06/07
Начи днес станах пак в сто часа,после си намерих няколко извинения,за да не си раздвижа д-то ,свърших малко работа все пак,различна от движение,но едва втори ден е-редно е да имам милост към себе си поне в тези дни (едно от извиненията 😁).
Вечерта събиране с компания.
Нека се направим,че този ден не е съществувал,може ли. Без да изпитвам вина 🙂
Чак не знам дали да мисля планове за утре,но да кажем,че ще опитам само спринтове сутринта,ако се събера и стана.
Взех все пак ябълка за телефон,интересен е за моята андроидска душа. Да видим колко време ще се гледаме с него. Изследвам го все още.
Важно : Да измисля някакви пробиотици или нещо друго против подуване / възпаление като реакция към някаква храна.
Много писах, стига толкова . Утре пак.
И една песен :
Мнението беше редактирано от Веси на 06.07.18 23:21.
06.07.18
23:39
Ябълката е прекрасен телефон за потребители с базови нужди.
Жалко, че новите модели, като при всеки производител, са все по-кекави. Дори от 5 до 6 разликата в издържливостта е болезнена, иначе са много “юзър-френдли”. Четворката беше чук, но уви..
Мнението беше редактирано от Т. Тодорова на 06.07.18 23:39.
Аз много се колебах в интерес на истината и реших,че ако има шанс да се разочаровам поне да не давам много пари. Взех SE модела, идеален ми е за размерите на ръката(всички други ми се виждат огромни ).
А и вече не търся най- яките характеристики за една торба пари,а нещо да ме радва 🙂 и така .
07/07
Днес ставане 8:30 часа
Обичайните дейности за почивен ден.
Вкъщи на уреда тренировка за горна част,по-късно коремни преси във всички варианти,за които се сетих,лицеви опори,катерачи,както и скачащи клекове с малката маймунка-тази част не беше планирана,но краката ми я усетиха добре -15 кг е Mini Me 🙂 .
Храната
Гръцки бисквити с първото кафе,1/3 от планирана порция спагети с бекон. Вечерта лаврак и сафрид с картофена салата.
Чаша кола и уиски малко след вечерята.
Мнението беше редактирано от Веси на 07.07.18 21:42.
08/07
Ставане 7:30
Кафе,меденка.
Малко задачи вкъщи.
Таблетка Rapidcuts,бягане с куче на младежкия хълм.
Бъркани яйца и шопска салата. Вечерта половин парче пица .
Утре отиваме за четири дни на почивка близо до Батак. Възможно е да няма интернет.
09.07.18
02:35
Варвара?
09/07
Станах към 8:00 часа,за да оправя багажа докрай и да се оправят и децата. Натоварихме имам чувството ,че целия свят на две от колите вкъщи и на едно ремарке с мотор и колела отгоре.
Успешно потеглихме към 10:30 часа.
С куче в скута до крайната точка.
Много гадно време обаче. Много дъжд и кал,а идеята беше като имам мъничко свободно време да карам колело. Сега искам само да изсъхне някога околността от валежите.
Изнервена обстановка беше малко,но има още три дни - ще гледам да са по-добри
Храната
Кафе
Обяд - домати,кашкавал,сирене,опитах някакъв салам - ужасен ми се стори ,а не е евтин. Добре ,че не обичам такива и мога да мина и без него. За сметка на това си полях обилно със зехтин вкусния домат.
Още едно кафе ,но с мляко този път.
Вечерята - кюфтета със зелева салата. (И те ми се видяха невкусни,да не кажа гадни,което всъщност е радващо-преди ги ядях без проблем)
Уиски и шепа фъстъци в края на вечерта.
За деня около литър и половина вода.
10/07
Ставане 7:30 часа
Закуска с децата пържени филийки (OMFG) защо..(с баба им и дядо им сме,не ми дават много да мрънкам за храната ). Кафе , боб с наденица и шопска салата. Следобед само кафе, вечерта зеле с царевица и моркови за салата и студено пушен врат на скара.
Голямо освинване :( поне гледам да ям по малко като количество от тези неща,които мисля,че не са ОК.
