова силно. За сметка на това, минаваш чист на допинг теста.

30.09.15
11:29

На няколко места съм чел, че на допинг тест излизат/имитират наличие на AC, лично на мен подобна “добавка” - не. По-добре, ако ще се взима подобен продукт да си се действа по старите изпитани методи, в които се знае полза:риск, полуживот, кога се чисти и т.н.

30.09.15
11:47

Един от нашите най-добри трибойци се готви на ксеноадрогени, за да е спокоен на теста.

И до мен преди няколко месеца беше стигнала информация, че някои разновидности на ксеноандрогените (като клас продукти) се хващат на допинг.
Колко е достоверно това и на какво се основава - не мога да коментирам.

30.09.15
12:10

казано от aleks на 30.09.15, 11:29:

На няколко места съм чел, че на допинг тест излизат/имитират наличие на AC, лично на мен подобна “добавка” - не. По-добре, ако ще се взима подобен продукт да си се действа по старите изпитани методи, в които се знае полза:риск, полуживот, кога се чисти и т.н.

Това малко ми напомня на рекламния похват на някой фетбърнари: “...прекратете употребата ако за 10 дни свалите повече от 10 килограма” :) Целевата група знае, че щом има странични ефекти, значи работи.

30.09.15
14:40

казано от Solomon Kane на 30.09.15, 08:57:

казано от Ultima Ratio на 29.09.15, 22:53:

Ксеноадрогените са модифициран токоферол и никотинамид. ....

Т.е. ксеноандрогени = витамин Е и витамин B3?

Почти, ама не съвсем ;)
Почна и ти да се бъзикаш с хората :)

казано от Ultima Ratio на 30.09.15, 09:46:

Използват молекулите на витамин Е и Б, като ги модифицират по подобие на други вещества. До колкото знам, има няколко стотин модификации, като определен брой се използва в спорта, понеже имитират различни стероидни препарати. От там и действието им е сходно, макар и не чак толкова силно. За сметка на това, минаваш чист на допинг теста.

Не си много наясно какво представлява модифицирането.
Няма такова нещо като имитиране не действие в организма, има сходни механизми на действие, сходни метаболитни пътища, имитиращи действия няма.
За сметка на неясната им фармакология не бих рискувал да съм чист на допинг теста. Има някои забранени препарати и схеми за приема им, които ще подсигурят абсолютно безопасно по-добри резултати, а тайминга на взимане и маскиращите агенти - чистата допинг проба.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 30.09.15 15:28.

30.09.15
15:32

Не споря, че не съм съвсем наясно. Знанията ми са предимно от личен опит и от контакти с професионални спортисти, които ги ползват. 

По отношение на приема на забранени вещества, мисля, че достъп до качествени, истински стероиди нямат много хора, отделно и приемът им изисква малко повече познания. Затова и смятам, че ксеноадрогените са добра алтернатива.

30.09.15
15:35

Който търси - намира.
Това по въпроса с достъпа до качествени препарати и информация ;)

За ксеноандрогените - ще видим, може и да са добрата алтернатива, а може и да са бомбата със закъснител, нека излезе някое сериозно фармакологично изследване и ще се разбере...

13.10.15
15:28

Има резултати, на един прииятел - плувец. Готви се за европейско, резултатът е правен сега, докато взима Winny и Oral T BOL.

Резултатът е отрицателен.

26.11.15
14:19

Не можах да се сдържа да не си кажа мнението по темата, макар че точно аз нито съм състезател, нито имам спортна кариера или медицинска професия...Не спортувам и много активно. Но обичам спорта и харесвам, хората, които го практикуват. И не ми е безразлично тяхното здраве. Една статия ми попадна за ксеноандрогените тези дни... Почти не ми беше ясно що за “довавки” са това. Мой приятел- бодибилдър каза, че са витамини предимно и не са забранени. Да, ама не.  Може да им е по- леко действието на пръв поглед,  но понеже то е забавено и при пълното насищане на веществата в организма се проявяват и страничните ефекти, какви ще бъдат те с течение на времето за всеки организъм, е трудно да се каже. Не ми вдъхват много доверие рекламите и добрите отзиви на състезатели и любители, че се чувстват много добре, нямат проблеми, по-бързи са, по-силни, по-по-най ... Да, не са забранени, не се откриват на допинг тест. Но едва от 2011 се използват, това е твърде кратък период, за да се даде истинска оценка за ефекта от тях. На този етап е експериментално. Ако се използват от един млад организъм или от жена, какви ще бъдат последствията за тяхното здраве... Тук не става дума какви са положителните страни на действието, а дали те наистина си заслужават. Поздрави!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.11.15 14:23.

