Болка в китката

Здравейте, знам, че има доста теми по този въпрос, но все пак реших да направя нова тема.
От горе-долу месец имам болки в дясната китка (лакътната кост) - Снимка. Болката се получи в следствие на упражнение, което доста често правя за предмишница - Wrist Roller(Снимка). При въртене - китката пука, а при по-тежки натоварвания като кофички, лицеви, канадска борба и т.н. се появява и болката. Спрях тренировките за 7-8 дена, но нямаше ефект. Не съм се консултирал с лекар за сега.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

04.11.15
20:11

Не загряваш най-вероятно. Поне при мен се получава така.

казано от satisfaction на 04.11.15, 20:11:

Не загряваш най-вероятно. Поне при мен се получава така.

Точно т’ва е, че загрявката ми е по 20-30 мин..... За раменете, лакти, китки, врат, кръст, колене и глезени.

04.11.15
21:24

20-30мин :O Знам ли, виж дали са ти ОК китките като положение - ако са криви и ъгълът е неестествен, може и от това да е.

Мнението беше редактирано от satisfaction на 04.11.15 21:24.

Аз поне не виждам да е изкривена или под ъгъл и за това споделям, и вие да си изкажете мнението.
Снимка 1
Снимка 2

04.11.15
23:49

По време на движението, бре :D

05.11.15
18:55

Приемаш ли някакви добавки? Храненето ти какво е ? Дай повече информация за тренировката си! На колко години си? Ние не сме ясновидци (поне повечето не сме).

казано от K0m3r на 05.11.15, 18:55:

Приемаш ли някакви добавки? Храненето ти какво е ? Дай повече информация за тренировката си! На колко години си? Ние не сме ясновидци (поне повечето не сме).

Не приемам никакви добавки, храня се буквално с к’вото ми падне. На 17 години съм, 1.87 висок, 81 кг. Принципно се занимавам с Кудо (Японско бойно изкуство), но в дните, когато не съм на тренировки, ходя на лостове.
Тренировка:
5 серии по 10 повторения: Набирания широк хват и кофички. (Без почивка между упражненията и 1:00 почивка между сериите).
2:00 мин почивка.
5 серии по 10 повторения: Набирания с подхват и кофички на лост. (Без почивка между упражненията и 1:00 почивка между сериите).
След това: Wrist Roller с 5 кг - 10 серии с едно цяло завъртане и развъртане.

05.11.15
21:48

И мен ме боля там китката. Особено при завъртане с палеца надолу. Болката беше силна, но вече отмина и е по-скоро лек дискомфорт.
Причината при мен я припознавам в долния клип:
https://www.youtube.com/watch?v=Q6GYRlK7q2s

Какво направих аз и как ми помогна:
Трицепсово разгъване на вертикален скрипец с V дръжка/права дръжка-боли, смених го с въже - ОК!
Бицепсово с прав лост - боли, че и цялата ми предмишница изтръпва - EZ лост/дъмбел, въже на долен скрипец - ОК!
Купих си накитници, които да дадат опора в най-тежките ми серии / за сега ги ползвам чат-пат само за раменна преса /.
Продължих да тренирам предмишниците  с дъмбели, с лоста имаше болка. От време- на време масажи и раздвижване и дори не усетих кога болката изчезна.

06.11.15
16:03

мен пък от трицепс с прав лост ме хвана дясната китка само (интересно) болеше ме бая вечер 2ри ден но ся болката почти изчезна... мислех да зема волтарен щот пцц ми помагаше преди имах подобни болки в предмишници и прочее но ... се отказах.Накитници му е майката

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1