Разходихме се с децата и кучето из пустия балкан,върнахме се кални и в ушите хаха
Към 17:00 часа тренировка импровизирана за корем,както и кофички на леглото и скачащи напади,докато дребните гледат малко Тв .
Добавям и пет серии по 20 клека СТ ,както и малко лицеви опори,планк и стойки на ръце до стената. Да бях си взела едно въже за скачане...поне.
Задъхах се 🙂
Едно заспало куче
11/07
Ставане към 8:00
Пореден ден супер въглехидратно хранене-макарони със сирене,обяд зелева салата и пържола от прасе,лъжица течен шоколад,вечерята ще е пъстърва с картофена салата. Уиски и водичка.
Движение днес
6км обикаляне с Фред. Видях язовец,много як 🙂
Фредито влезе в един бързей и ме стресна малко ,но успя сам да изкрета и не се наложи да правя рескю мисия-иначе вече оставях багажа.
План:
Ако имам възможност ще направя пак малко раздвижване със СТ,че много айляшка тая почивка.
След нея смятам да се държа в рамките 900-1000 кал за седмица две,че много въглен,много нещо.
11.07.18
19:12
Дори според мен 900-1000 калори за период от една-две седмици са много голямо лишение и, отново според мен, ако изобщо устискаш, ще има някакви последствия. И особено пък ако си си активна през това време. По-скоро кътни въглехидратите за някой друг ден, ако те са ти проблемът.
Така, де, спец не съм, но моята практика сочи, че ако изкарам 3 дни на 1000 или по-малко калории с цел да компенсирам за нещо, което съм направила преди това, завършвам пак в тенджерата... със засилка.
Ако смяташ, че ще гладуваш с 1000 кал, много вероятно е да се провалиш скоро. По-добре яж малко повече калории, но по-белтъчни. Все пак ще имаш активни дни и горене 🙂 А и няма бърза работа, поне така си мисля.
Е, да. Аз,че не бързам за никъде не бързам,просто ми дойде в повече. А тъкмо започнах да виждам прогрес ..
Ще взема да си стоя в пресметнатия дефицит,както казвате да не стане обратен ефекта. Все пак планирам да си остане бягането сутрин ,когато е възможно и няма да имам пауър.
12/07
Две кафета за деня. Малко вода - грешка - не повече от литър. Усеща се вечер-боли ме главата.
Храната
Ъгълче баница,пилешка супа за обяд, свински ребра със пържени картофи (не бях яла от няколко месеца сигурно ) и половин бира.
Днес ,13/07 си тръгваме вече към вкъщи . Имам няколко неща да свърша по-късно днес. И два дни да останат да си починем от почивката хаха .
Като измисля тренировката ще я запиша и нея.
Мнението беше редактирано от Веси на 13.07.18 11:33.
13/07
Така,тренировката беше с пудовки-суингове с една и две ръце/пудовки едновременно,клекове с пудовки във всяка ръка и избутване (squat and press) ,лицева опора и гребане, руско усукване,турско ставане,коремни преси с пудовка в ръцете.
Жегата направо ме смаза,апетит нула. За целия ден макарони колкото шепата ми,една вафла с кафето и един домат със сирене. Много вода - почти три литра.
Взела съм си слънчогледови семки ,ако нещо си харесам по ТВ да гледам.
Ходих днес на очен лекар,оказах се с голям диоптър и ще трябва да си взема очила за постоянно. Утре ще проверя може ли с моя проблем да си взема лещи,че нещо очила не ми се иска много много. Вкараха ме в размисъл 🙂
14.07.18
21:03
Аз комбинирам - тренирам с лещи, а пред компютър и когато няма естествена светлина, или изкуствената е слаба - с очила. 🙂
Така че ако е възможно носенето на лещи при теб, моят съвет е да си направиш и очила.
14/07
Ставане в 7:00 часа.
Бягане 5 км с куче.
Две кафета за деня.
Първото хранене ми беше към 15:00 часа - пилешко филе и лют сос.
Вечерта една бира,две свински ребърца и шопска салата.
Много вода - два литра и половина да кажем.
