Restart(А где твой пресс? Его убили шоколадки) 💪

Прескочи до:

23.09.21
11:24

Според мен момиче-155 см с чисто силови тренировки няма да получи точно резултатите, които цели, но смятам, че вие знаете по-добре.
Аз след една година без зала тренирам със същите кила на трета тренировка, така че едва ли съм имал някакъв прогрес, респективно знания.

Да ве, прав си! Защо давам тия глупави съвети, с тея силови най-вероятно ще й порасне брада дейба!

Мнението беше редактирано от Alexander Krastev на 23.09.21 11:59.

23.09.21
12:59

Петко каза, ако искам да гледам  яки момичета, да ида на кросфит тренировка.

Иначе Барт, доводите ти са малко странни. Тренирал си с тежести, с които тренираш след година отсъствие в залата? :Д

23.09.21
13:05

Да, като пример за това, че не съм имал прогрес тогава , а съм правел това, което бих могъл и без да тренирам, което често е -нула.
Сашо, брада няма да и поникне, но невисоките хора, имам наблюдения, че лесно наддават на широчина, независимо от какъв материал, това казах.

23.09.21
17:11

Васе, за естественото можене и неможене не съм съгласен. Аз цял живот преди да почна да тренирам съм се мислел за яко копеле, но като почнах да ходя на фитнес се оказа че не съм толкова як - лежанка 70 кила. С лежерните си тренировки за здраве намалени обиколки и без да ми е било самоцел, в даден момент стигнах 125 лежанка. След 1 година и нещо без да съм стъпил във фитнеса, направих 110 кила без да са ми критични. Така че и се заяква с трениране, и даже и да не тренираш много време, силата не се губи така лесно.

Моя съвет към теб Веси е да наблегнеш на храната и да си трениращ както ти харесва и както можеш да го поддържаш дълго време. За трениращи без претенции за спортни върхове, след достигане на определена приемлива сила, визията според мен е по-важна и по-мотивираща. Аз лично веднага бих сменил 20 кила мазничко за 20 кила лежанка, ама на’ - не са лесно конвертируеми.

23.09.21
18:48

Идеята ми е да ми остава време да спя,защото с тренировките които правя сега(всеки ден) ставам супер рано и съня не ми е достатъчен. От друга страна за самата трен ми остават около 40 мин.
Та ако успея да се организирам да си вместя тренировките в по-малко дни ще е много добре.
@Дени,това имам предвид,да. В трите тренировъчни да тренирам цяло тяло. По 2 за всяка група ми звучи добре и постижимо за времето,което имам преди работа.
@Димо аз не целя да ставам състезател,целите ми са реалистични според мен. Зная как да се храня и в момента се храня много добре. Не броя калории и се чувствам добре. Не качвам,държа си едно тегло. ММ си имам. Единствено искам да видя ако няколко месеца изкарам с по-добър и повече сън дали ще има още една идея по-добри резултати.
@Саше,брада като започна да зобя 😂

Благодаря на всички :) всяко мнение ми е важно ☀️

Сега само трябва да видя как да подредя самите тренировки и ще тествам. Докъм Нова Година трябва да се види дали има смисъл.

Мнението беше редактирано от Веси на 23.09.21 19:00.

28.09.21
08:38

Така,вчера първия ден в залата след всичкото грозде на света 😂
Ето какво успях да вместя в 45 мин
Клек до 70 кг
Преден до 55
Военна преса 20кг
Разтваряне с дъмбели стр рамо 2@5
Лежанка до 30кг
Лицеви опори 4*15(вече не мога по 20)
Трицепс от лег на пейка 2@4
Разгъване зад глава трицепс @4
Разтягане

И днес имам мускулна треска от военната преса 😂 компот

29.09.21
19:43

Ами аз хубаво стартирах ,ама се разболях 😂
И ахаааа да дойде реда на дърпащи и отпадна залата поне за два дни. Ще я карам на салати и супи,сокове,вода и горещи душове вечер пък ще видя петъка ,ако съм по-добре да си вкарам дърпащите и неделя да е последната за седмицата бутащи.
А новата просто ще започне от вторник с нови дърпащи.

02.10.21
22:18

Добре,здрава съм вече. Утре ще мина за дърпащите сутринта и в понеделник отначало.
*да си напомня да си направя снимки и да измеря прогреса/регреса 😂 от последното взимане на мерки.

