Да продължавам ли с това упражнение?

07.10.15
22:27

Здравейте,
от известно време започнах да тренирам долни гърди с дъмбели на наклонената лежанака и ми се отразява наистина добре на фигурата и тонуса. Когато обаче взема дъмбелите и започна да се накланям за да легна усещам силен натиск в тила и към ушите, а лицето ми все едно ще експлодира. Знам че това е от повишаване на налягането в главата понеже кръвта рязко се измества там при това положение. И все пак, понеже си падам малко хипохондрик в такива моменти вземат да ми се въртят в главата неща като аневризми, инсулти и прочее. Та въпроса ми е нормално ли е това усещане и съответно да го игнорирам ли или да спра с това и да заместя с друго упражнение?
Благодаря!

Колко е наклонена тази лежанка и има ли възможност някой да ти подава дъмбелите?

07.10.15
23:27

Ами доста е наклонена, изглеждами на около 50-45 градуса някъде. В повечето случаи не съм сам в фитнеса така че има кои да ми подава дъмбелите. Но аз се чудя вече дали да не го заместя с друго това упражнение. Кофти тръпка ми е нещо. Дали с кофички мога да постигна същия ефект?

Ако не се чувстваш добре от това (или което и да е) упражнение, не го прави. Може да опиташ, ако има налична пейка, да поставиш дискове под долния ѝ край, така че отново да акцентираш на обратния наклон, но той да е по-малък и да не създава такъв дискомфорт.

Допускам, че не е болка за умиране, ако пропуснеш този тип лег и правиш от такъв градус, при който се чувстваш добре. А кофичките - стига да са окей като изпълнение, винаги са добре дошли в тренировката ти.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 10.10.15 01:20.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1