Edit: Забравих да си запиша таблетката Rapidcuts.
Може би и аз това ще избера - очилата като основни.Смятам,че ще ми е по-трудно с лещите в началото,че доста голям диоптър,а и работя в офис - доста е прашно - мисля си че ще ми в трудно да ги поддържам.
До края на другата седмица ще го измисля.
Много ми е сложно смятането на калории нещо . Днес да кажем с тези ребра - те нямат нищо общо с предходните да кажем ,които бяхме взимали. Как да ги смятам не знам... и не само тях.
Единствения вариант да смятам уж точни неща е да ям лесно измерими такива - извара,яйца,шунка,мляко,маслини,зеленчуци. Като трябва да сметна нещо от кайма или с кокал се обърквам тотално 🙃
Мнението беше редактирано от Веси на 14.07.18 23:50.
15/07
Събуждане 6:00 - сън няма 4 часа ,но държах да ида да бягам.
Таблетка Rapidcuts
Бягане с куче 5 км (започвам да обмислям и втора обиколка за дните,когато имам време и се чувствам добре,желанието за бягане ми идва малко преди да завърша обиколката).
Едно кафе преди таблетката.
Днес ще опитам да смятам храната пак да видим какво ще измисля.
Една Активия,знам,че е гадна,ама ми беше интересно как ще ми се стори - е гадна си е,дори и с друг “вкус”.
Половин кренвирш и 20-30 г разтопен кашкавал.
Довечера вкъщи за мача искат пържени картофи да ядат,аз май ще ям салата или яйца ,нещо такова.
Note:
Цял ден стомаха ми къркори,почти му разбирам вече (:
Мнението беше редактирано от Веси на 15.07.18 16:50.
16/07
Ставане към 6:30 часа
Таблетка Rapidcuts
Децата на градина,майка им бяга 5 км с куче.
Едно кафе . Литър и половина вода до първото ядене, което щеше да е салата , но се наложи да измисля нещо друго,заради работа,която трябваше да свърша. Ядох половин пакетче крънч. Вечерта шопска салата и две бъркани яйца .
Това за днес.
Утре няма да имам възможност да бягам,че няма кой да наглежда децата . Или вечерта ще бягаме или в някой от следващите дни .
Въпрос със повишена трудност:
Защо се изчервявам като домат по време / след всяко бягане ?
А/ Много е топло като бягам
Б/ Много ми е трудно
В/ Не дишам правилно
Г/ Нещо ми има 😝
Д / Всички изброени ...
И може ли да се избегне това за Бога?!!!
Мнението беше редактирано от Веси на 17.07.18 15:38.
17/07
Нямаше време за спорт,станах в 6:30 часа. Около 5 часа сън(много съм отпаднала ,не знам дали е заради това или защото ям прекалено малко).
Кайнд ъф фастинг се получава тези дни без да го искам.
Първото,което ядох към 15 беше салата от половин краставица ,две сварени яйца и около 100 г айсберг. Една бисквита белвита с 3в1 .
Вкъщи свински врат и гръцка салата.
Вода за деня около 2л.
Като парцал съм , по-скоро е от липсата на сън,допълнена с това,че ми идва малко тежко на работа. Ще мине.
Утре бягане,трети преглед на очен,ще си поръчам очила и след това на работа.
18/08
Ставане прекалено късно за съжаление. Малко припрян ми беше целия ден след това ставане.
Събудих се първо в 2:00 от комар,после не можах да заспя два часа поне.След това някъде след 7:00 отворих най-после очи.
Набързо се оправихме с децата да ги заведа на градина,след това връщане вкъщи,таблетка Rapidcuts и кафе . Бягане около 4 км,че беше вече пренаселено на Гребната...в 8:00 часа...
После на трети преглед за диоптъра. Поръчах очила.
На работа за 4 часа и после пак по други задачи.
Пълна каша ми е днешния ден.
До този час съм изяла една бисквита белвита,четири пет лъжици кисело мляко преди да тръгна от работа,няколко парченца крънч,една вафла Морени,за да не умра докато пазарувахме в магазина за месеца(рабирай поне час).