08.10.21
09:14

Последните дни си следвам push pull legs. Реших да пробвам това,а ако ми дойде тежко или не успявам да се наспивам ще ги разредя. В момента са 6 тренировъчни и 1 ден почивка.
Вчера и онзи ден бях в Хамър push тренировката беше супер. Правя клек като първо упр. и мога да запиша нов макс 78 кг еденичка. Не е кой знае какво,но за моето тегло от 51 кг си е екстра.
Рамо и трицепс правих в същия ден. Корем също.
Вчера pull day - гръб и бицепс,като основно си беше гръб,че бицепса ми върви много и не му трябва много стимул. Даже си мисля ,че само като асистиращ пак ще си е добре. Вдигнала съм силата и при гърба без да ми е цел с по 5 кг от обичайните и ми е ок.
Набиранията вече с асистент 15кг(преди се набирах с 35 кг асистент).
Корем пак вчера.
Днес долна част
Тежките бяха лег преса 130 кг
и Аддуктор и абдуктор машини с по 45 кг.
Останалите само ластици - глут. мост. + глут мост на един крак с добавени 2,5кг тежести на краката. Ритници пак с тежестите. Сгъване и разгъване задно и предно бедро на машини и скачащи клекове с 10кг bg bag.
Натрупва се умора осезаемо вече. Различни са от обичайните ми тези тренировки и ми действат добре. Утре май ще почивам ,че да имам сили за следващата серия от 3 дни.
—-
Подадох предизвестие в Пулс. До края на ноември там,после ще съм с мултиспорт и ще съм основно в Хамър като може и плуване да вкарам от време на време. 🙂

Мнението беше редактирано от Веси на 08.10.21 09:48.

13.10.21
06:58

Наблюденията ми за последната серия от тренировки:

Комфортно се чувствам с 6 тренировъчни дни. Седмия е кардио. В момента имам два дни за крака. В единия правя ластици,във втория всичко е с тежести. Ще им разместя местата,защото сега този с тежести ми е последен преди почивния и така нямам много сила вече. По-добре този с тежести да е втори според мен.
В деня за push основна цел ми е да се увеличи силата ми дотолкова ,че да стигна до кофички с тежест. Не целя огромен трицепс 😂 просто ми е интересно ще мога ли да стигна до там.
При pull дните ми се иска да съумея да стигна до 4*10 набирания СТ за момента.
За legs деня - стабилност при 80кг(но за това ми трябва друга зала,в тази стойката не пасва на ръста ми и не ми е комфортно да взема и върна тежестта сигурно).
Другото ,което наблюдавам е,че съм умряла от глад нонстоп след старта на този вид тренировки. За момента удържам това да се храня с качествена храна,но има и дни в които съм готова да унищожа цяла торта 😂😂😂
Та,плановете ми са да разместя двата дни за крака и си осигуря качествена храна и почивка,за да вървят гореописаните цели.
**
Усещането ми за тегло също е различно. Преди се чувствах подута и съа задържана вода в по-голямата част от времето. Сега се чувствам по-скоро тежка 😁 качила съм кило две,но визуално изглеждам по-добре и се чувствам по-добре честно казано.
Затова за момента ще приема ,че съм на прав път.

Мнението беше редактирано от Веси на 14.10.21 05:03.

22.10.21
20:35

Пауза от тренировки за сега,не съм ваксинирана ,не смятам и да съм скоро.

Напипах някакви топчета на кръста си и се чудя дали да не отида на лекар като силно се надявам да не ме карат да се оперирам колкото и рутинна за тях да е процедурата. Мисля,че има опция за ехография по темата. Ще видим .

30.10.21
14:01

1:0 за ваксината срещу свободната ми воля

01.11.21
20:40

И първа тренировка откакто се преродих. Влизаш в залата,показваш си втория акт за раждане(сертфиката) и ти си човека.
Днес в Авангард рамо и трицепс
Доста ме боли още мястото на поставяне на ваксината,но поне кофти последствията от нея минаха за два дни. Тежко беше,ама не е лесно да се преродиш 😂😂😂 все пак.
Доволна съм.
Малко ми е странна тази зала,ама ще завъртя и останалите ,които мога да ползвам с мултиспорт и ще реша коя искам. Подозирам ,че пак ще избера Хамър като финална дестинация,ама да не се заричам.
Ще ми се и да започна да плувам. Отварят в 6,което чудесно ме устройва,а и някой ми каза,че базата на ВСИ била ремонтирана. Та ще видим 🙂

Мнението беше редактирано от Веси на 03.11.21 09:58.

