Защо не отслабвам?

Имам огромната нужда от съвет,подкрепа и напътствия....
Тренирам вкъщи,използвам тежести от 2,5кг всяка.
Тренировките ми започват с разгряване,15мин ръце,15мин корем,15мин крака,дупе,и ако имам време кардио..
Храната ми е проблем,все ми се хапва,а и покрай детето все готвя. ..но съм намалила до минимум сладките,газирано,хляб.
Започнах преди 6 месеца, отслабнах 10кг .
Проблема е,че от доста време съм едни същи килограми.  Защо!!!?????
Всеки ден тренирам,без неделя.
Моля ви помогнете със съвет,къде греша?!

17.10.15
10:38

За 15 минути се прави и едно упражнение и три трисета. Ако ти е леко увеличи обема примерно.
Сама разбираш къде ти е проблема, и се ограничаваш от сладки и пр., но останалия прием на калории е важно какъв е. Щом ще сваляш бива да си в калориен недостиг.
Опитала си и е възможно, просто се мотивираш и продължаваш започнатото.

Carbohydrate

17.10.15
15:48

Запиши всичко, каквото хапваш за една седмица, ден по ден и го сподели....както и ежедневието и тренировките и ще видиш проблема, а ако не - ние ще ти помогнем ;)

Проблема е,че не съм променяла нищо в ежедневието си,а спрях да свалям кг!
Менюто ме е:
10;00 варени яйца 2 и 1 тост
13:30 супа,зеленчукова,пилешка
16;00 сурови ядки,плодове
18:00 салата,но хапвам и малко готвено,тъй като тогава сядаме цялото семейство и се изкушавам... :(
Това е, пия 4л вода ,черно кафе,зелен чай.
Тренировките са ми от youtube ,na Rebecca Luise
Започвам с разгрявка,скоци,бягане на място...
Клиповете за ръце са 15мин и са с разнообразни упражнения около 15 вида, натоварващи,бицепс,трицепс,рамо.
За корем също са разнообразни 10 вида мин правя по две повторения.
Крака и дупе също правя различни упражнения,с тежести 2,5 кг всяка
Когато имам време правя и кардио.
Не зная наизуст имента на упражненията, но мога да кача клиповете.
Усещам след всяка тренировка, че се стягам,чуствам се бодра, тонизирана,но не отслабвам....
Тренирам 6/7 дни, по 40,45 мин.

17.10.15
19:10

Добре дошла!
Както каза Карбо- може да видиш проблемите сама.
Аз виждам еднообразна и прекалено малко храна, която едва покрива основните ти жизнени процеси. Небалансирана откъм протеини и мазнини. Освен ако в тази супа няма поне 200 гр. пиле.  Най-вероятно тялото ти е възприело най-лесният за него  “икономичен” режим.
Освен храната, за която тук може да прочетеш невероятно много информация, обърни внимание и на тренировките - те не са достатъчно интензивни, за да повишат енергоразхода ти. Гледам сайта на Ребека и не ми вдъхва доверие. Най-вероятно мускулите ти се напомпват и се чувстваш тонизирана, но далеч не стимулираш големите мускулни групи - бедра, гръб и гърди достатъчно. Дори бих казала, че изобщо няма читави упражнения, освен малко напади. Тренировка за горната част на тялото- без нито едно упражнение за гръб и гърди, но с 15 вида ръкомахания с розови гирички, нямам думи.
Провери каква е силовата ти издръжливост- колко клека  до долу и колко пълни лицеви опори може да направиш?
Каква е страничната ти активност, освен тренировките?
Помисли върху тези неща.

17.10.15
20:37

казано от Queen Cobra на 17.10.15, 19:10:

  Най-вероятно тялото ти е възприело най-лесният за него  “икономичен” режим.

Според мен, няма по-голяма глупост от теориите за “икономичен режим”. Има неразбиране за това как работи тялото и прецакан метаболизъм и хормони.

Храната ми е проблем,но ще опитам да разнообразя и наблегна на протеин.

Искам да попитам, какво да ям след тренировка, която завършвам към 15:00 ч. Сега обикновено хапвам ядки сурови,или варено яйце със салата.

За тренировките, наистина не са кой знае какво, но мен ме устройват, с повечко повторения на определени упражнения съм ок. На пример, за трицепс ,катерач,клековете и нападите ги правя по няколко серии.
Добре, какво ме съветвате в крайна сметка, да правя по интензивна тренировка, от гледна точка на упражнения или тежести. А храната, аз мислих да я намаля още, въпреки, че ми е много трудно,но разбирам,че трябва да я разнообрая.
Иначе цял ден съм активна, домакиня,майка на 1г щуро момиченце ,с което задължително 1ч ходим да играем в парка.

Проблеми с метаболизма и хормоните нямам! :)
Благодаря ви за отговорите,много се надявам на още препоръки,съвети! ;)

18.10.15
08:16

Ще се опитам да ти повторя основните съвети, които може и сама да прочетеш тук, които са давани вече почти 10 години на начинаещи и отслабващи. Просто чети повече и се интересувай от собственото си тяло уи това, което влиза в него.

Храната ми е проблем,но ще опитам да разнообразя и наблегна на протеин.

Според мен наблегни на баланса на микро и макронутриенти. Да, определено имаш нужда от някакви протеини, както всички живи хора. 1-1,6 гр. протеини на кг телесно тегло е добре за застоял начин на живот и без силови тренировки - в сметките включваш всички източници- и растителни.
Изчисли калорийния си баланс по формулите от сайта и извади от него някакъв %, най-добре 10-15%, повечето препоръчват 20%, но за мен е твърде агресивно.