09.12.15
05:59

Темата ми е доста интересна виждам че тук има компететни мнения(доколкото е възможно)
Общото мнение което добивам за тези субстанции е  че който се е престрашил да ги пробва дава положителен отзив.
По голямата част от останалите са скептично настроени , като най големите им съмния се относно страничните ефекти(или липсата на такива)
Въпросът ми е:
Мислите ли , че ако тези продукти имаха стандартни имена на бустери като напримир.. testo boost max…...или нещо от този род дали тези аналогии със страничните ефекти на стероидите  биха били отдачни?

11.02.16
14:56

Някакви нови мнения и опит с ксеноандрогените някой да сподели..

11.02.16
15:08

казано от Nikola Penev на 09.12.15, 05:59:

Въпросът ми е:
Мислите ли , че ако тези продукти имаха стандартни имена на бустери като напримир.. testo boost max…...или нещо от този род дали тези аналогии със страничните ефекти на стероидите  биха били отдачни?

Те страничните им ефекти не зависят от името, зависят от действието. А за фармакологичното им действие така и няма сериозно изследване.

казано от deqn91 на 11.02.16, 14:56:

Някакви нови мнения и опит с ксеноандрогените някой да сподели..

При цената, която държат не вярват да има наплив от пробващи във Форума.

11.02.16
21:33

казано от deqn91 на 11.02.16, 14:56:

Някакви нови мнения и опит с ксеноандрогените някой да сподели..

При цената, която държат не вярват да има наплив от пробващи във Форума.

И мен точно това ме разколебава, за тези пари доста стабилен стак с добавки може да се направи. Но ако ефекта им доближава този от “химията” ще си заслужават цената.

12.02.16
13:45

За доближаването - доближава се. Има колкото искаш такива обзорни експерименти, може да ги потърсиш и да прочетеш как се е движело всичко - работни килограми, размери, тегло. Тънкия момент при тях е, че минималния период е 12 седмици, сметни колко излиза като пари един курс ;)

25.02.16
15:08

казано от James Hinks на 11.02.16, 15:08:

казано от Nikola Penev на 09.12.15, 05:59:

Въпросът ми е:
Мислите ли , че ако тези продукти имаха стандартни имена на бустери като напримир.. testo boost max…...или нещо от този род дали тези аналогии със страничните ефекти на стероидите  биха били отдачни?

Те страничните им ефекти не зависят от името, зависят от действието. А за фармакологичното им действие така и няма сериозно изследване.

казано от deqn91 на 11.02.16, 14:56:

Някакви нови мнения и опит с ксеноандрогените някой да сподели..

При цената, която държат не вярват да има наплив от пробващи във Форума.

Незнам каква е разликата между научно изследване и фармакологично изследване. Но едва ли ще има такова скоро защото някой трябва д аима интерес да го направи, ако производителя го поръча и спонсорира, нали се сещаш как може да се изварти всичко като изследването че Соадата е по полезна от водата за пиене.... ама после Кока кола спонсорирала изследването..
Изнамерих някакви научни иследвания ще ги копирам дословно:

Bauer V, Smolensky B, Bartosova K, Smid T, “Use of xenoandrogens (altered tocopheryl acetate) in patients with testosterone deficiency”. Hormone and Metabolic Research (Journal), 2010 (31)

Abstract:

A group of novel selective non-steroidal androgen stimulators were applied to a group of 54 men between 22 and 61 years of age. In a 6-month randomized, placebo-controlled, double-blind study we proved the efficiency of these tocopherol esters in over 80% of treated subject. The control group showed no significant improvement. The mechanism of NR3C4 stimulation is still being studied.

