Кои уреди са най предпочитани за фитнес зала?

30.10.15
10:11

Може ли да изразите мнение кои според Вас са най-добрите фитнес уредни в момента, които се използват за оборудване на фитнес зали в момента в БГ

Темата беше редактирана от Вероника Налбатска на 30.10.15 10:13.

Можеш ли да посочиш критерии, по които да определим даден уред като “най-добър”?

Личният ми фаворит, като марка, са нещата на Nautilus.

Гледам, че и Titan fitness правят добри неща.
С приятно впечатление оставам и от panatta.

За мен обаче е по-важно в една зала да има достатъчно свободни тежести, хубави олимпийски лостове (добро качество - подчертавам на това), здрави дъмбели (а не след няколко месеца ползване да тракат и да имаш усещането, че ще се разпаднат), стабилни стойки за клек / силова рамка, удобни пейки, добре конструирани лостове, успоредка. С няколко думи: във фитнес залата да преобладават свободните тежести и качествени аксесоари, свързани с тях, а по-малка част да заемат уредите. :)

30.10.15
12:00

Целта ми е да разбера кои уреди са най-предпочитани от трениращите от към визия и удобство кой уреди предлагат най- изчистено движение? По мое наблюдение най използваните са на Иван и Титан. Какво мислите вие ?

Предимно свободните тежести - и за визия, и за удобство. :)
Че и за изчистено движение, ако човек знае как да работи с тях.

Ivan прави много хубави уреди, с класи над Титан са... Титан са читави първата година, после е нещо страшно....

30.10.15
16:31

Има много променливи и със сигурност моралната страна не я гледай въобще. Отговори си първо на някои въпроси - колко голямо е населеното място, има ли много трениращи, какви са знанията им, с каква площ разполагаш и най-важното - искаш да направиш хубав фитнес или да изкараш пари, защото в малък град, или село, тези две неща се разминават.

Хубав фитнес са ти отговорили какво е, а ако пък отговаряш на другите критерии(малко трениращи, малко или никакви знания и т.н.), то няколко лежанки,гладиатори, скрипци и т.н. са добро начало. По някой друг кростренажор и пейка за коремни преси, за мадамите, и си почти ок.  Естествено, трябва да има и свободно място, че може да се излъже някой да направи някоя тяга ;)

Просто ти подхвърлям някои мои мисли, които не те задължавам да слушаш, защото може да не си съгласен, но на първо място мисли в %печалба ;)

30.10.15
16:46

Най-добрите за?
Щангистка зала?
Трибойска зала?
Фитнес в малък град?
Премиум-Фитнес в центъра на София?
Кросфит зала?
Чисто женска зала с много уелнес?

Прецени какво точно искаш да правиш и ще ти останат малко алтернативи.

В залата в която тренирам всичко е на Иван. Има доста уреди, които са за украса, ако се ползват се ползват доста рядко.

От тези на Иван съм доволен и аз. Освен ако за последните 6 години не е излязло нещо по-добро, тъй като от тогава не посещавам зали да тренирам.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1