Искам да попитам, какво да ям след тренировка, която завършвам към 15:00 ч. Сега обикновено хапвам ядки сурови,или варено яйце със салата.

Яж каквото искаш. Не е нужно да спазваш някакъв период между тренировката и храната. Може да погледнеш статии за изследвания тук. Ако не друго, то може да се чувстваш по-спокойна психически и емоционално, че няма да качиш като ядеш въглехидратите си след тренировка.

За тренировките, наистина не са кой знае какво, но мен ме устройват, с повечко повторения на определени упражнения съм ок. На пример, за трицепс ,катерач,клековете и нападите ги правя по няколко серии.

Да, не са кой знае какво. Защо те устройват? Може би са ти лесни- прави нещо, което те предизвиква, а не те устройва. 2 кг са малка тежест за здрава зряла жена. Те сса много по-леки дори от детето ти, или от пазарската ти чанта.
Говорим на сляпо. Опиши повторения и серии. Без тежести би могла да правиш по 50 клека и 20-30 напада на серия.Колкото и трицепс , бицепс, рамо и дупе да правиш, те по НИКАКЪВ НАЧИН  няма да спомогнат за метаболизма и отслабването.
Потърси различни варианти на клекове, клекове на 1 крак, скокове , гребане за гръб, хоризонтални набирания, лицеви опори, бърпита и пр.
Изпълнението също е важно. Попитах те за силовата ти издръжливост, какво може да правиш с теглото на тялото си- набирания, лицеви опори, кофички, клекове, клекове на един крак?

Добре, какво ме съветвате в крайна сметка, да правя по интензивна тренировка, от гледна точка на упражнения или тежести

Точно така.

А храната, аз мислих да я намаля още, въпреки, че ми е много трудно,но разбирам,че трябва да я разнообрая.

Това което си описала звучни минимално. 2 яйца, малко супа и салата. Не виждам някаква “хранителна” храна - с мазнини, белтъчини, сложни въглехидрати.
Пак говорим на сляпо - опиши 1-2 дни конкретно и с количества- виж в дневниците как го правят.

Иначе цял ден съм активна, домакиня,майка на 1г щуро момиченце ,с което задължително 1ч ходим да играем в парка.

Това е относително.
Гледам майки, които 2 часа лющят семки, докато децата ровят из пясъка. Ти си прецени колко си активна. Игрите включват ли гонене, тичане, скачане, клякане, носене на детето и пр.

Проблеми с метаболизма и хормоните нямам! :)

Това няма как да го знбаеш, освен ако не си правиш профилактично или по предписание изследвания на половите и щитовидните хормони. Метаболизмът е доста спорно да се разбере дали е “прецакан”, само по външни фактори.

Ок,всичко е ясно,започвам на ново...
Изчислих калорииният си баланс.
Разгледах статии за храната и намерих варианти за набавяне на необходимото и по-ползотворна храна.
Направих проверка за издръжливоста си .
Лицеви правя 5,клекове правя към 40,на един крак 20,напади с тежести 20 на всеки крак,клекове 30.
Днес направих тренировка с +2,0 кг от всяка страна,много ми беше трудно,но разбирам,че това е целта,да не залагам на повторенията!
Видях как описват храната си в дневниците на момичетата,но за момента няма как да дам точен грамаж. (Ще се постарая да го направя занапред)
Много благодаря за инфото,съветите .
Надявам се скоро да постигна успех,реално първите кг ги свалих бързо(4 месеца 10кг) ,но определено искам да сваля още ..

19.10.15
07:22

Tова е много добра новина - има накъде да се подобрява силата ти, но звучи добре. Намери си програма , с която да ти е трудно, потиш, се , зориш се, но после се чувстваш освежена и заредена с енергия.. Както се казва навсякъде- базови упражнения - щом си вкъщи- със собствено тегло. 2 кг ако не са ти леки , мнооого скоро трябва да ти олекнат.
Не е задължително, но е хубаво да имаш мускулна треска след тренировка ;)
Направи си дневник- така лесно ще си следиш какво ядеш и как тренираш- и ще имаш и “външен” контрол и хора които ще те подкрепят и насочват. Изисква максимум 10-15 мин попълване на ден.
Колкото по-отслабваш, толкова по-бавно идват резултатите- в началото освен мазнина, сваляш и задържана вода, всичко зависи от разликата между поети и изразходвани калории. Но не се насилвай , не слагай твърде голям недостиг, за да не стресираш тялото си, от там да получих хормонални проблеми и пр. 0,5 кг по-малко на седмица е идеално.

Искам да се похваля,чуствам се супер уверена,че ще постигна целите си. Само за седмица след промените,които направих имам резултатите,които чаках така отчаяно....
Нямах възможност да пиша всеки ден как минава тренировката ми, но на кратко...

От понеделник до петък тренирах всеки ден по 60мин с гири 4,5кг всяка (увеличих тежеста с по 2кг)
Упражнения за ръце,гръб,коремче :),крака .
Съботата и неделята тичах в парка около един час.
Трудът ми се възнагради с 2 кг надолу!!! :)
Продължавам напред!!!

Искам само да попитам,кое е по правилно, да тренирам всеки ден всичко(ръце,корем,крака, т.н ) или всеки ден да наблягам само на една област на пр.  ръце?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1