28.06.05
19:33
Привет на всички! :D Искам да споделя със вас как мисля да си направя първата НВД,да видя вашите препоръки и т.н.:))
и Така:
1-во хранене-70гр.Муисли във мляко;вие ще кажете трябва ли доза протеин?
2-ро хранене-Пилешко филе 100гр;салата домати краставици,сирене
3-то хранене-35-40гр суроватъчен протеин във вода;25гр декстроза(добре ли е толкова и трява ли вуобще да взимам преди тренировка??)
ТРЕНИРОВКА
4-то хранене-40 гр суроватъчен протеин;25гр декстроза
5-то хранене-Пилешко филе 100гр;салатка пак :D
Мисля че е това,ако някои има да каже нещо моля да сподели !
Години-16
Стаж-1година и нещо
Мюслито замени с овесени ядки, ако можеш да ги понасяш. Овесени ядки заляти с гореща вода. Сиренето замени с извара.
С течение да времето сам ще видиш кои храни са добре за теб и ще сменяш режима си, докато си го нагласиш до собствените си потребности.
Успех. 8)
28.06.05
20:03
Благодаря ти,но според мен миусли-то е по добре защото има плодове пук и не мога да ги ям тея овесени ядки.. :cry: За изварата ще помисля :))Засега е добре така ли?Може ли едното хранене с пиле да го заместя с бъркани яйца -4 белтъка,сирене,пуешко/пилешко филе
28.06.05
22:13
имам само 2 забележки :
пилешко филе с сирене ? аз знам че пилешко не се смесва с млечни продукти.
и не вземай декстроза(глюкоза)защото е въглехидрат а пък все пак си на НВД.Такова гликогенно зареждане се прави само на другите режими.
може да го правиш само ако не вземаш други въглехидрати от другате т.е ако не ти превишава дозата...аз знам,че по 1,2 , 1,3 грама на КГ телесна маса е добре за НВД колкото да се поддържа нивото на инсулина нормално.
Така знам аз :) не съм 100% сигурен.
а и стаж година и нещо е за година и нещо никога ли не си праил НВД ко си праил до ся. :)
29.06.05
18:34
Не съм защото едва сега мисля да се занимавам по сериозно :oops: Затова и питам.Мартин в една друга тема бях написал един хр.ревим не на място и ти написа да напиша друг където трябва-ето готово :twisted: :)сега ще обясниш ли кое не е наред и защоо,моля те защото имам желание да направя нещо а живот и здраве догодина могат да ме подготвят за едно състезаниице :lol: Благодаря предварително,извинявам се за нахалството си :oops:
Нещо към мен ли беше насочен горния пост не разбрах :roll:
Иначе на 16 години ще ти е достатъчно да тренираш здраво и да се храниш обилно. В тази възраст една диета може да се отрази и крайно неблагоприятно. Или поне не намалявай много въглехидратите.
30.06.05
18:52
Благодаря ти,просто бях написал такава тема в друг отдел и ти написа да я напиша където трябва,написах я това е моята диета.Благодаря.Значи колко въглехидрат трябва да приемам??Искам да се орелефя :wink: И на колко години горе долу мога да я запошна наистина както трябва?
Как да ти кажа, яж каквото ти се яде и повече белтъчини. Спри я тая декстроза, особено преди тренировка... Има много информация в сайта. Прочети материалите за равномерно балансирания режим. Съобрази храненето си с него. Енергоразхода можеш да регулираш с кардиотренировки. Дали ще се орелефиш много зависи от струтурата ти, но в мемента целта би трябвало да ти е маса, сила. Ако не преяждаш, няма да натрупаш много мазнини. Общо взето взимай под внимание правилата на храненето, но не се вманиачавай и избягвай крайностите. Чети...
Поздрави
01.07.05
21:47
Благодаря ти много Мартин.