Gerber W L, Dias S, Warsawski D, Williams J, “Androgenic and anabolic effects of gamma-tocopherol and alpha-tocopherol modifications on rats”. Princeton Scientific Pub. Co. pp. 9–13. ISBN 0-911131-35-3.

Abstract:

Androgen receptors interact with certain signal transduction proteins in the cytoplasm. Androgen binding to cytoplasmic androgen receptors can cause rapid changes in cell function independent of changes in gene transcription, such as changes in ion transport. Stimulation of androgen receptors by testosterone and DHT is well described. A novel approach of stimulating these receptors (AR, NR3C4) by modified tocopherols and tocotrienols was studied on laboratory animals. The alternative stimulants proved highly efficient even in comparison to DHT. Protein synthesis in observed animals was increased by 184% comparing to the control group.

Който е по-запознат с талкуването на научни изледвания да помага.

25.02.16
17:06

To няма нищо за тълкуване, едно изследване за ефективността на тази химия, целта не е била да се проучва конкретно за евентуални вреди. А и според мен такива прочувания и да има някои интерес да ги направи, те не са така прости, защото може да има някакви изменения, които се получават за по дълъг период или да се проявят след време, дори и след като вече не се взима продукта.

А това дали е ефективна тази химия, това вече се знае от хората които са я ползвали. За сега май няма информация някой да е пострадал от този “зоб” , но той е и от скоро на пазара и няма как да се знае дали след време няма да има някакви проблеми за хората които са го ползвали. Възможно е и тук като при повечето продукти ако не се прекалява всичко да е наред, а при по дълги приеми, по високо дози да има проблеми.

Има много примери за различни химии с които човек е имал контакт и знам такива примери за ракови заболявания, които са се проявили 10-20 години след това. Например вдишването на азбест , който си е доказан причинител на рак и за това е и забранен отдавна този материал. Но същото важи и за пушенето на тютюн, вредата не идва веднага, но след години в един хубав слънчев ден да видиш кръв в храчките си. И после пак някой хора да говорят как всичко било писалка.

За това си мисля, че и да се направи реално проучване за вредата от тази химия, няма да може да се разбере ако се поучат някакви изменения след години. Но всъщност то самото проучване вече е започнало и то по добро от това няма и това са хората които взимат тази химия и ако има проблеми те трябва да се покажат.

Аз все още съм на кантар, а и друго ме притеснява ако взема тези ксеноестрогени, значи ли, че вече не съм от натуралните трениращи :D
Ще мога ли да кажа, аз никога не съм зобил, чист натурал съм само малко хран. добавки (beer) :P

24.08.16
12:51

казано от Хри$то® на 25.02.16, 17:06:


Аз все още съм на кантар, а и друго ме притеснява ако взема тези ксеноестрогени, значи ли, че вече не съм от натуралните трениращи :D
Ще мога ли да кажа, аз никога не съм зобил, чист натурал съм само малко хран. добавки (beer) :P

Ще трябва да обясняваш, че си се зобил, но си се зобил с витамини, а то не е съвсем същото

Здравейте, от личен опит съм с две ръце “за” ксеноандрогените.  Използвах ги при подготовката си за републиканските първенства по трибой- с и без екипировка, и вдигане от лег тази година,явяваща се втора в стажа ми като силов атлет, като същевременно за първи път се готвех за участие в ултрамаратони като бегач [ ултрамаратоните са дистанции, по-дълги от 42 км]. Тази година завърших 3 - съответно  93км, 63 км и 72км, като на последните две дистанции станах трета в класирането при жените. На републиканското по трибой в Козлодуй подобрих рекорда по вдигане от лег и станах втора в абсолютна категория.
Тренировките протичаха по следния начин: сутрин - трибойска тренировка; след нея бягане в планината[между 5 и 15км], следобед или вечер още едно бягане[5kм, но една идея по-бързо], като понякога заменях едното бягане с кросфит между  30 и 120 минути, в зависимост от това кое състезание е наближаващо.
В нито един момент на подготовката си не се почувствах претренирала. Успявах да се възстановявам много добре, без контузии, същевременно мускулната ми маса се уплътнява и изчиствах, а силата си растеше.Здравословно не съм имала проблеми също.  Никога не съм употребявала стероиди.
Продуктите, с които се готвех, бяха Clen, както споменах по-горе вече, и Winny 50. В момента изпробвам Estroban, като  ще дам мнение за него след като приключа първото шишенце. :]

Мнението беше редактирано от Ивета Костадинова на 21.10.16 11:55.

