11.10.15
15:09
Току що се връщам от фитнес, не успях да си довърша тренировката, защото щях да припадна на няколко пъти заради двойната доза бустер, която изпих... (обикновенно пия по една, една и половина). В момента всичко ми се върти, едвам успях да се прибера, знам че просто трябва да изчакам ефекта да отмине и да не правя такива експерименти занапред, но по време на тренировката на дясната ми ръка, около вената на бицепса и на предмишника ми се появиха две бледо сини петна, които още си стоят там, някой знае ли какво точно съм си причинил и дали е сериозно ?
11.10.15
20:24
Изпий трета, може и да ти мине. Бледосините петна ще изчезнат утре. И преди да почнете да плюете добавките искам да питам защо не предозирате с някое лекарство е така, за спорта :)
11.10.15
21:14
Ти да не си искал така да се напомпиш, че да си излезеш от кожата като влечуго, бе човеко? Нищо ти няма. Може и да не е от буустера, но е много вероятно да е. както каза и Ростислав, защо не предозираш с лекарства, така, както го правиш съзнателно със суплементи? Кой знае какво блъскат в някои от тези буустери, което по някакъв начин заобикаля контрола (защото суплементите не се следят и изследват, както лекарствата за един куп условия, включително и чистота).
Петната да не са нещо пукнати венозни съдчета? Или да те е попритиснал някой загънат ръкав на дреха, докато си тренирал?
11.10.15
21:39
Бустера е C4 на Cellucor и на кутията пише да се приемат 1 или 2 дози, според толеранса, явно че 2 са ми много... Ефекта отмина, а петната започнаха да избледняват.
12.10.15
09:48
Неприятен случай. За щастие краят не е фатален, а историята (и темата) ще служат за урок за в бъдеще.
Продукти, основани на висока концентрация стимуланти, винаги се тестват с минимална доза. Етикетът донякъде служи за ориентир какво може да се очаква, но това е главно при по-опитните.
12.10.15
09:56
казано от Александър Георгиев на 11.10.15, 21:39:
Бустера е C4 на Cellucor и на кутията пише да се приемат 1 или 2 дози, според толеранса, явно че 2 са ми много... Ефекта отмина, а петната започнаха да избледняват.
Странна е случката с точно този продукт. Гледайки етикета бих казал, че е сравнително слаб, дори за 2 дози. 270 мг кофеин не са абсолютно нищо, в повечето буустери това е количеството за една доза.
12.10.15
14:08
казано от Десимир Петров на 12.10.15, 09:56:
казано от Александър Георгиев на 11.10.15, 21:39:
Странна е случката с точно този продукт. Гледайки етикета бих казал, че е сравнително слаб, дори за 2 дози. 270 мг кофеин не са абсолютно нищо, в повечето буустери това е количеството за една доза.
Едва ли е от кофеина :))))
Аз не виждам от какво да се е получило това точно с този бустер, освен да не е бил добре разбъркан и нещо да е било в доста по-големи количества от колкото би трябвало. Като го гледам и 4 дози наведнъж да взема само кофеина би ми дошъл в повече.
12.10.15
16:35
Всеки продукт, който се приема за първи път, се приема в минимална доза и по възможност в първата половина на деня. Това ще позволи да се наблюдава реакцията на организма към него поетапно и да се търси лекарска помощ, когато я има, ако такава е нужна.
12.10.15
19:08
Нека не забравяме и фактора ‘лична толерантност’ към стимуланти на нервната система.
Има значение дали продуктът съдържа един или повече стимуланти, в какво съотношение са и т.н.
Нищо опасно не е станало... за щастие! (този клас продукти не са играчки!)
Просто Александър Георгиев е обогатил личния си житейски опит. :)