05.11.15
16:53
Здравейте, претоварих си рамото и ми предписаха 10 дни без фитнес. При изпълнението на повечето упражнения нямам болка(най-боли при наклонена лежанка с широк хват). Интересува ме дали има упражнения за трицепс(дори и не много ефективни), които щадят рамото възможно най-много. Мисля да ги изпълнявам временно(с малки килограми), колкото да не губя кондиция. За момента изключвам вертикален скрипец и лег с тесен хват(нямам болка при изпълнението, но го изключвам, защото според мен товарят рамото).
Благодаря предварително!
08.11.15
13:02
Е, за 10 дни не би трябвало да изгубиш кондиция.
Защо не се съобразиш с препоръките на лекаря си?
08.11.15
16:59
Защото работя на компютър и съвсем ще се схвана...
Преди това съм опитвал почивки по една седмица, както и сваляне на килограмите, но болката все се завръща(така е 6 месеца). След последната едноседмична почивка, още при първата тренировка рамото ме заболя по-силно от преди самата почивката... Естествено отидох на доктор и това бяха неговите съвети ... поне предписа някакви лекарства.
Ще продължавам с бягането на пътечка и тренировки за крака и корем.
Щом толкова трицепса е важен ,сгъвай и разгъвай в тесен надхват след тежка тясна тяга.
Мнението беше редактирано от sapuna на 09.11.15 22:19.
Упражнения за трицепс щадящи рамената ще са всички упражнения за трицепс, но изпълнявани с малки килограми, за да не се налага чийт за справяне с тежестта. Така че просто се насочи към по-щадящи тежести през тези десет дена.
Мнението беше редактирано от Pleasure на 10.11.15 01:26.