След малко садям да изям нещо истинско,чеее вече не знам корем ли ме боли от глад или цялото тяло .
Аз съм си виновна де. Утре няма да правя така хаха
Ще вечерям салата с някакви нарязани шунки и яйца ,такива работи .
До събота няма да мога да бягам,поради същата причина от онзи ден. Въпроса с якото изчервяване остава на дневен ред. Много ама много червена съм след всяко бягане.
19/07
Ставане 6:00 що годе добър сън,като изключим че имам някаква много неприятна болка в гърба. Как съм спала не знам.
Храната:
Кафе с белвита
Три бъркани яйца с две триъгълничета топено сирене.
Още едно кафе. Водата за деня е около втория литър.
Вечерта едно парче пица ядох, изнудиха ме да вземем вместо да готвим.
Изнервих се от разни неща ,които не са за тук и ми се размина и желанието за тренировка.
Днес пак доста неща са под въпрос до края на деня и няма да си правя планове засега.
20/07
Какъв беше плана ,тя каква стана ..
Сутринта добре,ставане към 6:15 часа, в общи линии се мотах вместо да се стегна и да направя една бърза тренировка.
Кафе преди работа с белвита (лош нов навик-за махане). Обядвах салата от айсберг,половин домат и половин краставица,млечен сос за цвят. Следобед още едно кафе,но не можах да го допия - май вече две са ми много.
Щях да ям нектарини, но се увлякох в работа и ги забравих. След работа водих куче на тепето,че цял ден се вари вкъщи. Преди малко чак един пълнозърнест сандвич със пуешко ,кашкавал и домат.
Това беше сбито за днес. Вода около два литра пак.
Много нещо напрежение ми се събра напоследък и от нерви не ми се яде. Добре,че поне не пуша ,че щях да се натровя.
Утре съм на работа. Чудя се дали да се самонакажа с едно следобедно бягане,ама ме притеснява,че ще е много топло. Ще го измисля допълнително. Така или иначе,докато има Хилс ъф Рок най-вероятно достъпа до съоръжението ,което ползвам няма да е свободен,та да..може да ида сама до Младежкия или нещо такова.
21/07
Станах в 6:30 или 7 не знам. Децата ме събудиха по-скоро.
Кафе пих чак на работа в 11:00 ,може би затова цял ден ме боли главата.
След работа едно тепе ,леко и в двете посоки,че много жега - 35 градуса(колко било различно без куче). Наложи се след като се прибрах да се върна до работата. В общи линии цял ден обикалям.
Сега правя вечерята - млад зелен боб без зърна на фурна с масло и червен пипер и после ще почивам ,че тая жега не се трае.
22/07
Станахме дружно в 6:30 часа ????
И така и така бяхме станали реших,че трябва да раздвижа и децата-бърза закуска за тях,кафе за мен и четиримата(с кучето) бяхме нагоре по Младежкия хълм. Една жена ме спря,за да ми каже,че никога досега не е срещала майка с две деца по този път 🙂 . Качихме се ,бавно но стигнаха и двамата - единия е почти на 7,а другия на 3. Отпразнувахме с по една вода и хубава гледка и на връщане имах добавени 15 кг живо тегло за по добра инерция хахах.
Първата храна за деня бяха две кръгчета пълнозърнеста франзела с топено сирене ,три - четири слайса(не казвам парчета ,защото са дрибер тънки - рязани на машина в магазина),краставица и айрян.
Довечера ще опитам да измисля още нещо като активност,а утре ако всичко е наред бягане .
Дали съм червена а? (Много кофти завърта снимките пак)
Мнението беше редактирано от Веси на 22.07.18 13:26.
23/07
Станала в 5:30 часа. С полуотворени очи се измих и облякох,без да искам си поръчах някакво друго кафе на денонощния магазин хахах не беше много зле. Таблетка Rapidcuts преди това.
5 км избягали и се прибрали двете зомбита.
На работа още едно кафе,на обяд една топка моцарела Жоси,един домат със сол и едно яйце- някой ми беше свил другото хахах фак!!!
