01.11.15
22:21
Здравейте. След дълго търсене в нета и какво ли не, реших да си направя дневник и силно се надявам да получа съвети относно промяната, която съм предприела. Тази година ще бъда абитуриентка и както всяко момиче искам да изглеждам колкото се може по - добре. Никога не съм била дебела(висока съм някъде 1,60-45кг), но ген ли какво е винаги си имам някакво коремче и паласки. Ходя от някъде 2г. на тае-бо с доста паузи. Преди когато бях доста редовна паласките бяха почти изчезнали, коремчето също, ноооо идва и друг проблем прекалено слабите крака и липсата на дупе така да се каже. Относно храненето най - големия ми проблем са сладките неща. Не знам как опиша нуждата, която понякога изпитвам към сладко. Лошото е, че повечето пъти не ми се яде сладко, но след като съм наяла няма значение за кое от основните хапвания говорим веднага започвам да мисля за десерт ... Сякаш има някакво правило в ума ми, че след всяко ядене трябва и нещо сладко.
Слееед толкова мисли какво да правя с тялото си, започнах отново тае-бо, но смятам, че с тае-бо няма да постигна това което искам, освен едно адски кльощаво тяло. Смятам да започна и фитнес и да редувам двете неща, но не знам по колко пъти седмично тае-бо и фитнес. Изчетох адски много статии и тренировъчни режими, но не стигнах до никъде. Една приятелка ми е дала нейния тренировъчен режим и ако може да ми кажете мнението ви относно него.
1. Избутване на дъмбели от лег за гърди - 3 серии по 20,15,12 повторения
2. Издърпване на долен скрипец с тесен хват за гръб - 3 серии
3. Хиперекстензии за гръб - 3 серии
4. Раменни преси с дъмбели от стоеж - 3 серии
5. Разтваряне с дъмбели в страни - 3 серии
6. Бицепсово сгъване с гирички от стоеж - 3 серии ; на суперсерия със трицепсево екстензия на скрипец с въже
7. Бедрено разгъване на машина за предна част - 3 серии
8.Бедрено сгъване на машина за задна част - 3 серии
9. Клек (отначало без лост) - 3 серии
10. Напади в ход - 2 серии
11. Глутеус ритници - по 3 серии на крак на суперсерия с вдигане таза от лег за глутеус - 3 серии
12. Вдигане на пръсти от стоеж за прасци - 3 серии
13. Коремни преси на римско столче - 3 серии
14. Вдигане на крака от лег за корем - - 3 серии
15. Въртене на диск за коремни мускули - 3 серии
Кардио - 30 мин на пътека или велоергометър
Относно храненето се опитвам да ям по здравословно - закуската най - често ми е 2 пълнозърнести филиийки (хляб Вита) с някакво филе и кашкавал и пия 3в1 или чай с мед.
Залагам доста на плодове най - вече ябълки, от скоро и грейпфрут. За другите основни хранения главно пилешко филе с ориз,салата или картофи... също така яйца било то на омлет или варени.
Темата беше редактирана от Симона Каменова на 01.11.15 22:21.
02.11.15
09:27
Честит дневник и успех!
02.11.15
11:19
Благодаря и не съм сега ще я погледна. :)
Забравих да добавя, че смятам да си пиша дневното меню, дали това би помогнало с борбата с вредните навици?
02.11.15
15:54
Менюто за днес:
Закуска(малко късничко, но днес си поспах добре :D ) - 10.40h - бананова палачинка (2 яйца, банан, малко канела и поръсих палачинката отгоре с много малко орехи и една лъжичка мед); 3в1
12.30h - ябълка
Обяд - - 15h - боб яхния. една филийка хляб ‘’ Бонус ‘’ , 2 тънки парчета кашкавал и 2 пълнозърнести бисквитки
19h бях на тае-бо
Вечеря след тренировка - 20.40h (най-вероятно не е най - правилната вечеря :( ) - 1 домат, 1 пилешко шишче и 2 сушени смокини
Мнението беше редактирано от Симона Каменова на 02.11.15 21:03.
02.11.15
17:04
Дано изпълниш целите си за бала и после да продължиш да поддържаш здравословен начин на живот... Иначе няма смисъл :)
02.11.15
17:59
Да права си, а и според мен човек види ли, че има резултат от труда и лишенията не би се отказал.
03.11.15
10:20
Менюто за днес:
Закуска: - 10h - 2 пълнозърнести филийки хляб ‘’ Бонус ‘’ препечени с кашкавал, 2 бисквитки (от рода на чаените) и 3в1
Междинно: уж някакво диетично десертче
Обяд: 14.00h - 200гр. ориз със зеленчуци и 50гр. пилешки хапки
Междинно: една бисквитка
Вечеря: - 19.00h 2 кюфтета, малко зелева и картофена салата и отново имаше десерт :/
Днес прекалих със сладкото .......... но просто в училище е толкова трудно :/
Мнението беше редактирано от Симона Каменова на 03.11.15 22:00.
03.11.15
17:49
Някакви добавки приемаш ли преди тае-бо - то ?
03.11.15
21:53
Не, какво би ми препоръчала да пия? :)