11.10.15
22:01
Здравейте,
опитвам се да ограничавам храни заради акне(предимно млечни продукти,месо няма как да спра,но гледам да не ям в големи количества) и съответно търся заместители да си набявам протеин.
Какво мислите за този протеин,някой ползвал ли го е ?
Мислите ли,че би оказало влияние върху проблемна кожа ?
Благодаря предварително!
Здравейте,
как мислите,дали са подходящи оризовите протеини при проблемна кожа ?Ако някой е добре информиран,дали имат отрицателни или пък положителни ефекти,нека сподели...
11.10.15
22:40
Нямам идея оризовия протеин как би повлиял в случая. При всички положения ще е непълноценен заместител на месото. Най-добре си консумирай месо, но нека е по-постно. От млечните изключи първо кашкавала, като най-мазен. Виж как е без него, примерно 2 седмици, преди да продължиш изключването на други продукти.
Преди време аз също се интересувах доста от темата, защото некомпетентна дерматоложка ме прати в трета глуха, че имам акне.
Това, което може да ти помогне са няколко неща:
-повече свежи зеленчуци в диетата
-прием на достатъчно количество вода
-намаляване на процента мазнини на тялото
-добра хигиена - меки, а не изсушаващи гелове за измиване
-след измиване хидратация - опитай с гел от алое вера
-масло от чаено дърво за локално нанасяне
-и най-доброто от лекарствените средства - кремове за мазане с активна съставка бензоил пероксид
В България преди време една фирма внасяше подобен продукт (Акне БП5) но спря вноса, не знам защо. В момента не съм запозната какво се предлага на нашия пазар. Най-добре да се потърси от международни сайтове.
Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 11.10.15 22:46.