Първи онлайн дневник

Темата е заключена.

21.10.15
22:09

Това е моят първи онлайн дневник...
Казвам се Иван Коев на 17 години от Поморие.Тренирам от средата на Юли 2014 година. Започнах 58 кг. сега съм 65 кг.
Тренирам по 5 дневен сплит с ред на мускулните групи гърди => гръб => крака => рамена => ръце, а почивката ми след това е според това как съм се възтановил от 1 до най - много 3 дни

Тренираш трите най-големи мускулни групи една след друга - грешка.
Възстановяваш се 3 дни последнователно - грешка.

Как се храниш?

Приемаш ли добавки?

22.10.15
16:11

казано от Севдалина Тасева на 22.10.15, 15:35:

Защо ?
За един преател питам ;) :D

KAJI MO NA PREATELA TI DARAZROWI GOGAL

Не се извинявам за ЛАТИНИЦАТА.

22.10.15
16:40

То Джеймс е информацията, която хората (по-умните от тях) търсят в Гуугъл :Д

Мнението беше редактирано от ddd на 22.10.15 16:41.

22.10.15
16:47

казано от Севдалина Тасева на 22.10.15, 16:34:

KAJI MO NA PREATELA TI DARAZROWI GOGAL

Гогал му казал да пита пак теб ;)
Та защо ?

НИ

22.10.15
17:11

казано от Севдалина Тасева на 22.10.15, 15:35:

Възстановяваш се 3 дни последнователно - грешка.

Как се храниш?

Приемаш ли добавки?

Гърдите са един мОскОл. Edin preatel mi kaza.

Без специфичен контекст - тренировъчен протокол с всичките му параметри - заключението ти е неправилно :)

Добре дошъл на Иван и успех с тренировките!

Мнението беше редактирано от Никола на 22.10.15 17:12.

Здравей, Иване!
Честит дневник и успех с целите! Браво за постигнатото до този момент. Ако това на снимката си ти, изглеждаш много добре! :)

__
Севдалина, и преди съм го споделяла - следя съветите, които даваш в различните теми. Прави ми впечатление, че често се изказваш прекалено крайно и/или прекалено обобщено, но когато някой те попита защо така смяташ - обръщаш монетата и вместо да обосновеш съветите си (което ще е полезно и на автора на въпроса), ти започваш да отклоняваш. Така че вместо да разводняваме дневника, можеше просто да отговориш. След като си дала този съвет, се предполага, че можеш да кажеш и 2-3 изречения защо.

Няма да се разровя в гугъл - и аз, както и James, искам да разбера от теб защо да е грешка да тренираш последователно гърди - гръб - крака?
А ако ги тренираш в една тренировка (цяло тяло), това грешка ли ще бъде?

Зависи от коя гледна точна изхождаме. Ако искаш да си кросфитър, тренирай си всички мускулни групи по два пъти дневно. Ако искаш да градиш някаква физика ще ти е нужно възстановяване. За всичките тези години и всичките тези контакти, които съм имала с хора, занимаващи се с бодибилдинг, независимо дали са аматьори или професионалисти (подчертавам дебело - ПРОФЕСИОНАЛИСТИ), по-голямата част тренират идентично. Редуват голяма мускулна група с малка мускулна група.

Половината форум тренирате цели крака в един ден, а другите 50% от тялото ги разделяте на 4. Защо?

НИ

23.10.15
14:42

казано от Севдалина Тасева на 23.10.15, 14:15:

Зависи от коя гледна точна изхождаме. Ако искаш да си кросфитър, тренирай си всички мускулни групи по два пъти дневно. Ако искаш да градиш някаква физика ще ти е нужно възстановяване. За всичките тези години и всичките тези контакти, които съм имала с хора, занимаващи се с бодибилдинг, независимо дали са аматьори или професионалисти (подчертавам дебело - ПРОФЕСИОНАЛИСТИ), по-голямата част тренират идентично. Редуват голяма мускулна група с малка мускулна група.

Половината форум тренирате цели крака в един ден, а другите 50% от тялото ги разделяте на 4. Защо?

Въобще не съм съгласен. Преди да се обосновя държа да кажа, че това не е лична нападка, въпреки по-острият ми тон.

Това с кой си се срещала и какво ти е казал (и какво не ти е казал, че взима например), бледнее пред целият академичен труд натрупван с години от далеч по-умни хора от (някои) бодибилдъри.

За натурално трениращ, колкото повече напредва, толкова по-голяма честота на трениране е оптимална.

