01.11.15
13:41
Здравейте на всички във форума . Имам едно странно питане относно белтъчините когато си изготвяме хранителни режими. Да речем че един трениращ тежащ 70 кг си изготвя режим, смята белтъчните от който има нужда , а именно да речем по 2,3 на кг , 70х2,3 = 161 грама белтъчни на ден. Като източник на белтъчини избира основните продукти , ( риба,пилешко,телешко,свинско,яйца,извара,кашкавал,сирене, прясно , кисело мляко) това е ясно. Въпроса ми е в 161 гр дневно освен изброените източници на белтъчини , трябва ли да се пресмят и белтъците от храни като: Овесени ядки, хляб, макарони,спагети,ориз,картофи , зеленчуци,плодове, различните бобови храни и т.н.т .
Какво мислите по този въпрос приятели ? :)))
Ами да, пресмяташ си всички продукти. Примерно вегетарианците, които не приемат месо, как мислиш си пресмятат белтъчините :) .
01.11.15
14:49
Да смятат се, но наблягай повече на животинският протеин, отколкото на растителният.
01.11.15
18:41
Хмм... аз също съм мислил по този въпрос. Добре де по тези сметки аз като съм 58 кг като сметна по 2,3 на кг това излиза 133 гр протеин на ден. Така като смятам начина по който аз се храня , то излиза че приемам доста повече белтъци от нужното а то представлява следното:
На закуска 50 гр овес с половин кофичка мляко , чаена лъжица сусамов тахан, мед, 1 банан и 3 цели яйца ,
-Обяд : Пилешко филе 150 гр ( сурово състояние ) 4 филии хляб вита + 1 лъжица фъстъчено масло и чаена чаша прясно домашно мляко
- След тренировка 4 филии вита + 150 гр ( сурово състояние свинско контра-филе )
- Вечеря 300 гр скумрия + 250- гр картофи - ( ако не ям риба разнообразявам вечерята с пилешко или свинско ( 150 гр сурово състояние , 100 гр сирене , голяма салата и прясно мляко ...
По мои сметки излиза доста над 133 гр на ден ... прав ли съм или аз бъркам някъде със сметките ???
Пак да кажа, пресмята се всичко. Белтъчините и като цяло калориите не се съдържат само в месото, яйцата и млечните продукти.
Белтъчините са си белтъчини. Примерно в 100гр. овесени трици има около 17гр. белтъчини, само защото не са месо или яйца, няма да ги пресмятате ли, какво?!
01.11.15
21:27
Ясно че не се съдържат само в месото и яйцата , ами то в крайна сметка така ще излезне че винаги приемам доста повече белтъчини от тези 2,3 гр на кг ...
Добре недей ги смята като не искаш. Ако искаш почвай и от минус 10 грама на ден. Човека ти казва 4 пъти, че се смятат. Или го слушай или не - къв е проблема?
казано от Turtle Donatello на 01.11.15, 13:41:
Въпроса ми е в 161 гр дневно освен изброените източници на белтъчини , трябва ли да се пресмят и белтъците от храни като: Овесени ядки, хляб, макарони,спагети,ориз,картофи , зеленчуци,плодове, различните бобови храни и т.н.т .
Да, смятат се.
казано от Petar Boyanov на 01.11.15, 18:41:
По мои сметки излиза доста над 133 гр на ден ... прав ли съм или аз бъркам някъде със сметките ???
Да, прав си - приемаш доста повече от 130 грама на ден.
казано от Turtle Donatello на 01.11.15, 21:27:
Ясно че не се съдържат само в месото и яйцата , ами то в крайна сметка така ще излезне че винаги приемам доста повече белтъчини от тези 2,3 гр на кг ...
Да, най-вероятно приемаш повече от реално необходимия за качване на мускули.
02.11.15
10:04
Ясно смята се всичко ... Но дайте съвети , предложения как да вкарам приемания протеин в нормални граници а не да го надвишавам драстично ... защото като вкарам белтъчини , преди , след тренировк и за вечеря, а и като вкарвам мляко или сирене,кашкавал през деня , приемам доста доста повече белтъчни. Как да коригирам нещата ?
казано от Turtle Donatello на 02.11.15, 10:04:
Ясно смята се всичко ... Но дайте съвети , предложения как да вкарам приемания протеин в нормални граници а не да го надвишавам драстично ... защото като вкарам белтъчини , преди , след тренировк и за вечеря, а и като вкарвам мляко или сирене,кашкавал през деня , приемам доста доста повече белтъчни. Как да коригирам нещата ?
Най- простичкото нещо- Намаляш количеството на храната.
02.11.15
13:10
Искам да качвам как да стане .... На колко по малко да намаля месата от 150 гр сурово състояние то няма на къде повече ... :ѝ
02.11.15
13:32
Увеличаваш повече въглехидратите има не малко храни богати на въглехидрати и бедни на протеин, ориз, картофи, овес, макарони, хляб
Мнението беше редактирано от Yonislav Stamov на 02.11.15 13:32.
02.11.15
19:37
Aми да така ще постъпя , и мазнините също смятам да вдигна :)))