05.10.15
15:34
Здравейте!
Имам един въпрос, на който търсих къде ли не отговор, но не успях да намеря и затова реших да попитам тук с надеждата да получа адекватно мнение по въпроса. Тренирам редовно от доста време вече(4-5 години някъде) и съм приемал термогенен бърнър вече 2 пъти. Обмислям да си закупя отново, но имам притеснение относно това неколкократното използване на такива препарати. Могат ли да доведат до по-сериозни увреждания на сърдечно-съдовата система при такова неколкократно използване(последно пих бърнър миналата зима и е минало доста време от тогава). По принцип обмислях и варианта за липотропен бърнър, но съм ползвал такъв веднъж и не останах кой знае колко доволен от него(може да е самия продукт).
05.10.15
15:40
Заложи на Л-Карнитин с нещо енергизиращо(гуарана, зелен чай) Иначе фет бърнъра няма да ти увреди нищо, стига да приемаш дозата, която е описана......
05.10.15
16:04
Ако спазваш указанията на конкретния продукт, по никакъв начин няма да те увреди, освен ако нямаш вече налични проблеми или пък не прекаляваш с подобни продукти, което се изразява в постоянно ползване. За съжаление познавам и хора, които са били целогодишно на фетбърнъри, още са живи...
Ако имаш сериозни почивки между термогениците, няма за какво да се притесняваш.
05.10.15
18:37
Благодаря ви много! Иначе аз не смятам да го пия постоянно. Искам първоначално да изчистя мазнините и след това ако е възможно да си взема нещо за потискане на апетита, че това ми е най-големия проблем в момента.
06.10.15
16:52
Потискането на апетита доста често означава загуба на мускулна маса. Точно заради това ти предлагам да заложиш на Л-карнитин с някакъв енергитик :)
06.10.15
19:32
Разбирам. Можеш ли да предложиш някакъв течен л-карнитин?
07.10.15
09:35
казано от Ростислав Арнаудов на 06.10.15, 16:52:
Потискането на апетита доста често означава загуба на мускулна маса. Точно заради това ти предлагам да заложиш на Л-карнитин с някакъв енергитик :)
Ъ? :)
Не виждам абсолютно никаква логика и връзка между подтискането на апетита и загубата на мускулна маса. Отделно, отслабва ли човек, независимо дали си подтиска апетита с нещо или не, загуба на мускулна маса ще има в малка или голяма степен. Това зависи от много други фактори.
Също така, точно препоръчаният енергетик има най-голяма вероятност да подтисне апетита. Именно секретирането на стресови хормони подтиска апетита.
Христо, ако нямаш някакъв специфичен проблем с термогенните бърнъри, насочи се отново към такъв. Ефективността им е в пъти по-голяма от липотропните (л-карнитинът също е липотропен агент), а както по-горе те информираха - ако спазваш дозировката, не правиш глупости и си даваш почивка от тях от време на време, термогениците няма да ти навредят.
Black Fire и Syntrax Fyre са мои фаворити и силно ги препоръчвам. С нито един няма да сбъркаш.
07.10.15
12:24
Потискане на апетита—> недостатъчно хранителни вещества—> катаболен процес. И да, колкото и да е чудно, МОЖЕШ да гориш мазнини без да губиш мускулна маса. Ако сте свикнали да сваляте килограми, като сваляте мускулна маса, сори, че ви разбих мирогледа :(
Относно течния Л-карнитин, аз залагам на един с 3000 милиграма Л-карнитин в доза и със зелен чай.
Мнението беше редактирано от Ростислав Арнаудов на 07.10.15 12:26.
07.10.15
18:26
казано от Тихомир Велев на 07.10.15, 09:35:
казано от Ростислав Арнаудов на 06.10.15, 16:52:
Ъ? :)
Не виждам абсолютно никаква логика и връзка между подтискането на апетита и загубата на мускулна маса. Отделно, отслабва ли човек, независимо дали си подтиска апетита с нещо или не, загуба на мускулна маса ще има в малка или голяма степен. Това зависи от много други фактори.
Също така, точно препоръчаният енергетик има най-голяма вероятност да подтисне апетита. Именно секретирането на стресови хормони подтиска апетита.
Христо, ако нямаш някакъв специфичен проблем с термогенните бърнъри, насочи се отново към такъв. Ефективността им е в пъти по-голяма от липотропните (л-карнитинът също е липотропен агент), а както по-горе те информираха - ако спазваш дозировката, не правиш глупости и си даваш почивка от тях от време на време, термогениците няма да ти навредят.
Black Fire и Syntrax Fyre са мои фаворити и силно ги препоръчвам. С нито един няма да сбъркаш.
Реших се все пак да пробвам с термогенен бърнър и си поръчах вчера 1 опаковка Black Fire. Днес я получих и изпих 1 доза преди тренировката. Такава тренировка в близката година не бях правил. По принцип съм скаран с кардиото, но за мое учудване кардиото се получи доста добре. Енергия и повишена издръжливост имах през цялата тренировка.
08.10.15
08:56
Да, това си е стандартен ефект идващ от термогениците. Освен при хората с много голям толеранс към стимуланти, при тях това не е толкова силно изразено.
Радвам се, че си останал доволен. :)
Поздрави,
Тишо
08.10.15
11:26
Интересното е, че доста от хората, които са го пили, казват че се потят през целия ден непрекъснато, а при мен такова интензивно потене отсъства.
08.10.15
11:39
Подобни неща са много индивидуални. Не е изключено да има леко повишаване на потенето през деня, но при различните хора ще е в различна степен.
Аз като го пих по-рано тази година също не останах с впечатлението да се потя много повече. Може би съвсем мъничко, но нищо фрапантно.
Отделно сега и времето е доста по-хладничко. :)
10.10.15
19:40
Дай отзиви като свършиш опаковката.