03.11.21
08:35

Вчера гръб и бицепс (Авангард). Никаква сила,дано се върне скоро че саднах 😂

03.11.21
09:08

Че Атлетик може ли с мултиспорт??

В кой отиде, този на Руски или в Плазата? Че този първият бил на два етажа. :д
А за другия на мен ми е супер. Ама сериозно ли Атлетик може с мултиспорт? Щото аз се чудя как да въртя изгодно Атлетик и Авангард (заради спа-то). Иначе ако ударят локдауна, и инжектираните няма да могат да тренират, та ако тогава ти се тренира, свиркай да изкараме карта  за алпийски клуб, който има договор с Авангард да се подгтовят там сертифицираните “състезатели” :Д

п.с.: на Руски си била, щом си влизала с акта за раждане.

Мнението беше редактирано от Gogo на 03.11.21 09:17.

03.11.21
10:00

Ще те разочаровам,коригирах си го името.
Грешката е моя,леко ги бъркам.
Ама за феновете на Атлетик и Пулс,обединяват се - да се знай 😁 с една карта ще се ходи,бля бля нз си кво,но Мултиспорт нещат.

03.11.21
10:29

Значи в Хамър си ходила преди? Абе аз последния път като бях с Габи имаше една жена я направих на теб, ама не бях сигурна и не смях да се обадя...

03.11.21
10:38

Може и аз да съм била,да 🙃
По-смело другия път,аз съм със слушалки обикновено и не виждам никого. Та и да сме се засекли не съм ви видяла сто про.

Мнението беше редактирано от Веси на 03.11.21 11:12.

03.11.21
19:40

Днес долна част в Хамър
Клек до 65 (до 8 повторения)
Задно бедро дроп серии 2
Предно на машина за всеки крак по 5кг
Ритници скрипец @25 кг
Лег преса 4*10@120 кг
Клек с отскок с Бг торба 4*20@5кг
Напади скачащи със същата 4*20@5кг
Мислех да завърша с пътека,ама стана тежка трен и реших да си намаля шанса за стадание утре.

05.11.21
08:56

Вчера почивка ,че се успах и нямаше за кога да ходя.
Днес отначало - рамо и трицепс
Единственото забележително от моята гледна точка за днес бяха асистирани кофички с 20кг асистент. Ще доживея ли да правя серии без не знам хаха

05.11.21
09:11

Не си посала къде си тренирала. Или те е страх вече да не объркаш. :Д

05.11.21
11:00

Хахахха не,просто за момента през повечето време ще е Авангард затова 😁😁
Сори,че те подхлъзнах. Без да искам беше

06.11.21
10:38

Гръб днес в Тотал
Накратко:
Набирания с асистент (нямам идея колко кг е,мерките там са в паунди ..)
Пулдаун
Гребане долен скрипец
Хиперекстензии
Две-три машини също

Амааа не знам дали ще повторя много е занемарена. Не съм ходила от години. Една стойка само за клек,мръсно,ръжда ..не знам. Само това,че отваря събота и неделя в 8:00 може да ме заведе пак там

Преса няма вече 😱

Мнението беше редактирано от Веси на 06.11.21 10:39.

08.11.21
20:04

Вчера долна част-Хамър
Реших да не правя максове,докато не вляза пак в ритъм
Клек до 70(3 повторения)
Преден до 40
Задно бедро машина @7,5кг
Лег преса @120 (тук може още,ама нали)
RDL @40
Скачащи клекове и напади с bg bag @5
Пътека 15 мин леко с 8км/ч

И понеже ми се падна 7-ми ден без почивка ,обяснимо днес се успах и съм без 😁

Мнението беше редактирано от Веси на 08.11.21 20:05.

09.11.21
19:52

Днес AMRAP тренировка,трябваше да е за 20 мин,аз направих 25,за да затворя 5-ти кръг че много тежко 185 пулс стигнах

Гребен тренажор 300m
35 wallbals @3
15 burpees
7DL @40

Ама на тази музика нямаше как да не си дам зор 😂

10.11.21
20:42

Авангард
Трицепс,рамо и малко лицеви опори
Не съобразих ,че първо трябва да правя предно рамо  след като приключих с трицепса и беше много слабо движение ,ама другия път ще знам. Ентусиазирана бях от кофичките с 15кг асистент,че ми се получиха и си я разбърках без да искам натам тренировката.
Утре ще се пробвам на стойката за клек там,изглежда ми неудобна (куките са мн дълбоки,не знам как иначе да ги опиша) и малко не знам как ще си взимам лоста,ама то ще се покаже скоро …ако стана 😁

