23.09.15
18:30
Здравейте ! Аз съм момче на 13 години ! От малък си бях с наднормено тегло :( А и от моето семейство всички са с наднормено тегло . И преди около 5 месеца реших,че не трябва моето хранене да продължава така (ядях много мазни неща+1 хляб за целият ден 0_о ) . Спрях сладкото,газираното,тестеното и мазното ( когато ядях месо го правих вкъщи на скара) . И така отслабнах с около 24 килограма за около 5-6 месеца :) Бях толкова радостен ,че съм отслабнал .Бях чел,че щом родителите ти са с наднормено тегло значи ще си останеш такъв - бях радостен,че това не стана така и,че съм различен от родителите ми :) В момента съм висок 166 и тежа 72 килограма (преди да отслабна бях висок 157 и тежах /мисля,че ще разберете като сметнете ,защото ме е срам да кажа колко съм тежал. Бях със свръх наднормено тегло/) . Носех размер XXL и 47 номер ,а сега нося размер L и 32 номер дрехи :). Всеки ми казва,че изглеждам доста добре и няма смисъл да свалям повече килограми,но аз не мисля,че е така . Та въпросите са ми : С нормално тегло ли съм ? Ако да колко килограма трябва да сваля още ,за да съм с нормално тегло ? :) И между другото отвън може би долу горе изглеждам добре ,но отвътре.....увиснала излишна кожа ,която незнам как да премахна с какви упражнения ? Дайте съвети ! Моля ви :) П.С. : Ако съм в калориен дефицит и НЕ спортувам ще отслабна ли /а и мисля,че в училище се движа долу горе достатъчно ,но... вие кажете-пия по 2-3 литра вода на ден/ ?
Темата беше редактирана от Anonymous Bg на 23.09.15 18:31.
26.09.15
19:23
Не, в училище не се движиш достатъчно. Захвани се с някакъв спорт и просто тренирай.... На тази възраст не смятам, че са нужни каквито и да е било диети. Просто спортувай и си изчакай пубертета.