05.10.15
16:18
Здравейте на всички!
Казвам се Весела на 27 години от Пловдив(специално за Dydo)
Отдавна читател и от днес записвам тема,за да следя прогреса в новото си начинание.
Започвам внимателно посещения във залата,заради раждане със секцио преди 4 години и още едно(пак секцио за съжаление преди 6 месеца).
153 см. 54 кг съм в момента и целя основно стягане на цялото тяло,както и сваляне на 3-4 кг.
Понеже нямам абсолютно никакъв опит смятам да започна с три до четири посещения седмично - бързо ходене по наклон,докато привикне организма и после ще включа програма за съвсем начинаещи,която по-късно ще допиша!
Edit: много добре ми подейства ежедневно по 5 км крос.Вече има осезаем ефект от тренировките,но и още доста път за извървяване
Темата беше редактирана от Веси на 21.07.24 21:14.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим06.10.15
22:57
Добре дошла, Весела!
Успех желая с всичко! Живи и здрави да са ти децата. :)
Нещата ще се случат, но си трябва време, а в твоя случай и да се съобразяваш със състоянието си. А кърмиш ли?
Здравейте отново :)!
Благодаря за пожеланията,дай Боже всекиму поне по две :)
Кърмя все още,да. Заради това гледам да не се насилвам с тренировките. Втора седмица ходя по 6-7% наклон с 5-6км/ч около час със 5 мин почивка на около 30 мин. и търся опция за хранителен режим. Най-много ми допадна Зоната като че ли и след като започна,ще опитам да вписвам изцяло активността и храненето си.
От днес започвам и леко натоварване с минимум тежест - 5 кг
Пожелавам си успех!
07.10.15
20:11
Успех, успех!
Като започнеш с отчетите, ще можем да се включваме и по-адекватно със съветите.
Тук има бъдещи мами, настоящи мами, кърмещи мами - ще ти бъдат полезни. :)
Хм..
Отказват ме да комбинирам кардио и тежести (разбирай наистина по малко) и си останах само с пътеката.
Трябвало първо да сваля и после да стягам /оформям тялото си,а мен ме делят 3-4 вече кг. от идеалното според мен тегло от 50-тина.
Изчела съм това,което има по темата тук и малко се разминават мненията със съветите които получавам в залата.
Ще трябва по-задълбочено да потърся инфо май.
Хранене:
7:30-8:00 кафе и плод
11:00 зала
12:00-12:30 кашкавал,яйце,маслини,половин препечена филийка хляб
15:00 грозде
18:00 свински котлет с малко картофено пюре
За деня течности около 2,5 л вода + прясно мляко
Утре почивка = каране на колело на открито (поне час интензивно по план,пък да видим)
08.10.15
07:33
Добре дошла!
Кой те отказва? Не знам как изглеждаш, но теглото ти не е никак високо.
Спокойно може да сваляш мазнини и да стегнеш мускулите си и без да стъпиш на пътека. Виж, обратното няма как да стане. :)
Като не-любител на кардио смея да кажа , че с добра храна и редовни тренировки с тежести може да постигнеш почти всичко откъм визия.
Разбира се, ако обичаш движението, а и то си има много плюсове за сърдечносъдовата система, метаболизма на глюкозата и аеробния капацитет , тичай, карай колело и пр. Но има и хиляди варианти - може да правиш силови тренировки с кардио ефект или интервални такива.
Да ти казват такива неща във фитнеса ...пффф .... нямам думи що за компетентност.
Мнението беше редактирано от Queen Cobra на 08.10.15 07:34.
Добре заварила,Queen Cobra!
Ще потърся още малко подходяща програма,която да изпълнявам 3-4 пъти седмично и щадяща коремната мускулатура за да разнообразя малко.
Факт е,че нямам много зя сваляне,а бих искала основно да стегна тялото си,като за тази цел идва на помощ Зоната в комбинация със тренировките.
Днес се запознах с калкулатора на блокове,оказах се с 10 за деня.
Малко сложно ми се вижда цялото това смятане,но дано си струва усилията. До скоро се храних 2 пъти дневно и още се пренастройвам за петкратно хранене.
След днешното мерене
153 см.
54кг.
