Търся книги по следните теми

22.11.15
18:40

Здравейте  форум,  търся  книги  на тема трениране. Всичко по темата  ме интересува:
хранене, стречинг, тренировки  без тежести(калистения ), фитнес, упражнения за сила, травми ...... . Знам , че има друга подобна  тема. Намерих я! НО тук фокусът искам да бъде друг. Нека да  постваме заглавия  на актуални книги ,които са  издадени  на скоро, книги  които да отразяват нови концепции  и  изследвани.

Все по-рядко излизат книги на пазара, които да казват нови и аргументирани неща. По-лесно е да намериш такива онлайн, където са изследванията, проучванията и прочие. И не са “бомби” и “истини”.

28.11.15
17:06

Здравейте ,  след  известно  търсене  попаднах на следната книга :

http://www.book.store.bg/cgi-bin/catalog.cgi#rating

От това, което съм прочел до момента ми се струва  доста полезна  и  интересна!  По мое лично мнение  ще ви даде  един различен поглед върху тренирането  и  ще  ви накара да се замислите  доста върху  времето прекарано  в зала.  От тук нататък ще  се фокусирам върху търсене на нещо  свързано  с храненето. Ако  изскочи нещо добро  ще  потвам.

02.01.16
16:25

Аз не знам дали има качествена книга дори за начинаещ на нашия пазар?

29.01.16
11:13

https://www.helikon.bg/books/251/-Спортни-травми_119459.html

Много добро четиво , има и друго издане  ” Спорт без травми “

29.01.16
11:15

https://www.helikon.bg/books/90/-4-часовото-тяло.-Практическо-ръководство_184964.html
:) успех !

01.11.16
20:29

Силно препоръчвам и  двата тома на “Тренировките на затворника “!

Марине, брат, ти не търсиш книга, която да те научи на нещо полезно. При така зададените ти изисквания ти търсиш книга, която да те изведе на бързата писта към успеха с колкото се може по-малко труд. 4 часово тяло, 15 минутни бицепси, затворнически библии някакви. Няма кратък път към фитнес тяло и постижения. Аз бих търсил стари книги по една причина - всичко, което е нужно да се знае за развитието на мускулите, вече се знае от поне 50 години. Това е и времето, когато книги се издават след обстойна проверка от издателствата и властите. Това означава, че неистини нямат място в тези книги. Сега след като всичко вече се знае, писателите на днешните боклуци, понеже няма какво ново да кажат, започват да се мъчат да изкривят погледа, да представят стари методи от друга светлина в най-добрия случай, а в по-лошия нови и безполезни неща, облечени в псевдо логика, са представяни като революция в тренирането и храненето. Аз до сега не съм намерил нещо ново, което не се е знаело през 60-те години на миналия век и което да работи. Ако намериш, ще ти платя да ми го кажеш.
Една хубава книга, разглеждаща въпросите на културизма, фитнеса и храненето кратко и систематизирано, както съм казвал и в други теми, е “Културизъм - сила, хармония,симетрия.” на доц. Владимир Боянов. Има и други, но почни с нея. Следващата ще ти я кажа, когато ми кажеш в замяна нещо полезно, нова концепция, която работи и е полезна и която не се е знаела преди.

казано от Камен Илиев на 08.11.16, 07:16:

Аз до сега не съм намерил нещо ново, което не се е знаело през 60-те години на миналия век и което да работи.

Не е нужно да стоиш постоянно в PubMed, за да разбереш, че знаем доста повече от преди 40-50 години.
Тази нова информация колко е променила тренировките и практиката е друг въпрос.

Carbohydrate

11.11.16
08:46

казано от Кристиян Дончев на 10.11.16, 23:36:

казано от Камен Илиев на 08.11.16, 07:16:

Аз до сега не съм намерил нещо ново, което не се е знаело през 60-те години на миналия век и което да работи.

Не е нужно да стоиш постоянно в PubMed, за да разбереш, че знаем доста повече от преди 40-50 години.
Тази нова информация колко е променила тренировките и практиката е друг въпрос.

Разбира се, че е променила тренировките. Виждаме нов начин на трениране в силовите спортове, където се изисква силова издържливост. Всичко измислено “едно време” е подтвърдено с изследвания и модели днес.....днес е не само доказано, а е и доразвито, ....Дали се знае всичко?....не се знае.....но и не се правят изследвания, защото просто няма кой да ги финансира, след като фармакологията така бързо се развива)) ..и тук се сещам за интервюто на Великия Майк Тайсън относително  Емельяненко (а и самият него)и боя му с Биг Фут)), че просто в епохата на анаболите е не възможно да се задържиш на върха дълго време))...

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 11.11.16 08:49.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1