Погледът - празен, коремът - мазен.

Темата е заключена.

04.10.15
17:45

Сега съм на 35, 90 кг, 180 см. Занимавам се с фитнес от 20 години.  Преди това започнах с разтягане на пружини и плуване, запленен от една книжка на Джананов и снимката на Глен Бишъп. Тренирал съм и гребане - кану. Не съм прекъсвал досега с тренировките за повече от седмица. Когато пътувах до село през ваканциите си носех дъмбели и добавях отстрани по 10 литрови минерални води. Постоянно се късаха пустите му пластмасови дръжки. Не можех да насмогна да изпия минералната вода. Ето как полимерите се оказаха решаващи за моята тренировка. Голям кеф беше през зимата. Навън -20 С, аз тренирам със замразените води, а до мен касетофона, надънен с Planet X, Deep Purple или Faith No More. Тренирах безумно по 4-5 часа, нещо което за добро или за лошо, отдавна не ми е по-силите, по акъла или по мързела. Сега съм по-силен, но такъв обем, какъвто правех тогава, ми е невъзможен.

Темата беше редактирана от Ivan Radev на 04.10.15 18:52.

Много обещаващо начало на дневника! :)

Определено! Ще те следя! :)

04.10.15
18:39

Благодаря Ви за интереса! След като изчетох дневника на мистър Хинкс, реших и аз да се включа. Целите ми са да съм здрав, да се чувствам добре, да съм видимо силен и да сваля старомодната чантичка тип бананка от корема. Режимът ми на хранене е подчинен на ВМ-НВД без крайности. За съжаление работата ми е предимно пред компютър и това си оказва влияние с годинките. Тренировката ми в момента е домашна. Имам два дъмбела около 50 кг. всеки. Опитвам се да тренирам 4-5 пъти дневно като правя кръгова тренировка, включваща всяка част на тялото. Преди съм тренирал най-различно, просто сега тренировката ми е нещо като отърсване от напрежението в работата. Гледам да включвам всякакви възможни движения с дъмбелите, включвам и клякане. Когато някоя мускулна група има нужда от почивка - тя сама си казва. Не следвам определена структура. Ако има някакво значение - наскоро бях на фитнес и направих 6 повторения 150 кг. лежанка. Опитах и 7-мо, но не можах. Винаги махам отстрани скобите (не обичам да ме пазят). Признавам си - тяга никога не съм правил.

06.10.15
16:23

казано от Ivan Radev на 04.10.15, 18:39:

След като изчетох дневника на мистър Хинкс

Не е най-занимателното четиво това, но щом си изтърпял 160 и няколко страници с умотворения, значи си упорит, което пък е добре за тренировките :)

казано от Ivan Radev на 04.10.15, 18:39:

Признавам си - тяга никога не съм правил.

С тези хубави 50 кг дъмбели е грехота да не опиташ тяга ;)

10.10.15
22:53

Реших, че преди да почна да троля по чуждите дневници, е редно да имам собствен дневник.
Благодаря на мистър Хинкс за коментара. Упорит съм, а дневникът Ви е полезно и наистина увлекателно четиво. С някои т.нар. “русофилски” мнения не съм съгласен, но допускам, че може и да не съм разбрал правилно. Все пак това е форум за спорт, не за политика и история, макар че често по-интересните мнения  не са пряко свързани със спорта. :)

Стига празни приказки. Тренировката ми напоследък в общи линии от Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък и днес:
1. Бицепсово сгъване от стоеж - дъмбели 40 кг, 5-7 повторения
2. Клек с дъмбели 80-100 кг, 5-7 повторения
3. Гръб - от водоравен наклон издърпване на 50 кг дъмбели
4. Рамо - изтегляне на 40 кг дъмбел настрани от водоравен наклон, 5 - 7 повторения
5. Тяга с дъмбели 2 по 40 кг - 5-6 повторения (слушам съвета)
6. Пуловер с 50 кг. дъмбел, легнал на канапе
7. Трицепс, от наклон като лицева опора, но с една ръка (с другата пазя равновесие) - 5-7 повторения
8. Корем - с едно колело (не знам как се нарича), което държа с две ръце, а краката ми са опрени в коленете на подложка на земята - 10 - 20 повторения.
9. Корем - едновременно разгъване на горна и долна част, краката са изпънати напред, а ръцете са изтеглени назад, за да тежат - 10 - 20 повторения.
Цикълът се повтаря 10 - 20 пъти на тренировка в зависимост от енергията ми.

Мнението беше редактирано от Ivan Radev на 10.10.15 23:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1