Както и да е. Вечерта пилешко филе с млечен сос и обичайната салата айсберг с разни неща в нея.
Утре съм от по-късно и знам че ще е супер пълно на базата ,ама каквото такова.
Сутринта и няколко набирания(ако така може да се нарече негативната им част, за друго ми е малка още работата ).
Хора,модерно ли стана вече пълните хора задължително да търсят под вола Хашимото или инсулинова резистентност,и всякакъв друг род болести вместо да се опитат да се хранят с истинска храна ,да пият вода вместо обичайните бълвочи и да са поне малко активни. Много ми е странно ..хм!
Мнението беше редактирано от Веси на 23.07.18 22:14.
24/07
Ставане в 6:30 часа
Закарах децата и към 7:45-8:00 бях да бягам.
Таблетка Rapidcuts преди това и едно кафе. Водата не я пиша ,но е не по-малко от два литра всеки ден.
Намери се някаква жена да ми обяснява как нямам право да съм там с кучето-седнах на пейка да си наместя слушалките за по-малко от минута..-щяло да има състезание.
В такива случаи не трябва ли цялото съоръжение да е затворено ?!? Изнервих се още от сутринта. Не обичам много да споря , но и обясних ,че щом няма означение ,което да указва,че нямам право да съм там тя не може да ме мръдне докато аз не го реша . Малко по-късно станах да си довърша бягането разбира се ,но начина на изразяване към непознати хора на околните понякога ме втрещява.
Второ кафе и белвита - много ме вдига след бягане,колкото и да е гадна .
На обяд ориз със тиквички набързо и кратка разходка в останалото време. Всъщност пих и едно 3в1,не се замислих,че ще ми е трето кафе.
Вечерта овчарска салата,но много тежка ми дойде и се спрях на половината на планираното
количество.
Взех си очилата - било нормало в началото да не виждам добре ...ама от къдя на къдя не разбрах . Със сигурност не трябва да шофирам с тях обаче,че може умре.
Наблюдения:
Подувам се от нещо,което не мога да определя какво е. Или може би от вчерашната моцарела... то подуването няма как да се появи веднага и не виждам от какво друго може да е.
Ама без млечни не знам колко мога да изкарам . Много обичам.
Мнението беше редактирано от Веси на 24.07.18 22:24.
25/07
Ставане в 6:20 часа
Много ми се иска да намеря сили и мотивация да направя тренировка сутринта. Обаче не ми се получава тези дни . Много ми е уморено нещо . Някъде имах въже за скачане-трябва да го потърся.
Кафе пих на работата. Обядвах отново ориз със тиквички,следобед една бисквита с кафе. Вечерта макарони със сирене ядох - децата ме изнудиха да им направя,и разбира се не ги изядоха. Довърших едната порция.
Вода- повече от 2 л.
До 22:00,ако си наложа да не цъкам в телефона и да гледам телевизия може и са съм заспала.
Нищо особено интересно не се случи днес.
Утре ще направя пак опит да сглобя нещо да видим.
26/07
Ставане в 6:00
Днес реших, че дори да е нищожна ще има тренировка. Колкото да даде някакъв старт на навика в главата ми.
Загрявка 5 мин скачане на въже.
Лицеви опори и коремни преси с пудовка. 4*8 повторения
Клекове с пудовка и преса, суингове.4*8 повторения
Избутване на уреда вкъщи и вертикален скрипец. 4*8 повторения.
Кафе на работа. Бъркани яйца три, които не можах да изям и тве топени сирена(триъгълни чета).Второ кафе и бисквита.Вкъщи пиле на грил-половината количество от това, което по принцип изяждам. Не мога да определя колко беше и около 80г пържени картофи от Аладинските.
Водата е по-малко от два литра днес.
Утре ако се събудя ще гледам пак да измисля нещо бързо.
Другата седмица ще мога да бягам. Дано не вали.
27/07
Ами станах прекалено късно за потене.