Също така, това че те имат успех с дадена формула, не значи че е най-добрата за някой друг (или дори за самите тях) :)

За възстановяване, дори на голяма група като краката, 24 часа са напълно достатъчни - 36 часа в екстремни условия. И за да ти го поставя в контекст, след 10 серии с 10 RM на лег преса последвани от 10 серии с 10 RM на лег екстензия има 100% възстановяване след 36 часа (възможно е и да е по-рано, но в това изследване 36 часа е първата точка на изследване).

Хипертрофията е функция от обем (който е пряко свързан с честота), интензитет, възстановяване (тук спада цял лайфстайл).

Такива генерални препоръки са неправилни без контекст.

Самият довод, който изтъкваш - за това кой колко и как тренира - доказва, че има много формули, които водят до прогрес.

23.10.15
14:49

За всичките тези години и всичките тези контакти, които съм имала с хора, занимаващи се с бодибилдинг, независимо дали са аматьори или професионалисти (подчертавам дебело - ПРОФЕСИОНАЛИСТИ)...

... не си научила нищо :Д Това е правилното продължение :Д
Разбира се, няма лошо, стига да пазиш съветите за себе си :)

Мнението беше редактирано от ddd на 23.10.15 14:50.

23.10.15
17:06

Ако искаш да градиш някаква физика ще ти е нужно възстановяване.

Т.е., не можеш да се възстановиш, ако тренираш три дни подред големи мускулни групи, така ли? Ако е така, то единствено показва, че си в лоша физическа форма или ти липсва тренираност.

За всичките тези години и всичките тези контакти, които съм имала с хора, занимаващи се с бодибилдинг, независимо дали са аматьори или професионалисти (подчертавам дебело - ПРОФЕСИОНАЛИСТИ), по-голямата част тренират идентично.

За всички тези години да беше прочела някоя книга по темата, вместо да взимаш пример от хора, дето най-малко разбират от тренировки (да, визирам съвременните бодибилдери).

Редуват голяма мускулна група с малка мускулна група.

Ми не е вярно. В която и зала да отида, ще намеря доста бодибилдери, които не спазват това правило.

казано от Петко К на 23.10.15, 17:06:

За всички тези години да беше прочела някоя книга по темата, вместо да взимаш пример от хора, дето най-малко разбират от тренировки (да, визирам съвременните бодибилдери).

Да живее доц. Боянов. Съвременните бодибилдъри не разбират от тренировки! Това си го слагам във фейсбук. Страхотно е.

Мнението беше редактирано от Севдалина Тасева на 24.10.15 20:11.

24.10.15
22:14

Слагай си го където искаш, това няма да промени нищо относно знанието и незнанието.

Така от доста време не бях влизал в сайта, днес влязох и бях приятно изненадан от всички отговори не очаквах да има чак толкова. Благодаря на всички че сте си отделили от времето за да напишете отговорите си. Не искам да засегна никой, но този сплит ми е помогнал най - много до сега и благодарение на него съм качил доста килограми. Затова и продължавам да го използвам въпреки думите “през няколко месеца трябва да се сменя сплита”.
Щом има толкова голям отзвук ще отговоря на някой от въпросите ви:
Севдалина пита как се храня ?  - Ами ям около 0.5 до 1 килограм месо на ден + 0.5 до 1 килограм ориз или картофи зависи от това какво ми се яде. Това е задължителната храна която приемам. Но плюс това допълнително през деня ям абсолютно всичко друго което ми се прияде от торта до сланина. Смисъл аз слушам тялото си без да се притеснявам как това ще повлияе на процента на подкожните ми мазнини. Самата ми генетика е такава че много трудно задържам мазнини.
Отново Севдалина пита дали приемам някакви хранителни добавки ? -  НЕ, никога не съм имал ЖЕЛАНИЕ или излишни средства за да си купя такива. ТУК ЩЕ КАЖА МНЕНИЕТО СИ КОЕТО НЕ ЗАДЪЛЖАВАМ НИКОЙ ДА СПОДЕЛЯ - Хранителните добавки за мен са просто начин по който компаниите да печелят, аз съм на мнение, че те не помагат кой знае колко на човек, но това е моето мнение, а аз съм не “грамотен” така да се каже в тази област и затова моля да няма критики по този въпрос.
Това е горе долу, сега видях че има и албум сега ще кача няколко снимки в него който има интерес може да ги разгледа.
И отново благодаря на всички !
Ако някой има допълнителни въпроси да пита.

Мнението беше редактирано от Иван Коев на 17.12.15 21:01.

Много съм щастлив качил съм 3 килограма, тази сутрин като станах се измерих 68.0 кг. а преди малко само за да се накефя наяден напит се изтеглих и бях 70.4 НИКОГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕ СЪМ ТЕЖАЛ ТОЛКОВА...
Ами това е !  :ДД

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1