21.10.16
13:44

казано от Ивета Костадинова на 21.10.16, 11:49:

Здравейте, от личен опит съм с две ръце “за” ксеноандрогените.  Използвах ги при подготовката си за републиканските първенства по трибой- с и без екипировка, и вдигане от лег тази година,явяваща се втора в стажа ми като силов атлет, като същевременно за първи път се готвех за участие в ултрамаратони като бегач [ ултрамаратоните са дистанции, по-дълги от 42 км]. Тази година завърших 3 - съответно  93км, 63 км и 72км, като на последните две дистанции станах трета в класирането при жените. На републиканското по трибой в Козлодуй подобрих рекорда по вдигане от лег и станах втора в абсолютна категория.
Тренировките протичаха по следния начин: сутрин - трибойска тренировка; след нея бягане в планината[между 5 и 15км], следобед или вечер още едно бягане[5kм, но една идея по-бързо], като понякога заменях едното бягане с кросфит между  30 и 120 минути, в зависимост от това кое състезание е наближаващо.
В нито един момент на подготовката си не се почувствах претренирала. Успявах да се възстановявам много добре, без контузии, същевременно мускулната ми маса се уплътнява и изчиствах, а силата си растеше.Здравословно не съм имала проблеми също.  Никога не съм употребявала стероиди.
Продуктите, с които се готвех, бяха Clen, както споменах по-горе вече, и Winny 50. В момента изпробвам Estroban, като  ще дам мнение за него след като приключа първото шишенце. :]

Може ли да опишеш и начина на прием и продължителността на цикъла.

казано от deqn91 на 21.10.16, 13:44:

казано от Ивета Костадинова на 21.10.16, 11:49:

Здравейте, от личен опит съм с две ръце “за” ксеноандрогените.  Използвах ги при подготовката си за републиканските първенства по трибой- с и без екипировка, и вдигане от лег тази година,явяваща се втора в стажа ми като силов атлет, като същевременно за първи път се готвех за участие в ултрамаратони като бегач [ ултрамаратоните са дистанции, по-дълги от 42 км]. Тази година завърших 3 - съответно  93км, 63 км и 72км, като на последните две дистанции станах трета в класирането при жените. На републиканското по трибой в Козлодуй подобрих рекорда по вдигане от лег и станах втора в абсолютна категория.
Тренировките протичаха по следния начин: сутрин - трибойска тренировка; след нея бягане в планината[между 5 и 15км], следобед или вечер още едно бягане[5kм, но една идея по-бързо], като понякога заменях едното бягане с кросфит между  30 и 120 минути, в зависимост от това кое състезание е наближаващо.
В нито един момент на подготовката си не се почувствах претренирала. Успявах да се възстановявам много добре, без контузии, същевременно мускулната ми маса се уплътнява и изчиствах, а силата си растеше.Здравословно не съм имала проблеми също.  Никога не съм употребявала стероиди.
Продуктите, с които се готвех, бяха Clen, както споменах по-горе вече, и Winny 50. В момента изпробвам Estroban, като  ще дам мнение за него след като приключа първото шишенце. :]

Може ли да опишеш и начина на прием и продължителността на цикъла.

Сутрин на гладно, по 1 таблетка, заедно с глутамин, креатин,ВСАА, витамин С; понякога имах хранене преди първата тренировка, така че приемът беше  около 30 мин преди нея. Clen приемах в продължение на около 4 месеца, а Winny 50 - 2 месеца . Приемам Estroban от 2 седмици, като него капя след тренировка, но понякога и рано сутрин.

Мнението беше редактирано от Ивета Костадинова на 23.10.16 12:46.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1