На работа две кафета. Обяд - ориз със зеленчуци,ама нещо много късно излязох -15:30 минаваше и вече ми беше минал и глада. Изядох си половината порция. Вкъщи направих на малките милинки с оризово брашно - много ги харесаха-аз ядох една със кисело мляко и пуешко. Една лъжица домашно сладко от горски ягоди от почивката,където бяхме. Финито. Вече съм в хоризонтално пенсионерско положение. Срам не срам - спи ми се.
28/07
Ставане в 6:00 часа. Около 3-4 часа сън.
Кафе ,Rapidcuts.
Бягане около 6 км с куче. Още едно кафе,белвита.
Обяда го пропуснах ,че малката маймунка нещо се опитва да вдига температура и заспахме без да обядваме. Вечерта след готвене - чистене и всякакъв род подобни една пилешка супа и печен картоф с млечна салата по-късно.
Много вода през деня ,почти 3 л.
Утре ,ако стана по същото време пак ще идем да бягаме,че в 7:00 часа вече са заприщили базата и ми се завива свят да сменям посоките хаха .
29/07
*Ставане в 5:50 часа
*Сън около 4 часа
*Кафе и таблетка Rapidcuts.
*Бягане 5,5 км .
*Второ кафе; Пилешка пържола и млечна салата за обяд.
*Вечерята е много възможно да е пица неделно. Другия вариант е джолан и салата. Разбирам добре кой е правилния,но предвид малкото ядене през седмицата може и да хапна едно парче пица.
След сутрешното бягане опити за набиране и кофички вкъщи.
30/07
☀ 5:30 часа
Кафе и Rapidcuts
5 км смесено спринт и бавно бягане,по-късно вкъщи-деца,кучета,котки.
Още едно кафе на работа. Бисквита. Джолан две три парчета и шепа ориз със зеленчуци . Вечерта като се прибрах нищо не ми се ядеше допреди малко . Един сандвич реших,че трябва да произведа-шунка,моцарела,яйчена домашна салата с кисела краставичка и пълнозърнест хляб . Чаша топло мляко (като за добро утро ,ама вечер).
Вчера мисля,че мярнах Надето 🙂 може и да бъркам и случайно попаднах и на една точка на центъра 🙂 - it’s a sign. ????🏼♀️
Да си запиша да си се гледам-Снощи избора беше пица за съжаление.
Ето съм с очила и шапка бля #not me at all
Мнението беше редактирано от Веси на 30.07.18 22:47.
31/07
5:30 Ставане
Кафе и Rapidcuts
5 км леки без проблем.
На работа зле ,но това е друга тема.
Още едно кафе на работа,пилешка пържола с домат и вкъщи ориз със зеленчуци .
Може да се наложи да изям малко слънчогледови семки - не защото искам,а защото може да дават някой хубав филм 🙂
Интересно ми е мога ли да имам някакви ползи от боксовия чувал ,който имам вкъщи . Момчетата го убиват от бой, аз като не знам какво и как го гледам като голям камък хахах.
Мнението беше редактирано от Веси на 31.07.18 19:35.
31.07.18
20:01
Може да си подпираш вратата с него например.
31.07.18
20:11
Ако си боксьор има някаква полза от него. Във всички останали случаи няма.
Edit : 01/08 било вече ееееей хахах
Ставане в 5:30 часа .
Кафе и Rapidcuts.
Бягането днес много зле,тъкмо помислих ,че нещо съм се преуморила и отговорът дойде сам като стигнах на работа.
Утре май само ще се разходим,ако стана.
На обяд нещо нямах апетит пак по горната причина. Изядох си половината от приготвения обяд - ориз със тиквички. Една бисквита. Вечерта сандвич с пуешко и моцарела,салата с яйца.
Днес малко в повече въглехидрати,но иначе ми спира тока в тези дни.
Около събота ще се върна към нормалното ежедневие.
Лиготия до шия пак след работа 🙂
Мнението беше редактирано от Веси на 01.08.18 20:26.
01.08.18
20:28
Веси, позаслабнала ми се струваш, що не се хвалиш публично 😁
Теди,всички така казват,ама аз като се знам колко бях и докато не стана каквато искам не се показвам да не се развали магията хахах
Снимам се от време да има матириъл за сравнение 🙂 ама не бих се инсталирала тук по този начин засега 🙂