Какво да правя след Stronglifts 5x5?

18.10.15
14:38

Здравейте,

Опита ми във фитнеса по принцип е 2 години (преди 4-5 години), а от 3 месеца тренирам отново.

Сега тренирам по Stronglifts 5x5 и искам да сменя програмата. Мисля че съм я правил достатъчно дълго време. Резултатите от Stronglifts 5x5 са мотивиращи!

Въпрос: Предложете ми промяна в тренировка и храненето според целта по-долу.

Цел: Намаляване на мазнините и увеличаване на (чистата) мускулна маса.

Общи данни за мен:
Години: 23
Килограми: 75
Височина: 168

Хранене:
Закуска: овесени ядки
Обяд: Пил. бон филета и ориз
Преди тренировка: Сурови ядки
След тренировка (вечеря): Пил. бон филета (+ зелени маслини и овче сирене, за вкус)

* Други размери и количества за сега не знам (например колко ми е талията или колко грама ядки ям). Гледам да ям по толкова, че след 3 часа да съм гладен отново.

* Можете да ми предложите и хранителни добавки.

Темата беше редактирана от Дилян на 18.10.15 14:39.

18.10.15
15:07

Има нещо много объркано, според мен.  Състави си режим, като сметнеш всичко, и тогава може да търсиш мнение. Мисълта ми е такава, че само може да гадаем дали храната е малко, много или е ок. Иначе си тренираш така, както на теб ти доставя удоволствие - дали ще са силови, дали ще е някой билдърски сплит, дали кросфит - каквото се сетиш, като само се стараеш почивките да са минимални(дори ако си достатъчно издръжлив - може и без почивки да въртиш упражненията).

Тренировките, както и храненето, трябва да са съобразени с целта, а след като твоята е да отслабваш, ти трябват по-интензивни тренировки и добри сметки в хранителния режим :)

20.11.15
03:25

казано от Дилян на 18.10.15, 14:38:

Сега тренирам по Stronglifts 5x5 и искам да сменя програмата. Мисля че съм я правил достатъчно дълго време. Резултатите от Stronglifts 5x5 са мотивиращи!

Интересно ми е какви са резултатите ти от програмата - защото и аз съм на нея в момента. Също ме интересува дали си слагал към базовите упражнения и асистиращи и ако да, какви са били те? Иначе чистене и качване не са много ръка за ръка. Би трябвало с тази програма да си качил маса и сега само да изчистиш?

Иван

20.11.15
06:39

Какви са резултатите? Ако правиш, да кажем, клек 5х5 на поне 125-130кг, може да преминеш към 3х5 и след това към 1х5 (това са работните серии, намаляш обема) или минаваш към тексаския метод.

21.11.15
18:29

Опитай клек в 20 повторения.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1