Пукане на раменната става при преси - възможни причини?

08.10.15
20:59

Здравейте. От около година, от тежки раменни преси, започнаха да ми пукат доста сериозно ставите при всякакво натоварване. Мисля, че се случи заради малките повторения, тъй като се случи зимата а тогава пресите се правят на принципа с тежки серии и от порядъка на 4-6 повторения, загрявам ги доста добре според мен, но пукането не престава и проблемът, е че пукането е доста сериозно и в определени моменти причинява болка и предизвиква страшна неувереност,защото никак не е приятно. Та мисълта ми е дали и ако да, то как да се премахне това пукане.

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 10.10.15 07:23.

09.10.15
23:25

Точно от въздух (мехурчета) в ставите е, или по-точно в смазващата течност. Или поне това е една от причините.
По принцип не е проблем, ако само пукат (лека болка при изпукване също не е проблем). Моите стави (абсолютно всичките) пукат, и така е било през целият ми съзнателен живот. Това няма нищо общо с броя повторения в серия.
Вече ако имаш болки и ограничение на движението в ставите е проблем.

https://en.wikipedia.org/wiki/Cracking_joints
http://www.wisegeek.org/what-exactly-is-happening-when-my-joints-crack.htm

Нямам какво да кажа, след като смятате, че е възможно в пространство, което е херметически затворено, при здрава става, да има мехурчета въздух.

10.10.15
12:57

Няма нужда да смятаме, след като хората, които се занимават с такива неща даже са снимали образуването и пукането на мехурчетата. Сега, има противоречиви мнения дали звука се получава при формиране или при пукане на мехурчетата, но това са подробности :D Мехурчетата се образуват при промяна на налягането в ставата (т.е, при разтягане и свиване).
Освен това, никъде не съм написал, че в ставата влиза въздух. Тези газове са си там, самата течност съдържа азот, кислород и въглероден двуокис. ОК, може би трябваше да използвам думата газ, вместо въздух, че да не стават обърквания. И както казах, може причината да е друга.
http://www.medicalnewstoday.com/articles/259603.php?page=2
П.П. Некоректно е да си триеш мнението, след като съм писал след теб и част от мнението ми е отговор на твоето.

Shoulder joint pop, crack or click

If there is no pain experienced with cracks or clicks, the soft tissue in a joint is identified as the cause. Noises that are associated with pain may indicate damage to the surfaces of the joint. Such cracks and clicks may be due to tears in labrum, a ring of cartilage that acts like a rubber seal around the shoulder joint. The labrum may snap over the other structures of the shoulder joint as the arm moves. When there is a labral tear at the top of the shoulder, it is referred to as a slap lesion. Sometimes the clicking may be due to the shoulder slipping in and out of joint. This is known as shoulder instability.12
Това е от сайта, който си постнал. Да се уточним, че казвам, че няма въздух, а не разтворени газове. Дори това не е важно, защото както отново в статията, дадена от теб за пример говорят за изпукване на кокалчета на ръката, а не за пукане на раменната става. Ако се дължеше на газови мехурчета, хората, а и всеки, който си е пукал пръстите открива, че следващо пукане е доста трудно в близките десетина двадесет минути, докато се събере газа отново. Момчето говори за пукане при всяко повторение.
Горния текст дава обяснение на проблема. Друго обяснение е в пренатегнати лигаменти и връзки, които прескачат насам-натам. Това също е описано в текста, който сам ти си постнал като линк.
Заейки това, затова му казах, че би трябвало да обърне внимание на дисбаланси, мобилност и работни килограми(да ги намали и да качи повторенията) с цел да намали риска от травма в раменната става. Това съм изтрил.
Просто не харесвам споровете, особено пък по интернет, когато споря с човек, който не съм виждал, за доброто на човек, който няма да видя, а и който надали ще се вслуша.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1