11.11.21
18:59

Ами,успах се. Няма зала. 🤦‍♀️

12.11.21
21:23

Крака в Авангард днес
Стойката се оказа по-удобна от очакваното ,а лоста в пъти по-лек от очакваното 😂😂
Не знам дали има 12 кг,по-скоро 10-10,5 не повече .
Тааа не знам с колко кляках - над 65 със сигурност,ама колко точно няма как да знам.
Лег пресата не е моята ,не е за размерите ми де,иначе си е ок.
Кратка тренировка беше ,но тежка . Наредих си 120 кг като пич на лег пресата,въпреки че не ми беше особено комфортна.

Утре нова зала

Мнението беше редактирано от Веси на 12.11.21 21:40.

12.11.21
21:48

като вземете да се надъхвате на някви тъпи групи.....

12.11.21
21:57

Лостът го мерих на кантара им. Това беше първото, което направих, като влязох в залата.
12 кг показа.
Иначе има едно елейко. Ама никой не го ползва, щото по-малко дискове се товарят на него.

13.11.21
07:48

казано от Иван _ на 12.11.21, 21:48:

като вземете да се надъхвате на някви тъпи групи.....

Пречи ли ти 🙄?

13.11.21
11:05

Лаута…никога повече.
Само влязох и си излязох при вече чекирана карта.
Ще ходя да си плащам следобед в Хамър,усещам

Мнението беше редактирано от Веси на 13.11.21 11:11.

13.11.21
11:59

Лаута не е мръднал от времето, в което бях студент. Изглежда по същия начин, мирише по същия начин, дори плакатите по стените са същите. А постоянния контингент е от кол и въже, щото е комай единствения с евтин вход без месечна карта.

13.11.21
12:24

Супер разочарование,ама може  би са ми били големи очакванията,не знам 🤷🏼‍♀️ но определено няма да повторя
И миризмата е мега,да 😂

казано от Димо на 13.11.21, 11:59:

Лаута не е мръднал от времето, в което бях студент. Изглежда по същия начин, мирише по същия начин, дори плакатите по стените са същите. А постоянния контингент е от кол и въже, щото е комай единствения с евтин вход без месечна карта.

Това е първата зала, в която стъпих някога. Няма да забравя как обикаляхме с леля Ленче по всички уреди - от пътеките до последния уред в другия край на залата срещу тях. 😄 Пиехме изотонични напитки, спазвахме режима на Майкъл Търмънд и ядяхме активия на вечерната си разходка. 😄

Имахме едни карти от КЦМ и ползвахме и безплатна сауна, та след четирите часа безцелно чекнене, ходихме и да се потим, и се мажехме с мед за по-добър детокс ефект. 😄

Това е било 2006-та и да, до ден днешен не е мръдналa залата, както се оказа, че не е мръднал и полицаят-веган, който тренираше там и досаждаше на жените със съвети - преди няколко години ме налази и в Интенса да ми дава акъл. 😄

Съботата ми е като вашия петък - ден за спам. 😄

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 13.11.21 18:12.

14.11.21
14:21

Чак сега се сетих за кого ми говориш 😂😅 да,там си беше денонощно г-н полицай

Много е крийпи тоя, спокойно могат да го кастнат в някоя документална крими продукция. 😂 Или в някоя за mental health awareness.

Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 14.11.21 15:06.

15.11.21
06:52

Вчера рамо и трицепс Хамър
Загрявка пътека 10 мин 8% наклон с 5,5км/ч
Кофички с 15 кг асистент,ще стане работата да стигна до кофи с добавена хаха,догодина ама ще стане 😁 4*8@15кг асистент
Разгъване зад глава 4*10@4
Горен скрипец разгъване 4*10@15
Предно рамо долен скрипец 4*15(нз колко кг)
Разтваряне странично 4*10-12@4
Хай пул 4*10@15
Задно скрипец 4*15@15
Велоергометър 15 минс

17.11.21
04:58

На 15/11 тренировката от картинката долу в Авангард.
От вчера до събота неделя сигурно няма да ходя,че ми идва много комбинацията от фитнес,малко сън,малко храна,черен петък на работа и още две три неща.

Мнението беше редактирано от Веси на 17.11.21 05:10.

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1