20.11.15
18:27
Здравейте, омазнил съм се яко, няма преса, няма нищо. Реших да взема нещата в свои ръце и да поискам вашето мнение за хран. ми режим. Сутрин закусвам омлет от 50 гр. овесени ядки, 3 белтъка и един жълтък (с резен сирене или един домат за вкус). Обядвам и вечерям най-често пилешка пържола/скумрия на скара и ориз със зеленчуци или салата (зелена или зелева). Вземам храната готова от топлата точка в супермаркета (знам, че не е препоръчително, но е по-бързо и удобно). Когато (ако) огладнея много между храненията ям 1-2 банана. Пия само вода (спрял съм газираното и алкохола). Та така... ще се радвам да чуя мненията и съветите ви.
Благодаря! :)
Здравей.
И аз съм така като теб с мазнините, но вече от около месец следя с какво се храня и как тренирам и има резултат, но това е друга тема. Бих те посъветвал да си изчислиш калориите, които трябва да приемаш на ден за твоето тяло и от там вече да си създадеш хранителен режим с балансирани макронутриенти. Вкарай и супи в менюто си от време на време. Само със сухите пържоли не става. Не спомена хляб в горе казаното. Важен е, а и засища, което е хубаво, за да не огладняваш между храненията. Храни се по 4-5 пъти на ден. Повече хранения на по - малки порции, за да ускориш метаболизма. Аз лично пия и зелен чай 2 пъти дневно и гледам, че помага. Водата си е задължителна по 3+ литра на ден. Тренираш ли? Защото само ако се храниш правилно ще отнеме повече време. Това е от мен. Дано да съм помогнал с нещо и успех! :)
21.11.15
02:09
Борислав, благодаря за коментара. Извинявам се за пропуските по-горе. Хляба и тестените изделия съм ги спрял - като цяло има доста мнения по въпроса, но според мен не губя нищо кой знае какво със спирането му, дори напротив. Пия повече от 3 литра на ден. Зелен чай, не всеки ден, но през ден пия. За супите гледам 1-2 пъти седмично да си правя зеленчукови крем супи. Взимам сутрин омега 3 и витамини. Тренирам, но не в зала. Имам контузия и тежестите не са най-добрия вариант. Бягам по 5 км. на ден и тренирам с ластици и със собствено тегло.
Добре е да помислиш да ги разкараш манджите от топлите точки. Да, не е проблем ако бързаш много да си вземеш - пак е по добре от колкото да се освиниш с нещо тотал щета, но имай предвид, че често готвят със стари, замразени продукти, което не е оптимално най-доброто. Аз калории не следя, защото съм скаран с тях, но е добре да се следят. Хубаво е да помислиш за фитнес въпреки травмата. Мисля, че с постепенно натоварване и правилно изпълнение няма да ти се случи нищо, а напротив. Иначе това, което си дал като хранителен режим не е режим, а общи неща, които ядеш през деня. По-добре си направи дневник и записвай там. Така ще може да получиш съвет от хората, а и сам ще можеш да анализираш по-добре нещата.
21.11.15
02:38
Pegasus, мисля да те послушам и да отделям повече време в кухнята. Ще разгледам и дневника и ще пресметна калориите. Колкото за фитнеса - повярвай ми пробвал съм много пъти, не тренирам от вчера, ластиците и лостовете са най-добрият вариант пред мен. :)
Pegasus, мисля да те послушам и да отделям повече време в кухнята. Ще разгледам и дневника и ще пресметна калориите. Колкото за фитнеса - повярвай ми пробвал съм много пъти, не тренирам от вчера, ластиците и лостовете са най-добрият вариант пред мен. :)
Да, важното е да се чувстваш добре :)