91см. ханш(пф разшири се след второто раждане)
78см талия
И така... ще меря пак след месец например
А днес цял ден вали,не успях да покарам колело,но пък подадохме документи за паспорт на бебочо,кой като него хах ;) ще го водим на мото екскурзия до Гърция
Утре пак на пътеката и разучаване на уредите
Мнението беше редактирано от Веси на 09.10.15 09:01.
Та даааам
Вчера успях да мина през всички уреди в залата,за да се запозная с тях.
Освен бързото ходене успях и да потичам,да речем половината от тренировката по 4% наклон,тоест 25 мин(споменавам го,защото малко ме беше шубе да не ме заболи мястото на операциите) и определено беше по-уморително.
Утре отивам пак,като ще опитам да изпълня
това
hhttp://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
Започнах да се храня по метода на Зоната...
ноо 10-те блока,които изчислих не знам как ще се изяждат!
Закусих с половин омлет от 2 яйца и два белтъка с пилешко пушено месо,лъжица горчица и лъжица кетчуп,както и малко кашкавал. За въглехидрат 240 гр грозде и преядох много...което не би трябвало да е лошо,все пак нали закуската е най-обилното ядене за деня...
Но после дойде обядът-кофичка кисело мляко 2% с добавка 3 маслинки и шепа,(разбирай 2 бр.) ореха.- дотук е преполовена дневната доза от блокове
Следобед смятам да посетя залата и след това да е следващото ядене
Бърз отчет
Всеки делничен ден съм в залата,последните 4-5 дни тренировката е пътека 10-15 мин,редувам бързо ходене и бягане.
Тази седмица правих комплекси само за крака,другата седмица започвам горна част
Храненето в Зоната става все по -лесно,поне когато съм си вкъщи.
Това заега,след месец да се измеря
Посвикнах със Зоновото хранене,даже правя опити за готвене :)
Храна за а днес:
2БП 1 сварено яйце,28 гр. пуешко месо,6 маслинки,кроасан без пълнеж с кафето
2БП Препечена филийка пълнозърнест хляб със 56 гр. моцарела( не добавям мазнини,заради маслеността на моцарелата)
2БП кофичка кисело мляко 1% + шепа ядки за 2БМ
3БП 1/2 Пица Зоната(учудващо вкусна)
1БП Чаша топло прясно мляко + 2 ореха Налице са и 2 кг надолу и малко разлика в дрехите(ще се премеря като мине месец)
Тренировката ми е основно кардио все още и малко леки упражнения за крака.
На последната тренировка вчера пропуснах разтягането и съответно имаше мнооого болка,но за другия път ще си знам
Мнението беше редактирано от Веси на 24.10.15 01:01.
Оох страдам
Заболя ме дясното коляно. Може би,защото тичам с равни гуменки...lamer
Ще трябва да си купя маратонки за бягане
Закуска 1/2 омлет с пуешко Зоната 3БП
Междинна 1 грейпфрут 2БВ+ свинско филе 2БП + шепа фъстъци за 2Бр
Обяд и вечеря излязоха от мерките-имах гости и с малко филе,салата и бисквитена торта всичко свърши :(
Трудно се намира време за всичко :(
Дерзайте и обикаляйте света мили хора,докато все още нямате дечица,защото след това време за себе си... Mission (almost) impossible
Следвам си аз Зоната,смъквам и стягам по малко,което беше и желанието ми.
Вече успявам да бягам повече,и се замислям дали няма да е добре да потърся някой,който да ми изготви тренировъчна програма вместо да композирам сама
Днес щях да почивам,ама май пак ще ида до залата,само дето започвам да мисля за друг вид хранене,много време ми отнема Зоната..
Мнението беше редактирано от Веси на 15.01.16 09:57.
Набързо,загрявайки :
Закуска - само кафе (знам,че не е здравословно голо кафе,ама кажете го на двете детски гладни гърла)
Към 13:00 омлет и филийка с мед и домашно масло -4блока
Следобяда ще е малко пушено пуешко и един грейпфрут -3блока
Вечерята не е ясна още :)
Относно тренировките,не съм наддала за периода,в който не тренирах,което значи 52 старт със цел 50 кг и стягане
Вчера и днес кардио и крака
Утре почивка и в събота ще търся нещо за ръце :)
Привет
Само да отбележа закуска кексче с кафе- далеч от зоната
Обяд хапки от пилешко месо и някаква извънземна листна салата + банан
СЗ кофичка кисело мляко със малко маслини
В нещо готвено
Днес почивка от фитнеса
Остава ” само ” домашния ми
Днес тренировката е малко кардио 10 загрявка и 10 мин на края на тренировката,останалото време за горна част.
