14.10.15
19:26
Тренирам само на лостове и по настоящата ми програма от около месец и половина- два. Упражненията ми стават по- трудни и по- трудни. Дори правя по по- малко повторения от преди. Физическата умора преди беше минимална, а натоварването на мускулите огромно. След тренировка си бяха натоварени както си трябва. Сега не толкова. Сега нямам сили да докарам последните повторения от упражненията както трябва. Тренирам 3 пъти седмично. Понеделник правя бутащи, сряда дърпащи, а петък по- различни от базовите упражнения и не толкова натоварващи. На какви храни да наблягам или нещо такова? Да направя ли седмица почивка? Храня се здравословно. В дните, които не тренирам правя кардио. Когато тренирам на лостове ям в деня предимно ориз, картофи, месо и такива неща като цяло. А в дните на кардио наблягам повече на супи и подобни.
казано от Владимир Стоянов на 14.10.15, 19:26:
Да направя ли седмица почивка?
Направи, направи. Щом си от месец-два във фитнеса, много ясно, че от нарастващите тежести ще се изморяваш повече. Докато свикнеш. А ръст, тегло? Ако си много слаб или с наднормено тегло и шкембе :D ще се изморяваш лесно. В случай, че си здрав и нямаш хепатит или болни бъбреци няма от какво да се притесняваш. Ще свикнеш постепенно с натоварването.
14.10.15
21:48
Да, няма да е лошо да споделиш нещо повече за себе си като информация. :)
Също така да опишеш конкретни дни - опиши храната в тренировъчен ден (вид храна, приблизителни количества), както и тази в нетренировъчния (по същия начин).
Защото по описанието ти сега изглежда, че в дните с кардио караш само на зеленчуци. :)
Защо темата ти е в раздел “травми и контузии”? Случайно ли е станало или се съмняваш за нещо такова?
14.10.15
22:59
На 15 съм. НЕ ТРЕНИРАМ С ТЕЖЕСТИ, А САМО СОБСТВЕНО ТЕГЛО!!! Не съм сигурен точно за ръста, но приблизително 1.76-1.78 тежа 66.5. Храненето в дните с кардиото гледам да са по- леки неща. За закуска зърнена или тези пълнозърнените дето са с мюсли, орехи, слънчогледови семки и не знам си какво :D . Не е задължително да съм само на супи, но пак казвам, че наблягам на по- леките неща като цяло. Изцяло съм изключил дюнери пици и подобни. Само веднъж седмично си позволявам да хапна нещо мааалко по- junk :D , понеже от психическа гледна точка ми е мъчение :D Кардиото са ми тренировки по футбол, които са вторник, четвъртък, събота и неделя. Когато тренирам на лостове за закуска ям например кисело мляко с 2 банана или нещо такова. Каквото ми се яде. Тази седмица за обяд ям или пиле с картофи или риба. Пак каквото ми се яде. Вечерям към 19:00 салата с пилешка пържола, а понякога заешко :D и след това към 20:00 ям какъвто ми се яде плод. Било то ябълка, било то нещо друго. Не съм тоолкова слаб. Хванал съм гена на баща ми и си бях едър преди да почна да тренирам. Мисля, че е важно да се спомене, че почивката между упражненията ми е 35-40 секунди а между сериите минута. Понеделника при бутащите правя първо 3 серий лицеви опори по 25, после 3х8 на успоредка,3х12 с крака на нивото на рамете в/у пейка например, кофички преди правех 3х8, а сега 3х6, предни кофички преди правех 3х6, сега едвам изкарвам по 3 на серия :D последното не му знам името. Срядата при дърпащите набирания широк хват 3х10, набирания норм. хват 3х8, набирания тесен хват 3х6, набирания обратен хват 4х6, петъка програмата е лека и понеже упражненията са нестандартни не се сещам как да ви ги обясня. Тренирам от 6 месеца, а по тази програма от приблизително 2 месеца.
ЕДИТ: В дните на по- тежките тренировки ям по 2 филии хляб на хранене, а в по- леките дни по1 :)
Мнението беше редактирано от Владимир Стоянов на 14.10.15 23:02.
16.10.15
21:58
Пак не стана съвсем ясно точно по колко ядеш. Особено за “по-леките неща”.
Явно не се възстановяваш добре, което може да е резултат от недостатъчно хранене, недостатъчно сън, недостатъчно почивка или комбинация от всичко.
Отделно - скоро си започнал и училище (нали?), ако с това си станал по-активен, но не си променил храната - и това може да е причина.
Краката как тренираш?
21.10.15
15:05
казано от Вероника Налбатска на 16.10.15, 21:58:
Пак не стана съвсем ясно точно по колко ядеш. Особено за “по-леките неща”.
