Азотен бустер с Л-аргинин или Креатин с Бета-аланин

03.10.15
15:51

Здравейте искам да попитам кое от двете комбинации да си взема Азотен бустер с Л-аргинин или Креатин с Бета- аланин . Четох доста форуми и не открих информацията която търсех.  Ако може някой да ми помогне. Аз съм  лекоатлет  по точно с дисциплина бягане с препятствия 60м./100м./400м. и 200 метра гладко бягане. На 16 съм висок съм 190 и съм 67/8 кг.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.10.15 15:51.

Ако ще е креатин, да не е монохидрат. Препоръчвам ти бета аланин+кофеин. Подобна формула имат Lecheek nutrition- speed x3

Благодаря  ти.  Но кофеина при по голямо количество в организма се счита за допинг

Ти колко кофеин се готвиш да приемаш?

04.10.15
20:05

казано от Ростислав Арнаудов на 03.10.15, 19:06:

Ако ще е креатин, да не е монохидрат.

А всъщност монохидратът е единствената форма на креатин, за която има сериозни доказателства, че изобщо работи.

Нз колко е  максимално разрешен примерно, но не е висок и не смятам да приемам кофеин

Обаче креатина монохидрат съдържа вода и.....  вреди на бъбреците

04.10.15
20:42

казано от Ivailo Lukanov на 04.10.15, 20:14:

Обаче креатина монохидрат съдържа вода и.....  вреди на бъбреците

Не вреди, освен ако нямаш бъбречна недостатъчност.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.10.15 20:43.

04.10.15
20:42

казано от Ivailo Lukanov на 04.10.15, 20:14:

Обаче креатина монохидрат съдържа вода и.....  вреди на бъбреците

Българската атлетика я чака още по-светло бъдеще.

Искам да знам коя комбинация да си взема или да  ми препоръча те някоя?  Благодаря

04.10.15
20:50

казано от Ivailo Lukanov на 04.10.15, 20:46:

Искам да знам коя комбинация да си взема или да  ми препоръча те някоя?  Благодаря

Аз преди тренировка пия л-аргинин и бета-аланин, а след тренировка - креатин. Ти си ги комбинирай, както прецениш.
Кофеина го забрави - дългосрочният му прием (включително и под форамата на кафе) води до адренална преумора.
Откакто забраниха DMA, повечето фирми блъскат в предтренировъчните си продукти основно кофеин, за да има изобщо някакъв осезаем ефект, затова най-добре си вземи съставките поотелно и си ги дозирай сам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.10.15 20:52.

А каква тренировки вие правите ?  Фитнес,  лека атлетика или?

Мнението беше редактирано от Ивайло Иванов на 04.10.15 20:53.

04.10.15
20:53

казано от Ivailo Lukanov на 04.10.15, 20:52:

А каква преди роска вие правите?  Фитнес,  лека атлетика или?

Ако преди роска = тренировка (пустите му телефони и аутокоректа), то нека го наречем силов бодибилдинг (макар че не е съвсем точно), плуване, колоездене. Взимам въпросната смес само преди силова тренировка и то не винаги.

А при твоята възраст, тегло и ръст има едни хапчета, на които трябва да наблягаш много сериозно, преди да прибегнеш към добавки. Казват им кюфтета.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.10.15 20:54.

Аз се чудя какви да са съставките на моя стак.  Колебая се между  креатин,  бета аланин,  аргини  и цитрулин.  Искам да е предимно за издръжливост и да ако качвам чиста мускулна маса ще е супер

Ям доста,  но сега с училище ям повече суха храна,  а не манджа и....  Вечерям  добре.  Ако баба беше по близо нямаше да имам този проблем.  :)

04.10.15
21:05

казано от Ivailo Lukanov на 04.10.15, 21:00:

Аз се чудя какви да са съставките на моя стак.  Колебая се между  креатин,  бета аланин,  аргини  и цитрулин.  Искам да е предимно за издръжливост и да ако качвам чиста мускулна маса ще е супер

Ти не четеш ли какво ти пиша? На тегло под 70 кг и ръст 190 см не ти трябва нито една от тези добавки. Трябва ти здраво плюскане на качествена храна и подходящи силови тренировки.  Няма да ти е нужно нищо друго в следващите 5-6 години. Ако не напредваш, значи не ядеш като хората и/или не тренираш както трябва.

Тренирам много здраво,  ям сравнително добре.  Понякога не ми стига според мен спрямо  тренировките  които правя.

Мнението беше редактирано от Ивайло Иванов на 04.10.15 21:10.

За този тип тренировки от полза ще са BCAA, креатин, бета-аланин. Л-карнитинът също не е за подценяване при по-големи дистанции, но той не е с такъв приоритет както останалите.

Но Boby_ е много прав, че трябва да обърнеш и сериозно внимание на храненето. Явно е, че е недостатъчно за твоите години и физическа активност.

Макар добавките да могат донякъде да подпомогнат сегашното ти представяне по време на тренировките и състезанията, то ефектът им ще е доста под това, което може да направи един добре изграден хранителен режим, който да ти доставя достатъчно хранителни вещества и енергия, за да може тялото ти да се възстановява както трябва между тренировките и съответно да подобряваш и резултатите си.

казано от Ivailo Lukanov на 04.10.15, 21:09:

Тренирам много здраво,  ям сравнително добре.  Понякога не ми стига според мен спрямо  тренировките  които правя.

Не е лоша идея да споделиш въпросните здрави тренировки, защото е възможно там да е ключът към всеки напредък.

Креатинът изобщо не го считай като съставка на “азотен буустър”. Ефектът му се свързва с всекидневен прием и не е обвързан пряко с тренировката. Все пак е по-популярно да се прием след тренировката.

Ако искаш да се “озвериш” преди тренировка, натъпчи се с кофеин и си готов, но Боби е споделил за риска, особено при редовна употреба на високи дози. Задължително е почивка от него. Иначе бета-аланин + цитрулин/аргинин е супер комбинация.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 05.10.15 14:13.

Тренирам всеки ден.  Понеделник фитнес предимно крака и малко ръце.  Клекове с тежести полуклек ходене с щанги и....  Упражнения за крака.  За ръце лежанка....  И допълнителни упражнения от треньора. И факт лек а финал на тренировката.  Той определя тренировъчния ми режим.  Вторник имам издръжливост дълго бягане на скорост.  Като 5х1000 или определени тренировка от треньора.  Сряда скорост 20м. различни бройки,  30, 50 препятствия защото съм препядственик.  Миналата седмица сряда имах 2х20 1х50 и 4х6 препятствия през 12 метра.  Четвъртък има лека тренировка фитнес по леки неща и по бавно бягане като щяло.  Петък пак бързина.  Събота дълги отсечки и издръжливост.  Неделя кръстове по 5/7 км. И с времето се увеличава скорост а и издръжливоста и постигане на върхове форма за републиканските състезания зимата и лятото.  Които са най важни има помежду другото и други състезания но те са само да тест и....  За моментното състояние.

В момента се колебая от креатин и бета аргини и комбинация на аргини с цитрулин малате/ бета аланин и аргини / или трите добавки аргини  бета аланин и цитрулин?  Коя комбинация е най добра за ме  според вас? 
Благодаря

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1