Храненето ми е пак закуска кексче(започвам да се замислям за някое здравословно кексче) и кафе
Обяд супичка и ябълка
Вечеря задушена риба със картофена салатка
Ямиии
Генерално:
Спирам да ям сладкиши (nbat),чувствам го като трагедия дори и само като го пиша,ноо ще опитам да заместя със домашни бонбони от ядки и пр
Edit:
Това е в някой много оптимистичен период.. не стигнах до сурови бонбони по много причини
Мнението беше редактирано от Веси на 13.07.16 01:57.
Много еднообразно ми става нещо,тичане - ходене,крака...стимул много много няма.
Проблема е от храненето,знам аз,ама като не мога да отделя много време за себе си с две деца,мъж,куче и котка..
Не,че някой ми е виновен де,ама все пак са фактор
Кратко включване,
Забелязвам,че като съм изнервена успявам да тичам повече :D хаха яда му била майката като не мога да пия други стимуланти хахаха
Така де,трябва да избие нанякъде.
Вчера,малко кардио за загрявка и най-веселата част беше клек с лост само,но все пак 20кг на моето скромно 50кг тегло ;) та днес малко мускулна треска,ама пак ще се ходи
Другите няма да ги изписвам,дори не мога да запомня имената на всичко,което правих :)
Ето го разнообразието,което търсих
Привет :)
Да опиша деня
Ставане,деца,кафе..
Ето и моята измислена тренировка:
Загрявка пътека редувам бързо ходене и спринт за 10 мин
Напади с дъмбели 3*10 повторения за всеки крак;
Мъртва тяга с дъмбели 3*10
Наклони встрани пак с дъмбели 2*10 за всяка страна
Бедрено разгъване на аддуктор (май се казва уреда) 3*10
И сгъване съответно 3*10
Клек само със лост 3*10
Завършвам пак с пътека за 10-тина минути
казано от Веси на 08.02.16, 18:27:
Привет :)
Бедрено разгъване на аддуктор (май се казва уреда) 3*10
И сгъване съответно 3*10
Мисля че имаш предвид Затваряне на краката на аддуктор машина и съответно разтваряне на абдуктор машина ;)
08.02.16
19:22
Здравей отново! Надявам се да успееш с целите и мотивацията.
Защо не закусваш? Казваш, че децата закусват сутрин. Защо не закусваш с тяхната храна? Не ядете ли цялото семейство едно и също ? Предполагам на децата даваш много по-здравословни и питателни неща от твоите кексчета.
Здравейте мили хора :) Благодаря за включването!
Да,удачен е въпроса защо не закусвам нещо полезно и питателно...ами честно казано и в разрез със целите ми,защото не ми е вкусно,не съм гладна,нямам апетит сутрин.
А с кафето,което пия силно и чисто обичам или кексче или шоколад. Смятам,че с това замествам не-пушенето си откакто забременях за втори път и ми е останало като навик.
А след такова “хранене”, логично пак не изпитвам глад
В търсене съм на някакъв компромисен вариант :)
А това,което описвам като активност е някакъв сбирщайн,който се опитах да комбинирам от тук и там,за да щадя оперирания си корем
Благодаря за уточняването имената на уредите ;) ще гледам да запомня
Поради липса на зала (не сме вкъщи)май ще ползвам децата за тренировка и малко тичане навън
3*10 клека с 10кг бебе :)
Малко стречинг (нищо общо с това,което бях преди 10 години) damn
И още някои упражнения със собствено тегло
Храна...
Кафе и мляко с мюсли
Обяд Салата от моркови със пармезан и орехи и малко парче пилешко
Вечерята не е ясна още
Чек
Закуска портокал,мляко и малко шунка
Обяд пилешко с ориз
Следобедна закуска кофичка кисело мляко със мюсли
Вечерята ще е салата,не знам още каква
Тренировката вкъщи се състоя от лазене,подхвърляне и разнасяне ту в една ту в друга ръка на бебе
После опит за разучаване на бърпита с планк май се наричат (понеже няма шанс да направя и една лицева опора засега) децата много се забавляваха
И така...