Явно не се възстановяваш добре, което може да е резултат от недостатъчно хранене, недостатъчно сън, недостатъчно почивка или комбинация от всичко.
Отделно - скоро си започнал и училище (нали?), ако с това си станал по-активен, но не си променил храната - и това може да е причина.Краката как тренираш?
Глад не чувствам изобщо и проблема съм сигурен, че не възниква от това. Лягам си в 21:30 и ставам в 6:30, а ако си легна по- късно се прибирам уморен и спя около 2 часа :D Крака тренирам събота, но при тях нямам проблем с умората :D . Мисля, че не съм споменал, че тренирам корем вторник, четвъртък и събота, но нея понякога я пропускам. ВСИЧКО, което ям е домашно приготвено, а ябълки и по- обикновените плодове от дърветата са от градината на дядо ми :D Гледам никога да не огладнявам. Ако съм закусвал, обядвал или вечерял и след час-два огладнея пак ям плодчета :D . Нямам навика, ама изобщо да пия вода, но напоследък гледам да го наложа, понеже преди ако не се сетя да пия вода си карах с по една чашка на ден например :D . Да, започнах училище. Иначе към упражненията, това е, че например имам издържливост да бутам/дърпам още ама просто мускулите не ми дават и до тука :D
21.10.15
18:19
А колко вода ти се събира сега?
21.10.15
19:23
казано от Вероника Налбатска на 21.10.15, 18:19:
А колко вода ти се събира сега?
Ами гледам да увеличавам постепенно, но гледам докато съм на училище да изпия минимум 500 мл. Преди училище около 250 мл. След него до около 14:00 още 500 и натам вече различно, в зависимост от това дали ще спя дали не. Но до вечерта гледам да изпия още поне 500-750мл. Старая се с времето да го кача още малко това количество, но да не е от раз.
П.С. Току що се прибрах от тренировка. Първите 2 упражнения минаха супер. Направих 3х12 набирания широк хват 3х10 нормален, а при тесния беше желателно да правя 3х8, но стигам само до 6 да ги правя правилно и после не мога да дърпам както трябва :D Днес трябваше 3х8 от тези с обратен хват и придърпване от нисък лост 3х6, но много бавни, а от набиранията успях пак така до 6 само правилно и после инстинктивно с краката мъничко. Придърпванията към ниския лост ги направих както си трябва.
П.С.2. Не гоня да правя повторения по принцип, нито freestyle и подобни, а физическо развитие. Не ме бърка дали ще правя по 1 набиране или по 15. Искам само да ви питам реално мускула нормално ли се развива в моята ситуация :D
21.10.15
19:28
Увеличи почивката между сериите и ще имаш прогрес в броя повторения ;)
22.10.15
16:03
казано от Carbohydrate на 21.10.15, 19:28:
Така няма ли да се намали ефекта с натоварването на мускулите?
22.10.15
18:25
казано от Владимир Стоянов на 22.10.15, 16:03:
да се намали какъв ефект?
23.10.15
16:34
казано от Carbohydrate на 22.10.15, 18:25:
Няма ли развитието така да е по- малко с повече почивка? Не споря, а просто питам, понеже нямам опит :D
23.10.15
21:02
Почини си една седмица, гледай да се наспиваш. На следващата почни малко по-леко от обичайното, би трябвало да влезеш отново в ритъм.
24.10.15
09:00
казано от Владимир Стоянов на 23.10.15, 16:34:
казано от Carbohydrate на 22.10.15, 18:25:
Няма ли развитието така да е по- малко с повече почивка? Не споря, а просто питам, понеже нямам опит :D
Развитието на какво? На мозъка? Като не знаеш какво искаш, няма и да знаеш как да го тренираш...Ти какво искаш от мускулите? Просто тонус, маса на мускулите, да увеличиш броя повторения или силата ( набиране със дополнителни тежести), или да научиш някакви силови елементи на лостовете, да се набираш в серии по 15 повторения в продължение на един час ))))....Какво?
26.10.15
14:02
казано от Carbohydrate на 24.10.15, 09:00:
Развитието на какво? На мозъка? Като не знаеш какво искаш, няма и да знаеш как да го тренираш...Ти какво искаш от мускулите? Просто тонус, маса на мускулите, да увеличиш броя повторения или силата ( набиране със дополнителни тежести), или да научиш някакви силови елементи на лостовете, да се набираш в серии по 15 повторения в продължение на един час ))))....Какво?
В някой от миналите постове поясних, че искам тонус, а не “freestyle” или много повторения. Искам тонус на мускулите :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.10.15 14:03.
26.10.15
14:13
Не знам дали се разбираме съвсем правилно за понятието ‘тонус’. :)
Какво е тонус - искаш да се чувстваш комфортно по време на спорт и в ежедневието?
Ако е така, решенията минават по-скоро през редовно спортуване.