23.09.15
15:26
Здравейте, знам ,че има поне 50 теми в този форум за тази билка ,но нещо не откривам това което търся, а прочетох доста от тях и то се двама-трима спорят ,а автора остава без отговор :Д До сега съм изпил една опаковка трибулус от по 1000мг през 8 часа и и съм изключително доволен от това което усетих през този период и си купих едно пакетче бабини зъби за 2лв ако не се лъжа(предполагам е български). Пише, че е от стръковете на растението(уж 100%). Та това което ме интересува сега :Д Там от където взех пакетчето имаше още един вид на др. производител обаче начина на приготвяне беше различен до някъква степен. След като билката е една и съща възможно ли е да има различен ефект при различен начин на приготвяне, защото и такава версия мярнах някъде из форума? И също има ли шанс да получа същия ефект ако пия чая, а не хапчетата(нали уж таблетките от това ги правят (dull))? Като цяло ме интересува ако някой е получил ефекта от пиене на чая да сподели как го е приготвил и какво количество е пил, защото до колкото знам 1000мг таблетка не е еквивалентно на 1000мг течност.
23.09.15
16:19
Доста повечко чай ще ти трябва, за да си набавиш тези 1000 мг, които се съдържат в таблетката ;)
Няма ли поне един който да е на ясно и да каже има ли смисъл да пробвам чая или направо да си вземам пак на таблетки? Или поне да ми каже вярно ли е че при втория прием на трибулус се усеща доста повече от неговия потенциал?
Няма ли поне един който да е на ясно и да каже има ли смисъл да пробвам чая или направо да си вземам пак на таблетки? Или поне да ми каже вярно ли е че при втория прием на трибулус се усеща доста повече от неговия потенциал?
Едва ли някой може да ти даде точен отговор. Проблемът с чая от бабин зъб е същият като с всички билкови отвари - няма начин да знаеш какво ще е количеството активно вещество в крайния резултат. Причините за това са няколко - първо съдържанието на веществото може да варира в самото растение в зависимост от сезон, в който е откъснато, район, в който е расло, метеорологични условия през годината, дори час на денонощието. И второ извличането може да се различава заради начина на приготвяне - температура, pH, обща твърдост на водата, време на киснене, време на съхранение и т. н. Както виждаш, променливите са твърде много.
Затова хората работят със стандартизирани екстракти и затова се продават тези таблетки. Там си знаеш какво ти е количеството сапонини според производителя.
Не казвам, че чаят няма да действа, а че може веднъж да действа по-добре от таблетките, а следващият път да не действа изобщо и никой не може да ти каже какво ще се случи.
Едва ли някой може да ти даде точен отговор. Проблемът с чая от бабин зъб е същият като с всички билкови отвари - няма начин да знаеш какво ще е количеството активно вещество в крайния резултат. Причините за това са няколко - първо съдържанието на веществото може да варира в самото растение в зависимост от сезон, в който е откъснато, район, в който е расло, метеорологични условия през годината, дори час на денонощието. И второ извличането може да се различава заради начина на приготвяне - температура, pH, обща твърдост на водата, време на киснене, време на съхранение и т. н. Както виждаш, променливите са твърде много.
Затова хората работят със стандартизирани екстракти и затова се продават тези таблетки. Там си знаеш какво ти е количеството сапонини според производителя.
Не казвам, че чаят няма да действа, а че може веднъж да действа по-добре от таблетките, а следващият път да не действа изобщо и никой не може да ти каже какво ще се случи.
Благодаря :)
28.09.15
10:13
Взимай трибулус на таблетки с 90% сапонини и не се занимавай с чайове.
28.09.15
14:26
Взимай трибулус на таблетки с 90% сапонини и не се занимавай с чайове.
Или пък ако ти се губи време в приготвянето на отвари- давай, ти си!