:)
Закуска мюсли с кисело мляко и малко шунка за баланс по Зоната
Обяд зелена салата и пилешка пържола на скара
Вечеря ще е нещо готвено
Тренировката няма да описвам подробно,но аз лично я оценявам като добра.
Загрявка бягане
Включва клекове с лост
Напади
Плие
Опитах и един кросфит елемент да изпълня,получи ми се горе долу
Завършва с бягане
Нова стратегия..
Понеже очевидно няма да мога веднага да спра да ям шоколад,ще процедирам както със цигарите.
Само сутрин с кафето по нещо малко с надежда да спра
След това ще измисля и режим,но със някакво фиксирано меню и ще се търси инструктор за съвет във залата.
А както цигарите имах предвид,че така спрях.
Затова и сега имам някаква надежда,че и с шоколада така ще стане
Засега всичко е по план,чакам да ми изготвят тренировъчен план и да се почвам
Така и така кърменето е време да попривършва и ще мога да си подпомогна организма с някой лек бърнър,че да видя и аз малко по-бърз ефект
Засега съм си 52кг и не мърдам,ще взема да премеря пак обиколки
;)
Хм..
Още едно НоВо ново начало...по-трудно ми е отколкото си мислех
Сведох десертите до 1 на ден сутрин,но е време да опитам без тях,като в помощ ще ми е финансовия стимул хахах
Тоест вместо в близкия магазин ще слагам парите за НЕздравословна закуска на някое място,откъдето не мога да ги извадя лесно
И така...
Лет дъ ню старт бегин НАУ хахах
(rock)
Закуска към 7:15
Яйце цяло и 100г пуешка шунка
8:30 кафе
10км колело
11:00 Второ яйце
13:30 зелена ябълка ;)
15:00-наместо обяд: пилешка пържола със салата
18:00 киви
19:00 пуешко,маслини и билков чай
Мерки
Не знам кое точно се мери,меря каквото се сетя
153см височина
52 кг
27 години
врат 32см
73см талия
91см ханш
Бедро 53см
Калориен баланс -1791,21 калории.
Тоест,за да свалям трябва да приемам 1291,21калории....
Тъжни снимки,но да знам как започвам... След две раждания секцио(самоуспокоявам се)...и много нездравословна храна
Още една за настроение
Мнението беше редактирано от Веси на 07.04.16 23:30.
8:30 - 200г кисело мляко с 3с.л. Мюсли и един шоколадов бонбон-бебето ми навършва годинка (nangel) + таблетка Огестан(добавка за бременни и кърмещи жени-съдържа рибено масло)
9:00 15 км каране на колело на открито + много вятър
10:00 чаша обезмаслено прясно мляко 200ml
12:00 яхния с пилешко и лук
14:00 100 г пуешко и 50г кашкавал
16:00 малкозелена салата с едно яйце,малко царевица
18:00 свинска пържола на скара и шопска салата
Вода за деня гледам да е към 2литра
И към момента не смятам още калории,гледам само да ям по малко,често,а като прочета достатъчно ще опитам и да смятам :)
Мнението беше редактирано от Веси на 08.04.16 21:42.
казано от Веси на 07.04.16, 10:44:
Калориен баланс -1791,21 калории.
Тоест,за да свалям трябва да приемам 1291,21калории....
Не съм напълно съгласен с тези -500 калории според мен по-правилно е да намалиш с 15% баланска и ти се получават 1522 калории. След което да изкараш така поне 2-3 седмици да видиш как вървят нещата и тогава да прецениш дали има нужда да намалиш допълнително.
Ами да,аз малко си ги изкомпозирах тези -500,заради това че нямам много голяма активност в момента.
Ще опитам да изготвя менюто с повечето калории :)
Благодаря!
Симпатяга :)
Дам,големи катерачи са,колкото по-странно е мястото,толкова по-добре
Много прилича на твоята котка )))..поне така ми се стори от снимката горе.
Мнението беше редактирано от nervak на 08.04.16 12:30.
казано от nervak на 08.04.16, 12:30:
Много прилича на твоята котка )))..поне така ми се стори от снимката горе.
Прилича,да.
Моя е британска късокосместа,ама е още малък. На 6 месеца.И малко по-дебеличък ми се струва,че е станал,отколкото трябва хахаха
Мнението беше редактирано от Веси на 08.04.16 14:29.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече